Παπαηλιού: Μείζον θέμα για την κυβέρνηση η στελέχωση νοσοκομείων και ΕΚΑΒ

Παπαηλιού: Μείζον θέμα για την κυβέρνηση η στελέχωση νοσοκομείων και ΕΚΑΒ

Σεπτέμβριος 16, 2016 - 11:12
1 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου στην Τρίπολη (15.9.2016) ανέφερε :

Ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί στους πολίτες και να τους μιλήσει με ειλικρίνεια και συγκεκριμένα.

Η κυβερνητική πολιτική ενδιαφέρει πρωτίστως την κοινωνία και από αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται καθημερινά και θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας

Χρειάζεται αποτελεσματικός συντονισμός όλων των επιπέδων διακυβέρνησης (κεντρικό, περιφερειακό και δημοτικό) που εμπλέκονται στη διαχείριση φυσικών καταστροφών και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας

Η φάση που διέρχεται η χώρα έχει δύο χαρακτηριστικά.

Το πρώτο συνδέεται με την όχι εύκολη, τη σκληρή καθημερινότητα, που, εδώ και χρόνια, με τρόπο άδικο, βιώνει ο πολίτης. Αυτή η σκληρή καθημερινότητα έχει ως πηγές το καθεστώς επιτροπείας υπό το οποίο βρίσκεται η χώρα, τις μνημονιακές ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί και τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Το δεύτερο συνδέεται με την παράλληλη κυβερνητική δραστηριότητα για όσο χρόνο θα ισχύσουν τα «μνημόνια» και τις πολιτικές επιλογές μετά το πέρας των «μνημονίων». Με τη θετική έκβαση της αξιολόγησης και τη θεσμική πλέον διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του μη βιώσιμου δημόσιου χρέους «μπήκε πάτος στο βαρέλι». Επιπλέον έχει διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο  τ ό σ ο   όσον αφορά το παραγωγικό πρότυπο και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό που η κυβέρνηση θέλει να δοθεί στην ελληνική οικονομία  ό σ ο και τις πηγές χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος, πακέτο Γιούνκερ). Αυτές οι πολιτικές συνιστούν την αντίστιξη προς τις μνημονιακές ρυθμίσεις που είναι εν πολλοίς υφεσιακές και αντικοινωνικές.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ενδεικτικά έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο στήριξης των πλέον αδύναμων, των ευάλωτων συμπολιτών μας προωθεί ενεργητικές πολιτικές κατά της ανεργίας και υπέρ της  απασχόλησης. Η μείωση της ανεργίας δεν πρόκειται να επέλθει δραστικά και αμέσως αλλά σε μεσο- μακροπρόθεσμη βάση. Πάντως, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν και διαφαίνονται.

έχει ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό νόμο, ο οποίος εισάγει τον ενιαίο φορέα ασφάλισης και καθιερώνει ισονομία για όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας. Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν προβλήματα ιδίως σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εξ αυτού του λόγου η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν το τεράστιο ζήτημα των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών προς το ταμείο των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών και  τον ΟΑΕΕ.

Εν πάση περιπτώσει και μάλιστα ενόψη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσία του ΥΠΕΝ μας παρέχει τη δυνατότητα να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν το νομό μας. .

Ε ν δ ε ι κ τ ι κ ά πρέπει να αναφερθούν :

Το ενεργειακό, που συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι στο νομό μας, στη Μεγαλόπολη βρίσκεται το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Επομένως, πρέπει να συζητηθούν το θέμα του λιγνίτη, ως εθνικού καυσίμου, σε συνδυασμό με το φυσικό αέριο και περιβαλλοντικά θέματα αλλά και τη μεταλιγνιτική περίοδο, ώστε η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης να παραμείνει ζωντανή και κατ΄ αυτήν.

Το θέμα του πρωτογενούς τομέα, της παραγωγής των γνωστών ποιοτικών προϊόντων της αρκαδικής γης,  συνδυαστικά με τη μεταποίησή τους και την παροχή ποιοτικών αγροτουριστικών υπηρεσιών, αποτελεί προτεραιότητα. Και γίνεται αναφορά σε ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες, διότι ότι ο τόπος μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να καταστούν άξονες ανάπτυξης, το φυσικό κάλλος, το παρθένο έδαφος, τη μυθολογία, την ιστορία, τη λαϊκή παράδοση, το λαϊκό πολιτισμό.   

Δυστυχώς, η θεομηνία και τα ακραία φυσικά φαινόμενα καθ΄ όλο το τρέχον έτος, έπληξε  περιοχές  της Αρκαδίας, και μάλιστα παραγωγικές, την Τεγέα, το Κορύθιο, την Τρίπολη, τη Βόρεια Κυνουρία, τη Μεγαλόπολη κτλ. Οι προκληθείσες ζημίες   απαιτούν τάχιστη και αποτελεσματική αντιμετώπιση, προκειμένου να υπάρξει στήριξη των πλημμυρόπληκτων και των πληγέντων αγροτών από  χαλαζόπτωση, παγετό και ανομβρία. Επομένως, χρειάζεται αποτελεσματικός συντονισμός όλων των επιπέδων διακυβέρνησης (κεντρικό, περιφερειακό και δημοτικό) που εμπλέκονται στη διαχείριση τέτοιων καταστροφών και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας μ ε την παροχή «πρώτης ανάσας» (αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων, ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ, τον ΕΛΓΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία των επαγγελματιών που υπέστησαν ζημιές και οφειλών προς τις Τράπεζες) για την οποία («πρώτη ανάσα») ήδη έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις από την κυβέρνηση, μ ε την αποκατάσταση των ζημιών, μ ε την αποζημίωση των πληγέντων και μ ε τη μη περαιτέρω διακινδύνευση της αγροτικής παραγωγής (έργα αγροτικής υποδομής).

Το ζήτημα της υγείας, που, παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση επιτακτικών και επειγόντων ζητημάτων, παραμένει ζέον. Άπτεται της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, της έλλειψης προσωπικού και της ανάγκης αξιοποίησης όλων των πόρων που είναι προς διάθεση. Ένα κορυφαίο ζήτημα στον τομέα της υγείας συνδέεται και με τα ΚΥ του νομού. Δηλαδή, συνδέεται με την υγεία κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων σε περιοχές απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες. Υπάρχει έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και ασθενοφόρων, πολλά από τα οποία είναι πεπαλαιωμένα, και οδηγών αυτών  που να καλύπτουν τις βάρδιες.   ,  

Προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει ζωντανή τη σχέση του με την κοινωνία και τα προβλήματά της, το επικείμενο συνέδριό του πρέπει να απευθυνθεί στους πολίτες και να τους μιλήσει με ειλικρίνεια και συγκεκριμένα.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, θα επιβεβαιώσει και θα  οριοθετήσει  το ιδεολογικό πλαίσιο, από τη φύση του οραματικό και μακροπρόθεσμο, εντός του οποίου κινείται και θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική.  

Ταυτόχρονα και κυρίως το  συνέδριο  θα αποφασίσει τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, που σήμερα ασκεί τη διακυβέρνηση του τόπου. Εκ των πραγμάτων, αυτές οι πολιτικές θέσεις δεν μπορεί παρά να συνδέονται με την κυβερνητική πολιτική. Αυτή ενδιαφέρει πρωτίστως την κοινωνία και από αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται καθημερινά και θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σουχω ρίξει πολύ "καραμούζα" Παπαηλίου , αλλά αν σε "φάνε" και μας φυτέψουν τον Σκουρλέτη είμαι σίγουρος ότι θα σε νοσταλγούμε έντονα. Ο άλλος είναι τελείως @#$#%@%@ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.