Παπαηλιού: Να ενισχυθούν οι σχέσεις της ελληνικής και της γερμανικής κοινωνίας

Παπαηλιού: Να ενισχυθούν οι σχέσεις της ελληνικής και της γερμανικής κοινωνίας

Ιανουάριος 15, 2016 - 13:22
2 σχόλια

Ο  βουλευτής  Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού σε συνάντηση με εκπροσώπους  του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς

Ο  βουλευτής  Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, γραμματέας της  Ομάδας Φιλίας της Ελληνικής Βουλής με τη Γερμανική συμμετείχε (με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον γενικό γραμματέα της Βουλής  Κώστα Αθανασίου και τη συντονίστρια του παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» Ιωάννα Μεϊτάνη) σε συνάντηση με την πρόεδρο του Ιδρύματος του κόμματος της γερμανικής αριστεράς «Ρόζα Λούξεμπουργκ» Dagmar Enkelmann  και τον διευθυντή του παρατήματος Βρυξελλών Martin Schirdewan.

Κατά  τη συζήτηση ο Γιώργος Η. Παπαηλιού είπε :  

ι) H Ομάδα Φιλίας της Ελληνικής Βουλής με την αντίστοιχη Γερμανική, πέραν της σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, πρέπει να επιδιώξει και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινωνιών, οι οποίες (σχέσεις) τα τελευταία χρόνια  δηλητηριάστηκαν εξαιτίας των γνωστών προκλητικών δηλώσεων, δημοσιευμάτων κλπ. Προς αυτή την κατεύθυνση, η συνεισφορά του Ινστιτούτου «Ρόζα Λούξεμπουργκ» μπορεί να είναι σημαντική, δεδομένου μάλιστα ότι η γερμανική αριστερά τα τελευταία χρόνια στήριξε τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά των πολιτικών λιτότητας.

.ιι) Οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιφορτισμένοι, υπό τις σημερινές «μη κανονικές» συνθήκες,  εκτός του «σκληρού» έργου της ψήφισης νομοσχεδίων που συνδέονται με τη «νέα συμφωνία» και με το καθήκον επικοινωνίας με τους πολίτες. Αυτούς που από το 2010 βιώνουν μία σκληρή καθημερινότητα, με λιτότητα, παρατεταμένη ύφεση, ανεργία κλπ  και που έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκούν απτά και γρήγορα αποτελέσματα, ώστε η χώρα να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά των «μνημονίων».

Το έργο της ελληνικής κυβέρνησης, που στηρίζεται (και) στο σύνολο  των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο, όμως υπάρχει η βάσιμη προσδοκία ότι θα στεφθεί από επιτυχία.


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.