Παπαηλιού: Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την περιοχή της Μεγαλόπολης

Παπαηλιού: Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την περιοχή της Μεγαλόπολης

Οκτώβριος 30, 2019 - 10:42
0 σχόλια

Ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέρριψε την τροπολογία που είχαν καταθέσει 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού στο νομοσχέδιο  «Επενδύω στην Ελλάδα ...».

Με αυτήν προτείνονταν, περιοχές στις οποίες η τοπική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το λιγνίτη, μεταξύ των οποίων και η  Μεγαλόπολη, να υπαχθούν στις «ειδικές περιοχές» πρόσθετης ενίσχυσης του αναπτυξιακού νόμου.

Η απόρριψη αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της παντελούς αδιαφορίας της κυβέρνησης της ΝΔ για την περιοχή της Μεγαλόπολης, στην οποία προστίθενται νέα δεινά με το εξαγγελθέν από τον πρωθυπουργό κλείσιμο της λιγνιτικής μονάδας 3 τους πρώτους μήνες του 2020 και της μονάδας 4 το 2025. Δηλαδή σε χρόνους πολύ προγενέστερους των προβλεπομένων από το ισχύον Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), το οποίο είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2025 και το 2035 αντίστοιχα..

Ο «ξαφνικός θάνατος» των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, πολύ περισσότερο που δεν  επιτρέπει την προετοιμασία της μεταλιγνιτικής περιόδου, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η προταθείσα τροπολογία..

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.