Παπαηλιού: Απαιτούνται από τους Δήμους θεσμικές κινήσεις για τα απορρίμματα

Παπαηλιού: Απαιτούνται από τους Δήμους θεσμικές κινήσεις για τα απορρίμματα

Μάρτιος 23, 2016 - 11:23
1 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, που, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, δεν παρέστη στην ημερίδα του Δήμου Τρίπολης (23 Μαρτίου), για την «ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμάτων», απέστειλε χαιρετισμό, στον οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:
                                                            
«Το θέμα της «ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων» απασχολεί εδώ και χρόνια την Πελοπόννησο.

Οι προτάσεις που προωθούνται για την επίλυσή του είναι γνωστές : 

Η μία προβλέπει περιφερειακή διαχείριση, με δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις, υψηλό κόστος και δυσανάλογα μεγάλη επιβάρυνση για το νομό Αρκαδίας. Η άλλη, με την οποία φαίνεται ότι συμφωνούμε με το Δήμο Τρίπολης, προβλέπει διαχείριση μέσω των δήμων, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, οικονομική εκμετάλλευση προς όφελος των πολιτών και υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων. 

Η άλλη, η εναλλακτική πρόταση προϋποθέτει και συνεπάγεται τη συμβολή των δήμων στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Ήδη, με πρόσφατη κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία που μετουσιώθηκε σε νομοθετική ρύθμιση, οι αρμοδιότητες διαχείρισης των απορριμάτων επαναφέρθηκαν από την περιφέρεια στον ΦΟΔΣΑ. Επομένως, απαιτούνται από τους Δήμους θεσμικές κινήσεις, όπως η ενεργοποίηση του ΦΟΔΣΑ, η επικαιροποίηση του ΠΕΣΔΑ βάσει του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμάτων και η οριστικοποίηση των χωροθετήσεων, ώστε η παραπάνω θεσμική παρέμβαση της πολιτείας να λάβει σάρκα και οστά».


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.