Παπαηλιού: Η αγνόηση των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι ασέβεια προς τον θεσμό

Παπαηλιού: Η αγνόηση των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι ασέβεια προς τον θεσμό

Αύγουστος 22, 2017 - 08:47
7 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού  για την εκδήλωση εξ αφορμής της 191ης επετείου της μάχης του Προδρόμου, που έγινε στη Μονή Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας  (20.8.2017):

 

Ο χώρος (ο τόπος) και ο χρόνος (οι συνθήκες) συνιστούν τις δύο παραμέτρους που χαρακτηρίζουν τη μάχη του Προδρόμου. 

Ο χώρος-ο τόπος : Οι απρόσιτοι βράχοι, ως μνημείο της φύσης, η αετοφωλιά της Μονής Προδρόμου, ένα από τα ταμπούρια της Επανάστασης του 1821, ως έργο της ανθρώπινης θέλησης, αποτυπώνουν το περιβάλλον εκείνης της εποχής. Χώρος (τόπος) που διαμόρφωσε χαρακτήρες, ψυχοσύνθεση, νοοτροπία, το ανυπότακτο των υπερασπιστών της Μονής.   

Ο χρόνος-οι συνθήκες : Μία περίοδος κατά την οποία η Επανάσταση βρίσκονταν σε κίνδυνο και βρέθηκαν λίγοι αλλά άξιοι, «ήρωες», αποφασισμένοι να την υπερασπιστούν.

Η εκδήλωση πρέπει να αποδειχθεί μία επιβαλλόμενη επιστροφή στο σχολείο της ιστορικής μνήμης, σε χαλεπούς καιρούς, ένα λυτρωτικό απελευθερωτικό μήνυμα για συλλογική αυτογνωσία.

(Η αγνόηση των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι ασέβεια προς τον θεσμό.)


7 Σχόλια

ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΒΟΛΕΥΤΗ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ....

Να συγχωράς τον Ζαχαριά και την Γιαννούλη που δεν δέχθηκαν να ειναι ξανά υποψήφιοι αλλιώς δεν έβλεπες άσπρη μερα Γιωργάκη.

Πάλι καλά που γίνεται καμία εκδήλωση μνήμης ή κάνα πανηγύρι και θυμόμαστε ότι έισαι βουλευτής....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.