Παπαηλιού: Η κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και υπεύθυνα για το προσφυγικό στην Αρκαδία

Παπαηλιού: Η κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και υπεύθυνα για το προσφυγικό στην Αρκαδία

Ιούνιος 02, 2016 - 10:43
5 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει μικροπολιτικά παιχνίδια και αντικυβερνητική προπαγάνδα

Με δελτίο Τύπου, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού υπογραμμίζει ότι, όπως αποδείχθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού έχει την ευθύνη για την εγκατάσταση των προσφύγων στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο γενικότερα, ενώ επισημαίνει ότι τα όσα αναφέρει στην από 25 Μαΐου επιστολή του προς τον ΣΕΒΙΠΕΤ και στα μέσα ενημέρωσης επαληθεύονται ως προς τον αριθμό των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν, ενώ καταγγέλλει μικροπολιτικά παιχνίδια και αντικυβερνητική προπαγάνδα απέναντι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, η οποία λειτουργεί νόμιμα και θεσμικά.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαηλιού αναφέρει:

Η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το δήμαρχο Τρίπολης, τους προέδρους  του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του ΣΕΒΙΠΕΤ, που πραγματοποιήθηκε την 1.6.2016, επιβεβαιώνει, όσα είχαν αναφερθεί στην από 25.5.2016 επιστολή μου προς τον ΣΕΒΙΠΕΤ και στη δήλωσή μου προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Δ η λ α δ ή 

ό τ ι η Πελοπόννησος θα φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων, ανάλογα με τις δυνατότητές της, 2.000 πρόσφυγες.  Στην Αρκαδία αναλογούν 500-600 περίπου

ό τ ι εξ αντικειμένου η ευθύνη διερεύνησης και εξεύρεσης τέτοιων χώρων, με τρόπο σοβαρό και διαφανή, ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού. 

Μετά τη συνάντηση της 27.4.2016 μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης υπέβαλε προς τον κ. Δ. Βίτσα κατάσταση με τους προτεινόμενους-διατιθέμενους χώρους, μεταξύ των οποίων και βιομηχανική μονάδα της ΒΙΠΕ. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη  συνάντηση της 1.6.2016, στο  αίτημα να εξευρεθεί χώρος εκτός ΒΙΠΕ, ανταποκρίθηκε, θέτοντας χρονικό περιθώριο μέχρι την 6.6.2016, ώστε να προταθεί άλλος κατάλληλος χώρος. Επομένως, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την ευθύνη της σχετικής πρότασης.   

Συμπερασματικά, οι προς διάθεση χώροι πρέπει να επιλεγούν με προσοχή και με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους πολίτες και προσκόμματα στις δραστηριότητές τους. Συγχρόνως δε, να συγκεντρώνουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των ενδιαφερομένων. Αυτά δεν υπηρετούνται με την εγκατάσταση χώρου φιλοξενίας προσφύγων στη ΒΙΠΕ.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και υπεύθυνα, όλα όσα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες είναι εκ του πονηρού. Εντάσσονται στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και στην άσκηση αντικυβερνητικής προπαγάνδας.


5 Σχόλια

ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ.... ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΡΕΛΙΤΣΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΔΙΚΑΙΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΗΤΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ Ή ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ 1500 ΣΤΗΝ ΒΙΠΕ (ΔΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ), ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΠΕ. ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ

Παπαηλιού ακολούθα το παράδειγμα του Ζαχαριά. Κρατά την αξιοπρέπεια σου. Οι απατεώνες δεν πρόκειται να κλείσουν άλλο εξάμηνο στην κυβέρνηση και θέση δεν παίρνεις. Ας μην καταντήσεις ¨ο Παγκαλος της Αρκαδίας¨,να μην μπορείς να κυκλοφορίσεις. Δεν αξίζει τέτοια ξεφτίλα για 2-3 ακόμα βουλευτικά μηνιάτικα

συνθήκη της Γενεύης του 1951 και πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967. Σας κανει κάτι για τα "θεσμικά¨που επικαλείσθε κύριε μή εκλεγμένε? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.