Παπαηλιού: Η δανειοδότηση του «Πρώτου Θέματος» παραπέμπει σε δωρεά

Παπαηλιού: Η δανειοδότηση του «Πρώτου Θέματος» παραπέμπει σε δωρεά

Οκτώβριος 19, 2016 - 10:47
2 σχόλια

Ο Θέμος Αναστασιάδης, τελικώς, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, μη δίνοντας, ωστόσο, σαφείς απαντήσεις ως προς τις εγγυήσεις που έδωσε η εφημερίδα για να λάβει δάνειο, ενώ επεσήμανε ότι η εφημερίδα δεν θα κλείσει ποτέ.

Με δελτίο Τύπου ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παπαηλιού αναφέρει:

Κατά τη συνεδρίαση της 18.10.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε ερωτήσεις-επισημάνσεις του βουλευτή Γιώργου Η. Παπαηλιού, ο μάρτυρας-εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης: 

Δεν εξήγησε γιατί, μετά την ίδρυση της εταιρίας που εξέδωσε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την επιτυχημένη κυκλοφορία της εφημερίδας, ίδρυσε δύο νέες εταιρίες την «Αναπτυξιακή» και το «Νέο Θέμα» που δεν είχαν πραγματική δραστηριότητα και συνακόλουθα χρηματορροές (εισπράξεις). Παρά ταύτα, αυτές οι εταιρίες δανειοδοτήθηκαν από Τράπεζες και ό χ ι το «Πρώτο Θέμα». Παρέπεμψε μόνον σε συνήθη διεθνή τραπεζική πρακτική(!) που δεν εξειδίκευσε. 

Στη συνέχεια, σε ερώτηση του Γ. Παπαηλιού, απάντησε ότι ούτε σήμερα αυτές οι εταιρίες έχουν πραγματική δραστηριότητα(!). Συνακόλουθα, λόγω έλλειψης χρηματορροών (εισπράξεων) μπορεί να αμφισβητηθεί η εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Αρνήθηκε ότι, κατά τη δανειοδότηση του «Πρώτου Θέματος», υπήρξε ευνοϊκή μεταχείρισή του. Όμως δεν απάντησε, πως εξηγεί την από 29.9.2009 «υποσχετική επιστολή» της δανειοδοτούμενης εταιρίας του προς την Τράπεζα Alpha Bank, με την οποία η εταιρία  αναλαμβάνει την αόριστη υποχρέωση να εξοφλεί το ποσό του δανείου, χωρίς στην «υποσχετική επιστολή» να αναφέρονται χρόνοι και προθεσμίες καταβολών!!! Αυτή η πρακτική «δανειοδότησης» παραπέμπει σε δωρεά!

Ανέφερε ότι, για τη δανειοδότηση των εταιριών του, έχουν δοθεί  εκ μέρους του προσωπικές εγγυήσεις. Όταν όμως ρωτήθηκε από το Γ. Παπαηλιού, να συγκεκριμενοποιήσει τις προσωπικές εγγυήσεις, δηλαδή αν αυτές περιλαμβάνουν ακίνητα ή καταθέσεις (προσωπικούς λογαριασμούς), απάντησε ότι δεν έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητα! Όσον αφορά δε καταθέσεις (προσωπικούς λογαριασμούς) δεν απάντησε. Και πρόσθεσε ότι η οικονομική κατάστασή του είναι «συμπαθητική»! Επομένως, οι προσωπικές εγγυήσεις είναι άνευ αντικειμένου, «ένα πουκάμισο αδειανό»!

Παραδέχτηκε ότι παίζονταν και παίζονται «πολιτικά παιχνίδια» με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ότι  υπάρχει διαπλοκή, εξαιρώντας μόνον τον εαυτό του. Όμως περιόρισε τη διαπλοκή  στην ανάληψη δημοσίων έργων και στις «δουλειές με το Δημόσιο». Σε ερώτηση δε του Γ. Παπαηλιού, αν το γεγονός, ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εκ των πραγμάτων συνδέονται με τη δημόσια σφαίρα, διαμορφώνουν και πάντως επηρεάζουν την κοινή γνώμη, αποτελεί όρο για την ανάπτυξη σχέσεων διαπλοκής με το πολιτικό σύστημα, απάντησε, επιδεικνύοντας μία φωτογραφία από επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο «Πρώτο Θέμα» το 2013, όπως ο ίδιος είπε. Δηλαδή, «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε»!

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Να δουμε στο τελος ποσους θα βαλετε μέσα ....... Ασε μας ρε Γιωργη και εσυ ....ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ...ΞΥΠΝΑΤΕ ΛΙΓΟ...ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Η τηλεοπτική μετάδοση των εργασιών της επιτροπής δείχνει την αφωνία και το άρθρο τη γύμνια σου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.