Παπαηλιού για απορρίμματα: Δεν γίνεται αποδεκτή η επιλογή του «συστήματος Τατούλη»

Παπαηλιού για απορρίμματα: Δεν γίνεται αποδεκτή η επιλογή του «συστήματος Τατούλη»

Δεκέμβριος 15, 2015 - 09:26
1 σχόλια

Για το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμάτων μίλησε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργου Η. Παπαηλιού στη συνέλευση μελών της ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ανέφερε ότι δεν γίνεται αποδεκτή η επιλογή του «συστήματος Τατούλη» και διότι αντίκειται στην Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμάτων  (ΕΣΔΑ).

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

1) α) Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας οφείλει να υλοποιήσει την απόφαση του συνεδρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ να μετασχημαιστεί από κόμμα συνιστωσών σε κόμμα μελών, δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία.

β) Δεν πρέπει να υπάρχουν πιστοποιητικά δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας και επετηρίδες βάσει του χρόνου εγγραφής των μελών. 

γ) Η αριστερά, όσο ήταν μειοψηφική, αντιμετώπιζε τα πράγματα με όρους ιδεολογικούς και όχι πολιτικούς, με αποτέλεσμα να μην έχει προτάσεις και λύσεις για τα άμεσα καθημερινά προβλήματα. Όταν αποφάσισε να επιδιώξει την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ο λαός την εμπιστεύτηκε.

δ) Όλοι οφείλουν να αντιληφθούν, ότι είμαστε κυβερνών κόμμα, που σημαίνει ότι στηρίζουμε τις κυβερνητικές επιλογές, όχι άκριτα αλλά πάντως συντεταγμένα. 

2) Η κυβερνητική πολιτική, μετά την ψήφιση της νέας συμφωνίας τον περασμένο Αύγουστο, περιλαμβάνει συγκεκριμένα στάδια  :

α) τη μη δογματική εφαρμογή των συμφωνηθέντων, με την εξεύρεση αντιβάρων για την, κατά το δυνατόν, άμβλυση των κοινωνικά άδικων και υφεσιακών μέτρων        

β) την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με ρύθμιση των «κόκκινων δανείων»

γ) τη διαπραγμάτευση για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους

δ) την εφαρμογή προγράμματος παραγωγικής αλλά και θεσμικής ανασυγκρότησης της χώρας

3) Για το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμάτων του νομού μας, η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής :

Δεν γίνεται αποδεκτή η επιλογή του «συστήματος Τατούλη» και διότι αντίκειται στην Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμάτων  (ΕΣΔΑ) και διότι το προσχέδιο σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ περιλαμβάνει ακραία σκανδαλώδεις και αντίθετους προς το δημόσιο συμφέρον όρους (τιμή μονάδας, εγγυημένη ποσότητα, διάρκεια σύμβασης κλπ) .

Προτείνονται μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης ανά δήμο ή ομάδες δήμων, με άξονες τη  διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση, την κομποστοποίηση, την οικονομική εκμετάλλευση και την υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων.

Εν προκειμένω, η σύμπραξη των δήμων είναι απαραίτητος όρος για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Άν υπάρχουν πιστοποιητικά δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας πώς τα κατάφερε ο ίδιος και διορίσθηκε βουλευτής;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.