Παπαηλιού: Αλαζονική και προσβλητική η επιστολή Ψυχάρη στην Εξεταστική για τα δάνεια

Παπαηλιού: Αλαζονική και προσβλητική η επιστολή Ψυχάρη στην Εξεταστική για τα δάνεια

Αύγουστος 05, 2016 - 11:51
1 σχόλια

Η Εξεταστική Επιτροπή για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ συνεχίζει τις εργασίες της. Από την Επιτροπή είχε κληθεί να καταθέσει και ο Σταύρος Ψυχάρης, ο ο οποίος, ενώ αρχικά θα κατέθετε, τελικώς με επιστολή του προς το Σώμα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη διαδικασία, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας.

Στην επιστολή του ανέφερε: «Δεν προτίθεμαι, όπως ο νόμος το επιτρέπει, να απαντήσω σε ερωτήσεις που αφορούν τη δανειοδότηση του ΔΟΛ γιατί έχω την ιδιότητα του κατηγορημένου" και επικαλέστηκε το δικαίωμά του στη σιωπή και τη μη αυτοενοχοποίηση. Επίσης, σχετικά με το δανεισμό του Τηλέτυπου, αυτοχαρακτηρίστηκε αναρμόδιος καθώς δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος χειρισμού των συγκεκριμένων θεμάτων».

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού χαρακτήρισε  την επιστολή 
Σταύρου Ψυχάρη προς την Εξεταστική Επιτροπή  αλαζονική, προκλητική και προσβλητική.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου του βουλευτή:

Μετά τη διαπίστωση ότι ο μάρτυρας Σταύρος Ψυχάρης-πρόεδρος του ΔΟΛ και της εταιρίας «Τηλέτυπος» ( Mega) αδυνατεί να καταθέσει και την αποχώρησή του από την Εξεταστική Επιτροπή, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής είπε:

1.  Η εξέταση των μαρτύρων είναι προφορική, όπως προβλέπει ο ΚΠΔ. Από την Εξεταστική Επιτροπή δεν έχουν ζητηθεί από κανένα μάρτυρα γραπτές απαντήσεις επί ερωτημάτων, παρά μόνο συμπληρωματικές διευκρινίσεις και κατάθεση κάποιων εγγράφων. Επομένως, όσα δήλωσε ο βουλευτής Ανδρέας  Λοβέρδος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αντίκεινται στον ΚΠΔ.

2.  Ο Σταύρος Ψυχάρης, πέραν των αντιφάσεων ως προς τη στάση του (αδυνατώ να προσέλθω, προσέρχομαι, είμαι παρών κλπ), προσκόμισε επιστολή, η οποία διαβάστηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής. Σ΄ αυτή την επιστολή, και πάλι αντιφάσκοντας, αναφέρει ότι προσέρχεται να καταθέσει αλλά δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του υποβληθούν !!! 

3. Το περιεχόμενο της επιστολής Σταύρου Ψυχάρη εκπέμπει αλαζονεία, προκαλεί και προσβάλλει τους βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής. 

Όλα όσα καταλογίζει σ’ αυτή την επιστολή, απευθύνονται στην πραγματικότητα  στην Εξεταστική Επιτροπή, και όχι σε τρίτους, όπως προσχηματικά το εμφανίζει.

Εξάλλου ούτε αίτημα αναβολής έχει υποβάλλει, όπως αναληθώς ισχυρίζεται, ώστε να βρεθεί άλλος τρόπος εξέτασης, ούτε τα προσωπικά δεδομένα του διέρρευσαν από την Εξεταστική Επιτροπή, η οποία επέδειξε απόλυτο σεβασμό για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

4. Προκειμένου η Εξεταστική Επιτροπή  να αναζητήσει την αλήθεια για την δανειοδότηση κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης από το τραπεζικό σύστημα, συλλέγοντας όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία, πρέπει να κληθούν εκείνοι οι μάρτυρες που νομίμως εκπροσωπούν τον ΔΟΛ και την εταιρία «Τηλέτυπος» (Mega).

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.