Παντελίδης: Ο Αστέρας είναι αυτό που περίμενα (vid)

Παντελίδης: Ο Αστέρας είναι αυτό που περίμενα (vid)

Σεπτέμβριος 12, 2017 - 15:04
0 σχόλια

Ο Σάββας Παντελίδης στην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης μίλησε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του με τα καλύτερα λόγια για την νέα του ομάδα και τις υποδομές που συνάντησε στις πρώτες του ώρες στην τεχνική ηγεσία.

Ο Έλληνας τεχνικός έδειξε σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και Ο Αστέρας δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και βάζοντας ως άμεση προτεραιότητα την τόνωση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης των ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα ο Σάββας Παντελίδης χαρακτήρισε πρόκληση τον Αστέρα Τρίπολης λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι αυτό που περίμενε ο ίδιος σαν προπονητής για την καριέρα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάββας Παντελίδης

Αρχική τοποθέτηση: «Πρώτα, πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση που με επέλεξε να εκπρόσωπο την ομάδα ως προπονητής της. Γνώριζα πράγματα για την οργάνωση του Αστέρα αλλά τα όσα βλέπω καθημερινά με εκπλήσσουν προς το καλύτερο. Μπορεί να ακούγονται πράγματα για την οργάνωση και τις υποδομές του συλλόγου αλλά πραγματικά από κοντά τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.  

Βρήκα ένα πάρα πολύ καλό υλικό αλλά σε μια δύσκολη στιγμή. Προφανώς και για να αλλάξει η ομάδα προπονητή τα πράγματα δεν είναι 100% καλά αλλά έτσι συμβαίνει σε κάθε αλλαγή.  Επίσης αναλαμβάνω ένα δύσκολο έργο γιατί ο προηγούμενος προπονητής και έχει προσφέρει στην ομάδα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη και κάθε τέτοια αλλαγή, κάθε τέτοια αντικατάσταση για τον επόμενο είναι δύσκολο. Ωστόσο έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη και στον εαυτό μου, και στα παιδιά που έχω στα αποδυτήρια σε όλο το υλικό αλλά και στην διοίκηση και το μόνο που θέλουμε είναι να ξεσηκώσουμε εμείς τον κόσμο για να γίνουμε όλοι μαζί κάτι καλύτερο.

Το όραμα το δικό μου είναι πολύ μεγάλο. Φαντάζομαι στο τέλος της χρονιάς να έχουμε πετύχει τους στόχους που ακόμα δεν μπορούμε να καθορίσουμε αλλά είναι παρά πολύ υψηλοί και για εμένα προσωπικά».

Για το αν υπάρχουν μυστικά για να βρει και πάλι η ομάδα τον δρόμο της: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα παιδιά πρέπει να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους, να πιστέψουν στους εαυτούς και να δουλέψουμε πάρα πολύ όλοι μας».

Για  τα πρώτα του συμπεράσματα από την ομάδα και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί: «Προσωπικά δεν φοβάμαι καθόλου και αυτό θα προσπαθήσω να περάσω και στα παιδιά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.  Είναι δύσκολο από την δεύτερη προπόνηση να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα γιατί  ότι εικόνες είχα από την ομάδα ήταν απ’ έξω. Είναι πολύ εύκολο για έναν προπονητή που δεν είναι στην ομάδα να κάνει τον πονηρό για το τι φταίει. Θα περάσει πρώτα μια εβδομάδα με δέκα ημέρες για να μπορέσω να αξιολογήσω κάποια πράγματα. Αυτό που θα κάνουμε σε πρώτη φάση είναι να δώσουμε ένα έξτρα κίνητρο στα παιδιά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να παλέψουμε οπουδήποτε παιχνίδι υπάρχει μπροστά μας.

Για την διάθεση των ποδοσφαιριστών: «Ασφαλώς και με την αλλαγή ενός προπονητή πάντα υπάρχει ένα κίνητρο και αυτό είναι δεδομένο και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Το ζήτημα είναι πως αυτό το κίνητρο θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε ψηλά. Νομίζω υπάρχει αυτή η διάθεση για το διατηρήσουμε ψηλά».

Για τις άμεσες αλλαγές που θα επιχείρηση να κάνει στην ομάδα: «Όταν μια ομάδα είναι σε αυτήν την κατάσταση των πρώτο λόγο παίζει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση των παιδιών. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές εδώ που μπορούν να παίξουν καλύτερα απ’ ‘ότι στα πρώτα παιχνίδια, αυτό έχει να κάνει πολλές φορές και με τον ψυχισμό του παίχτη και σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε και με να δούμε τακτικά κομμάτια».

Για την πρόκληση που λέγεται Αστέρας: «Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση όντως. Θεωρώ ότι αν σκεφτώ σαν προπονητής  αν μπορώ να πετύχω κάποια πράγματα εδώ είναι αυτό που περίμενα. Ότι μπορώ να πετύχω πολλά πράγματα μέσα από αυτή την ομάδα. Ένας προπονητής για να μπορέσει να πετύχει σε μια ομάδα χρειάζεται να έχει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Εδώ αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχουν όπως υπάρχει και μια διοίκηση που σε στηρίζει και το υλικό. Από και πέρα πρέπει να δουλέψεις όσο περισσότερο και μεγαλύτερο πάθος για να πετύχεις το όνειρο σου».

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Αστέρας είναι αυτό που περίμενα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.