Παπαηλιού: Η ΝΔ δεν έχει ούτε σαφή ούτε ενιαία θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Παπαηλιού: Η ΝΔ δεν έχει ούτε σαφή ούτε ενιαία θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ιανουάριος 16, 2019 - 16:42
6 σχόλια

Δήλωση του βουλευτή Αρκαδίας στο Arcadia Portal

Την υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην κυβέρνηση και την υπεκφυγή της να μιλήσει με σαφήνεια και να λάβει θέση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών στηλιτεύει με δήλωσή του στο Arcadia Portal ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την οποία έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Παπαηλιού απαντώντας σε όσα καταλογίζει η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαγόρασε ψήφους για να λάβει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου αλλά και για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε:

«Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι και, κατά το Σύνταγμα, έχουν ‘’απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση’’. Επομένως, οι κραυγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές, παρά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, είναι συνταγματικά και πολιτικά αδικαιολόγητες. Πολύ περισσότερο που οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές, οι οποίοι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, το έχουν αναγγείλει εδώ και καιρό».

Ακόμα, έκανε λόγο για εκστρατεία ύβρεων και απειλών εναντίον των βουλευτών που έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία, επισημαίνοντας ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές:

«Η εκστρατεία ύβρεων, απειλών, εκφοβισμού κατά βουλευτών από ‘’γνωστά άγνωστα’’ κέντρα ακροδεξιάς προέλευσης είναι απολύτως καταδικαστέα –όλοι την έχουν καταδικάσει πλην της ΝΔ, στελέχη της οποίας φαίνεται ότι την υιοθετούν και την ενθαρρύνουν».    

Παράλληλα, ο βουλευτής Αρκαδίας στηλιτεύει τις αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «γυρολόγων βουλευτών»: «Η αναφορά από τη ΝΔ (και τα γνωστά μέσα ενημέρωσης) για μεταγραφές βουλευτών, γυρολόγους βουλευτές, κυβέρνηση-‘’κουρελού’’ κ.λπ. αποτελεί πρόσχημα, προκειμένου να μη διατυπώσει η αξιωματική αντιπολίτευση  τη θέση της για τη συμφωνία των Πρεσπών, που δεν είναι ούτε ενιαία ούτε σαφής, αλλά και για όλα τα θέματα που εκ των πραγμάτων τίθενται και κρίνονται σε μία διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, διότι, είναι γνωστό, ότι για όλα αυτά η θέση της ΝΔ είναι οι ‘’μνημονιακές’’ πολιτικές.

Εξάλλου, είναι υποκριτικό να ομιλεί η ΝΔ για γυρολόγους βουλετυτές, όταν η ίδια έχει δεχτεί στους κόλπους της βουλευτές από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες.     

Τέλος, του ζητήσαμε ένα σχόλιο για τις αναφορές περί αποστασίας: «Όσον αφορά την αποστασία του ‘65: Αυτή  έχει καταγραφεί, ιστορικά και στη συλλογική συνείδηση, ως μία επιχείρηση απόσπασης βουλευτών έναντι ανταλλαγμάτων και ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης από το παλάτι, με τα γνωστά επακολουθήσαντα δεινά (επιβολή δικτατορίας, προδοσία της Κύπρου κλπ)».

Γαλανιάδη Εύα


6 Σχόλια

Εχει η Ρωσία.

@18:40 Τουλάχιστον αυτός κοιμήθηκε δικηγόρος. Τύχη είναι να κοιμάσαι τίποτα και να ξυπνάς βουλευτής, βλέπε Βλάσης...

ρε 20.50 για να μη γραφουμε οτι θελουμε και τρελενωμαστε,ο βλασσης (δεν τον ψηφισα ,ουτε προκειτε) γιατρος ηταν και ειναι και βγηκε μονος του βουλευτης,μεσω της ψηφου απο τις εκλογες,μαγκια του,ας μην τον ψηφιζανε ,ο αλλος δεν βγηκε απο τις εκλογες βουλευτης,το ιδιο ειναι?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.