Παπαηλιού: Η προσπάθεια αναβάθμισης του ΠαΠελ θα συνεχιστεί και στη Βουλή

Παπαηλιού: Η προσπάθεια αναβάθμισης του ΠαΠελ θα συνεχιστεί και στη Βουλή

Απρίλιος 18, 2019 - 10:59
4 σχόλια

Όσα διευκρινίστηκαν στη σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου  υπό τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου  και το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Γεωργαντά, στις 10.4.2019, επιβεβαιώθηκαν, με την αποτύπωσή τους στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση :

 

Ενιαιοποιείται η Ανώτατη Παιδεία, ενσωματώνονται ΤΕΙ στα ΑΕΙ και καταργούνται έτσι οι δύο ταχύτητες σπουδών  που ήταν ενσωματωμένες σ΄ αυτήν.

 

Ειδικότερα, όσον αφορά το νομό Αρκαδίας :  

 

 

-) Ιδρύεται Σχολή Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη

 

-) Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών παραμένει ακαδημαϊκά και διοικητικά αυτόνομο, εντασσόμενο στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας  με έδρα την Τρίπολη. Η μετεξέλιξη του σε «πολυτεχνικό τμήμα» συνδέεται με αυστηρώς ακαδημαϊκά κρτήρια.    

 

-) Το Τμήμα Νοσηλευτικής μεταφέρεται, με το νέο ακαδημαικό έτος,  από τη Σπάρτη  στην Τρίπολη, ενισχύοντας την πρακτική άσκηση  και συνακόλουθα στην ποιότητα της εκπαίδευσης των φοιτητών και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

 

-) Στην Τρίπολη ιδρύονται νέα πανεπιστημιακά τμήματα και ινστιτούτα του «Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου» αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της, ως έδρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου   

 

-) Θα εξεταστεί η  ίδρυση  Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από Επιτροπή που θα  συγκροτηθεί

 

-) Ο χώρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου παραχωρείται από το Υπουργείο Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, γεγονός που σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης για αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη αμέσως και μεσο-μακροπρόθεσμα.    

 

Η θετική προσωπική παρέμβαση του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη ενισχύει την προσπάθεια  για την περαιτέρω αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη.

 

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στη Βουλή.

 

Γιώργος Παπαηλιού

Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ


4 Σχόλια

Πούλησες την Μακεδονία. Πουλάς και την Τρίπολη. Είσε πολύ θρασύς Κ. γυρολογε.

Ο Πρύτανης επιβεβαιώνει "τελεσίγραφο" από τον Υπουργό (πρώτο θέμα στο esos). Λέτε να μη θέλει το καλό της Τρίπολης και να πρέπει να του δώσουν τελεσίγραφα για το καλό της πόλης; Ή μήπως είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι με την προσθήκη της Πάτρας αποδυναμώνεται σημαντικά ο ρόλος της Τρίπολης; Η Τρίπολη κινδυνεύει να χάσει το Πανεπιστήμιο για να κερδίσει ένα ή δύο Τμήματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.