Τατούλης
symvolo

Παπαηλιού: Να αρθεί η ανισότητα μεταξύ κέντρου και περιφέρειας

Παπαηλιού: Να αρθεί η ανισότητα μεταξύ κέντρου και περιφέρειας

Σεπτέμβριος 06, 2019 - 13:45
3 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη συνεδρίαση της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για τον προγραμματισμό των εργασιών της, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής :

1) Η Επιτροπή Περιφερειών έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Η δράση και το έργο της συνίστανται στην ενημέρωση για τις πολιτικές στην ελληνική περιφέρεια, στην ανάδειξη θεμάτων και προβλημάτων που (η περιφέρεια) βιώνει και την απασχολούν, στην υποβολή προτάσεων και την άσκηση πίεσης προς την κεντρική εξουσία για την αποδοχή τους.και την απόδοση  περιφερειακής διάστασης στο νομοθετικό έργο της Βουλής.

2) Σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να προταθούν πολιτικές συνοχής και ισόρροπης ανάπτυξης, με σκοπό την άρση της ανισότητας κέντρου-περιφέρειας και των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, οι οποίες είναι έντονες στην ορεινή και νησιωτική Ελλάδα. 

Ενδεικτικά αλλά συνδυαστικά πολιτικές για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, για αναπτυξιακές δράσεις πρωτογενούς παραγωγής, αγροτουρισμού, θεματικού τουρισμού, κοινωνικής οικονομίας κ.ά., για την παροχή εκπαιδευτικών και υγειονομικών υπηρεσιών.

3) Υπάρχει υλικό από τις συζητήσεις στην Επιτροπή Περιφερειών τα προηγούμενα χρόνια, που πρέπει να αξιοποιηθεί, να συνδεθεί με τα νέα δεδομένα και, μέσω των συζητήσεων, να επικαιροποιηθεί.

4) Επαναλαμβάνεται  η πρόταση που είχε υποβληθεί και στην Επιτροπή Περιφερειών της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου για επίσκεψη των μελών της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής στη Γορτυνία του νομού Αρκαδίας, μία ιστορική αλλά απομονωμένη περιοχή της ξεχασμένης Ελλάδας.

Δελτίο Τύπου


3 Σχόλια

Έτσι έλεγε και ο Α. Παπανδρέου. Αλλά τότε εσύ ήσουν ΝΔ.

Σε τουτα εδω τα μακεδονικα μαρμαρα κακια σκουρια δεν πιανει. Παραφραζοντας ελαχιστα τον ποιητη ριτσο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.