Παπαηλιού: Αγροτικές και τουριστικές δραστηριότητες θα φέρουν ανάπτυξη στην Αρκαδία

Παπαηλιού: Αγροτικές και τουριστικές δραστηριότητες θα φέρουν ανάπτυξη στην Αρκαδία

Σεπτέμβριος 18, 2016 - 11:51
2 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την έναρξη του συνεδρίου για τις «οικονομικές και νομικές παραμέτρους» του ελληνικού τουρισμού, που συνδιοργανώνουν το  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης και η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, ανέφερε:

Χωρίς αμφιβολία ο τουρισμός αποτελεί τη «βαρειά βιομηχανία» της χώρας, όπως συνηθίζεται να λέγεται, όμως όταν αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της. 

Ειδικότερα, για την Πελοπόννησο και την Αρκαδία, ο συνδυασμός  αγροτικών και ειδικών μορφών τουριστικών δραστηριοτήτων, συνιστά τον κεντρικό άξονα ανάπτυξής  τους.

Αυτές οι δραστηριότητες συνδέονται με την ανάδειξη των στοιχείων, τα οποία συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν και διαφοροποιούν την περιοχή (παρθένο έδαφος, φυσικό κάλλος και περιβάλλον, ιστορία, λαϊκή παράδοση και λαϊκός πολιτισμός), και συγκεκριμένα  

με την προβολή των φυσικών ιδιαιτεροτήτων και του φυσικού κάλλους της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας,

με την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων συνδυαστικά με τη μεταποίησή τους και την παροχή ποιοτικών αγροτουριστικών υπηρεσιών, ειδικότερα δε την παρασκευή τοπικών ειδών διατροφής και την κατασκευή ειδών καλλιτεχνικής λαϊκής δημιουργίας που χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα, μοναδικότητα και ποιότητα, 

με την ανάδειξη των μυθολογικών, αρχαιολογικών και ιστορικών στοιχείων της περιοχής, 

με την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού, της μουσικής, των τραγουδιών και των χορών, των ηθών και των εθίμων και της λαϊκής παράδοσης του τόπου.

Όμως αυτά, που συνιστούν επιδοτούμενες, από το ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, δράσεις, προϋποθέτουν επιπλέον στήριξη από την πολιτεία, ώστε να μπορέσουν να λάβουν σάρκα και οστά. 

Προϋποθέτουν έργα υποδομής  για την άνετη και ταχεία πρόσβαση στην περιοχή και για τη δημιουργία βάσης που να δέχονται ευρύ φάσμα επισκεπτών.     

Αλλά πέραν όλων αυτών, απαιτούνται ενεργοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα, με τη συμμετοχή του στα εν εξελίξει προγράμματα και συνεργασία της πολιτείας, σε κεντρικό, περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο, με τους εμπλεκόμενους πολίτες, που να οδηγεί σε συντονισμένες δράσεις. Η συνέπεια και η συνέχεια της προσπάθειας όλων θα κρίνουν το αποτέλεσμα, ώστε η Πελοπόννησος και η Αρκαδία να παύσουν να εμφανίζουν τη σημερινή εικόνα. Να γίνουν η Πελοπόννησος και η Αρκαδία περιοχές  δημιουργίας και προόδου. 

Το αντικείμενο του συνεδρίου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι πραγματεύεται πρακτικές πτυχές της πολιτικής τουρισμού και απευθύνεται στους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν και να απολαύσουν τους καρπούς αυτής της πολιτικής.

(Δελτίο Τύπου)


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.