Παπαηλιού από Πιάνα: Κοινωνικό κράτος ή κοινωνική ζούγκλα;

Παπαηλιού από Πιάνα: Κοινωνικό κράτος ή κοινωνική ζούγκλα;

Οκτώβριος 21, 2018 - 09:21
0 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την ετήσια εκδήλωση του κοινωφελούς ιδρύματος «Βασίλης Ι. Παπανικόλας», που πραγματοποιήθηκε στην Πιάνα  (20.10.2018), μεταξύ των άλλων, είπε :   

Το αντικείμενο της εφετεινής εκδήλωσης του κοινωφελούς ιδρύματος «Βασίλης Ι. Παπανικόλας» για τη φιλανθρωπία και την κοινωνική πρόνοια «στην ελληνορθόδοξη παράδοση» είναι επίκαιρο. 

Η οικονομική κρίση και οι «μνημονιακές» πολιτικές, που είχαν οδηγήσει τη χώρα «στα βράχια», φτωχοποίησαν ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Εξάλλου οι μεταναστευτικές ροές παραπέμπουν στην εξαθλίωση απελπισμένων ανθρώπων που τους αναγκάζει να μετακινούνται, ελπίζοντας σε μία καλύτερη ζωή. Επομένως, το «κοινωνικό πρόβλημα» τίθεται επιτακτικά. 

Η χώρα σε συνθήκες πλέον «μεταμνημονιακής» κανονικότητας, αλλά και η Ευρώπη, σε περιβάλλον ακραίας σύγχυσης,  καλούνται να αποφασίσουν, αν θα επιλέξουν τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, το οποίο αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, αναδεικνύοντας τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό. Ή τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, η οποία  επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες, οδηγώντας σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας.   

Το κοινωφελές ίδρυμα «Βασίλης Ι. Παπανικόλας», μέσω των ετήσιων εκδηλώσεών του, επιβραβεύει και στηρίζει πτυχές της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας : Τα νέα παιδιά, τους μαθητές και τους φοιτητές της περιοχής του Φαλάνθου, που, με πολλές δυσκολίες, επιζητούν την κατάκτηση της γνώσης και την πρόοδο, αλλά και τα άτομα της τρίτης ηλικίας της περιοχής, που, έχοντας αγωνιστεί μία ολόκληρη ζωή, αποτελούν υπόδειγμα για τους νεώτερους.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.