Πανούσης: Παράτυπη η διαταγή για το άνοιγμα των κέντρων κράτησης

Πανούσης: Παράτυπη η διαταγή για το άνοιγμα των κέντρων κράτησης

Μάρτιος 04, 2015 - 11:38
3 σχόλια

Για «εσωτερικό διοικητικό θέμα» έκανε λόγο ο υπουργός και διέταξε ΕΔΕ

«Με το στόμα ανοιχτό», όπως είπε ο ίδιος, έμεινε ο υπουργός Γ. Πανούσης μόλις πληροφορήθηκε για την ύπαρξη διαταγής η οποία προέβλεπε το άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών και τη μη σύλληψη όλων όσοι παρανόμως εισέρχονται στη χώρα. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε αμέσως στην ανάκληση της διαταγής και διέταξε να διενεργηθεί ΕΔΕ για την υπόθεση.

Από την άλλη πλευρά, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησε τις παραιτήσεις όλων όσοι ευθύνονται. 

«Η διαταγή εκδόθηκε παράτυπα, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 4/3, λέγοντας μάλιστα ότι μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη του εγγράφου έμεινε «με το στόμα ανοιχτό».

Ακολούθως, ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει «εσωτερικό διοικητικό θέμα», ενώ δεσμεύτηκε για τη διερεύνησή του, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη διαταγή «παράτυπη».

Και διευκρίνισε: «Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει ανακοινωθεί. Ανταλλάσσουμε απόψεις, συζητούνται διάφορα».

«Δεν ακολουθήθηκε η διοικητική ιεραρχία. Δεν μπορεί ο κάθε ταξίαρχος να βγάζει μια απόφαση από μόνος του και να ασκεί μεταναστευτική πολιτική» υπογράμμισε. Και, τέλος, επεσήμανε ότι εντύπωση του προκάλεσε η άμεση αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις δίχως να έχει εξακριβώσει την εγκυρότητα της είδησης που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ.

Η διαταγή έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, καθώς προέβλεπε: την απελευθέρωση των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, εφόσον δεν κατηγορούνται για άλλα αδικήματα, αλλά και τη μη σύλληψη όλων όσοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα. 

Ο υπουργός δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα»: «Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα», συνδέοντας το ζήτημα με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.
 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Με ξένα κόλλυβα το μνημόσυνα... Η συνήθης Αριστερή πρακτική.. Μοιράζουν λεφτά που δεν έχουν, λασπολογούν και συκοφαντούν όταν δεν έχουν απάντηση... Δανείζονται από τα ταμεία για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Θα επαναπροσλάβουν 5-10,000 απολυμένους στο Δημόσιο, αλλά την ίδια στιγμή κανένα μέτρο για την ανάπτυξη και το ιδιωτικό τομέα. Απεναντίας κλείνουν και τις Σκουριές. Νούμερα ξυπνάτε! Η εποχή της Σοβιετίας πέθανε προ πολλού. Αλλά, τι περιμένεις από Λαφαζάνηδες και Ζωή!!

Είναι σαν να λεει ο Δήμαρχος, ότι "ο οδοκαθαριστης πηρε την πρωτοβουλία και εριξε σκουπίδια στην παρανομη χωματερή χωρις δική του εντολή". Εχουν αρχίσει να γελοιοποιούνται ηδη. Ας σοβαρευτουν να καταφερουν κατι , γιατι καήκαμε.......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.