Παπαηλιού: Η Αρκαδία να εκπέμψει το φως του ανθρωπισμού στην Ευρώπη

Παπαηλιού: Η Αρκαδία να εκπέμψει το φως του ανθρωπισμού στην Ευρώπη

Φεβρουάριος 02, 2016 - 09:31
0 σχόλια

Χαιρετισμός του Βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Η. Παπαηλιού κατά την παρουσίαση της Τρίπολης ως υποψήφιας πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Η προμετωπίδα της υποψηφιότητας της Τρίπολης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης αναφέρεται στο αρκαδικό ιδεώδες.

Ο Αρκαδισμός, ως ιδέα, είναι πολιτισμός που συνδέεται άρρηκτα με τον ανθρωπισμό.

Πολιτισμός δεν είναι μόνον η καλλιτεχνική δημιουργία κάποιων ελίτ.

Τα στοιχεία που τον συνθέτουν είναι το πνεύμα της ελευθερίας, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη. Και αυτά ενυπάρχουν στους ανθρώπους της  Τρίπολης, της Αρκαδίας.

Ταυτόχρονα, η φύση, το περιβάλλον, η μυθολογία, η ιστορία, η λαϊκή παράδοση είναι ζωντανές ψηφίδες, που συνδέουν την Τρίπολη, την Αρκαδία με το παρελθόν, την προβάλλουν στο παρόν και την παραπέμπουν στο μέλλον.

Είμαι βέβαιος, ότι η Τρίπολη, το κέντρο της Πελοποννήσου από κάθε άποψη, μπορεί να εκπέμψει το μήνυμα του ανθρωπισμού που στην Ευρώπη, στο σημερινό κόσμο αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία, δεδομένου μάλιστα ότι η βαρβαρότητα και ο σκοταδισμός κυριαρχούν.

Κατά συνέπεια, η ανάδειξη της Τρίπολης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης συνιστά και κίνηση αντίστασης προς όσους απεργάζονται ένα κόσμο φτώχειας, ανισότητας, ανελευθερίας και οικολογικής καταστροφής.   

Η Τρίπολη αξίζει να αναλάβει το εγχείρημα, ώστε να δοθεί απάντηση στο ζόφο της εποχής μας με το φως του αρκαδικού ιδεώδους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.