Παπαηλιού: Ο ελληνικός λαός απαιτεί την κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου

Παπαηλιού: Ο ελληνικός λαός απαιτεί την κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου

Οκτώβριος 30, 2016 - 08:58
3 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού με δελτίο Τύπου εξαπολύει επίθεση εναντίον της «αντισυνταγματικής», όπως την χαρακτηρίζει, άρνησης της αντιπολίτευσης να συμπράξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, και επισημαίνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση του τοπίου ανήκει στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου:

1) Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς ενορχηστρωμένης  επίθεσης του παλαιού πολιτικού συστήματος, των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων παραγόντων κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης να επιβάλλει το κράτος δικαίου και σ΄ αυτό το πλαίσιο  την ισονομία  και τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο. 

Η αντισυνταγματική άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπράξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ εντάσσεται σ΄ αυτή την επίθεση,  τεκμηριώνοντάς την πλήρως.   

2) Οι αποφάσεις των Δικαστηρίων εν γένει και του ΣτΕ ειδικότερα είναι δεσμευτικές για όλους. Όμως και οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται από όλους και ιδίως τους πολίτες. 

Ο ελληνικός λαός περιμένει εδώ και δεκαετίες την κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου, στο οποίο επικρατεί καθεστώς ασυδοσίας, όπως έχουν αποφανθεί προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ. 
                                                                 
3) Η προχθεσινή απόφαση του ΣτΕ παρεμποδίζει προσωρινά τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Όμως η επιστροφή στο status quo ante δεν είναι συνταγματικά και πολιτικά αποδεκτή και δυνατή. 

Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην εκλεγμένη  κυβέρνηση της αριστεράς που έχει σαφή εντολή να αποκαταστήσει την τηλεοπτική νομιμότητα.  

Η κυβέρνηση  θα συνεχίσει το έργο της και θα προασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα, τη δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη.


3 Σχόλια

Πρώτον , καλείς τα εν ενεργεία ΜΜΕ , τακτοποιείς τις όποιες διαφορές αν υπάρχουν με την ισχύουσα νομοθεσία , απόλυτα , δεύτερον προκηρύσσεις όσες άδειες θέλεις , ξεκαθαρίζεις το νομικό καθεστώς από πριν και με καθαρό τοπίο προχωράς στη διαδικασία διαγωνισμού . ΚΑΙ το κυριότερο αν θέλεις τη διαδικασία να είναι δημοκρατικότατη την κάνεις ανοιχτά στην πλατεία συντάγματος . Ποιος θα μπορούσε να κουνηθεί ;

@iolkos πολύ σωστά αλλά αυτά δεν έγιναν γιατί άλλος ήταν ο σκοπός των κυρίων αυτών και τον ξέρουμε όλοι!

Μα δεν ήθελαν να τερματίσουν την διαπλοκή αλλά να στήσουν την δική τους. Να μας πει κάποιος σύντροφος Συριζαίος για ποιον λόγο καταργήθηκε το ασυμβίβαστο εργολάβου-μετόχου σε ΜΜΕ. Να μας πει κάποιος σύντροφος για τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Για τον λαγό Σαββίδη. Για τα δάνεια της Αττικής στον Καλογρίτσα. Να μας πουν οι σύντροφοι για ποιο λόγο 4 άδειες και όχι 14. Διαπλοκή θέλετε να στήσετε. Αριστερή και φρέσκια. Δεν σας κάθετε όμως γιατί ούτε ένα νόμο της προκοπής δεν μπορεί να γράψει ο νέος "Κουτσόγιωργας".

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.