Παπαηλιού: Η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη να προχωρήσει τάχιστα

Παπαηλιού: Η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη να προχωρήσει τάχιστα

Ιούλιος 30, 2019 - 17:45
2 σχόλια

Την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης που έλαβε χώρα χθες Δευτέρα 29 Ιουλίου σχολίασε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού:

Η θεσμοθέτηση και εγκατάσταση της έδρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη ήταν αυτονόητη, δεδομένης της γεωγραφικής θέσης της, και όχι μόνον. Η περαιτέρω κατοχύρωσή της συνεπάγεται κινήσεις που να την επιβεβαιώνουν και να την διασφαλίζουν. Μία σημαντική κίνηση είναι και η εγκατάσταση σε ενιαίο χώρο του συνόλου των δομών και των λειτουργιών του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη (εκπαιδευτικών, διοικητικών και άλλων, των υπαρχουσών αλλά και νέων σχολών, της φοιτητικής εστίας, της δομής της δια βίου μάθησης κ.α.), ώστε η λειτουργία του Πανεπιστημίου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διδακτικές, ερευνητικές και άλλες ανάγκες του.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ίδρυση νέων σχολών και τμημάτων και η μεταφορά τμημάτων στην Τρίπολη, ή ίδρυση ινστιτούτων του «Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου» και, εν προκειμένω, η παραχώρηση του χώρου και των εγκαταστάσεων του Ψυχιατρείου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με το Ν. 4610/2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν ενέργειες, που σηματοδοτούν την πρόθεση για αναβάθμιση του ρόλου της Τρίπολης ως έδρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αμέσως και μεσο-μακροπρόθεσμα..

Οι επόμενες κινήσεις πρέπει να είναι πρακτικές και τάχιστες, Προς αυτή την κατεύθυνση, η ουσιαστική συμβολή της πολιτείας και η ενεργοποίηση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις, ώστε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην έδρα του, στην Τρίπολη, να αποκτήσει έναν ενιαίο λειτουργικό χώρο, που να εξυπηρετεί τις πολλαπλές ανάγκες του.


2 Σχόλια

Κε βουλευτα το θράσος σου να διαστρεφεις την αλήθεια είναι απύθμενο. Ποια έδρα του πανεπιστημίου; Που ορίσατε την έδρα Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κεντρου;Λ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου; Στην Καλαμάτα. Ναι ή όχι; Σταμάτα λοιπόν τα μαυρογυαλουρικα.

Πώς δηλαδή; δεν φτάνει που φορτώθηκε το ΠΑΠΕΛ τη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πάτρας που ούτε για φτύσιμο δεν την ήθελε το Πανεπιστήμιο Πατρών! τώρα μας λέτε και για αναβάθμιση;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.