Το πανόραμα της 24ης αγωνιστικής της Α Αρκαδίας

Το πανόραμα της 24ης αγωνιστικής της Α Αρκαδίας

Μάρτιος 30, 2015 - 10:02
0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε και η 24η αγωνιστική της Α’ Αρκαδίας και έτσι δύο στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος η αγωνία για το ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τον Ηρακλή Βερβένων στην Β’ κατηγορία κορυφώνεται ενώ ο Πανθυρεατικός βρίσκεται μία ανάσα από την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Πανθυρεατικός,  Δόξα και Βρασίες  πήραν άνετες νίκες ενώ την νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Ορχομενός κόντρα στην ΑΕΚ κάνοντας άλμα προς την παραμονή του. Αντίθετα  ο Ηρακλής που ηττήθηκε από το Λεωνίδιο γνώρισε τον υποβιβασμό μην καταφέρνοντας τελικά να σώσει την χρονιά . Τέλος στο ντέρμπι της παραμονής δεν υπήρξε νικητής μεταξύ του Παγγορτυνιακού και του Κορακοβουνίου. Ρεπό είχε η Τεγέα.

Απόλλων Τυρού-Πανθυρεατικός 1-4: Βήμα τίτλου για τον Πανθυρεατικό που πέρασε από την δύσκολη έδρα του Τυρού και πλέον χρειάζεται έναν βαθμό στις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές για να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής Αρκαδίας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά και μάλιστα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντάνι στο 22’. Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 2-1 με τα γκολ των Κώστα Μπάρλα στο 43’ και Δημήτρη Αδάμη στο 45’. Στην επανάληψη οι ‘’κιτρινόμαυροι’’ του Άστρους πέτυχαν άλλα δύο τέρματα με τον Γιάννη Αδάμη στο 65’ και τον Κώστα Μπάρλα στο 83’ με το δεύτερο προσωπικό του για το τελικό 1-4.

Δόξα Μεγαλόπολης-Φαλαισία 5-1: Το ντέρμπι της Μεγαλόπολης βάφτηκε ‘’κυανομπλέ’’ με την Δόξα να παίρνει θριαμβευτική νίκη έναντι της συμπολίτισσας Φαλαισίας. Οι φιλοξενούμενοι αν και αιφνιδίασαν με τον Κολίοπουλο στο 1ο μόλις λεπτό (λίγο αργότερα αποχώρησε τραυματίας) δεν κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση της Δόξας που έφτασε στην ανατροπή πριν την λήξη των πρώτων 45’ λεπτών τα  δύο γκολ του Δημήτρη Λυμπερόπουλου στο 12’ με πέναλτι και στο 45’ και του Τζιαννή στο 43’. Η επανάληψη ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία με την ομάδα του Βασίλη Κούβαλη να βρίσκει άλλες δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Δρόσο στο 68’ και τον Αντώνακα στο 90’ για το τελικό 5-1.

Ορχομενός Λεβιδίου-ΑΕΚ Τρίπολης 1-0: Σπουδαία νίκη και άλμα παραμονής για τον Ορχομενό που επικράτησε της ΑΕΚ και τώρα πλέον κρατά την τύχη στα δικά του χέρια αναφορικά με την σωτηρία του. Η ομάδα του Λεβιδίου με ένα γκολ του Μπακόπουλου στο 10ο λεπτό πήρε το πολύ σημαντικό τρίποντο διαφυλάσσοντας το προβάδισμα του μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης σε ένα κλειστό  παιχνίδι με αρκετές δυνατές μονομαχίες και στιγμές έντασης μετά το τελικό σφύριγμα.

Ηρακλής Βερβένων-Λεωνίδιο 1-2: Ήττα καταδικαστική για τον Ηρακλή που αποχαιρετά την κατηγορία  δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.Η ομάδα του Λεωνίδιου προηγήθηκε στο σκορ με δύο  τέρματα από το πρώτο ημίχρονο με τον Πουτσελά στο 25' του Σοφοκλή  Γιαννούση στο 41’. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο δεύτερο ημίχρονο να αντιδράσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο σκορ με το Τακλή στο 80'  με τον Ηρακλή τελικά να γνωρίζει τον πικρό υποβιβασμό του για την δεύερη την τάξη κατηγορία του Αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Βρασιές-Νικηταράς  Δολιανών 4-0: Άνετη νίκη για τις Βρασιές που συνεχίζουν πολύ καλή τους πορεία με την ομάδα των Δολιανών να βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού αναφορικά με την παραμονή της στην κατηγορία. Η ομάδα του Γρηγόρη Παναγιώταρου άνοιξε το σκορ στο 15’ μ τον Τσαγγούρη και στην επανάληψη απλοποίησε ακόμα περισσότερο την  υπόθεση νίκη φτάνοντας σε άλλα τρία τέρματα με τον Ζαχαρόπουλο στο 75’ και στο 90’ και τον Νίνο στο 94’ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 4-0.

Παγγορτυνιακός-Κορακοβούνι 1-1: Ισόπαλο δίχως νικητή έληξε το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον Παγγορυνιακό και το Κορακοβούνι σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Το Κορακοβούνι απείλησε πρώτο με τον Κοντζάι να σταματάει εντυπωσιακά τον Ρουμπή σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια ανέβηκαν και η πίεση τους απέφερε καρπούς  με το γκολ του Κουρόγιωργα στο 28’.  Στην αρχή της επανάληψης  το Κορακοβούνι πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με το κοντινό πλασέ του Αραχωβίτη στο 57’. Από κει και πέρα ο Παγγορυνιακός κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ με τους φιλοξενούμενους να οργανώνονται πίσω από την σέντρα όμως στις ευκαιρίες που είχε δεν ήταν εύστοχος μένοντας το τελικό 1-1 μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού.

Σκόρερ: Αγγελόπουλος 22 (Πανθυρεατικός)

Αποτελέσματα

Δόξα Μεγαλόπολης-Φαλαισία 5-1 

Ορχομενός Λεβιδίου-ΑΕΚ Τρίπολης 1-0 

Βρασιές- Νικηταράς Δολιανών 4-0

Ηρακλής Βερβένων – Λεωνίδιο 1-2

Παγγορτυνιακό ς- Κορακοβούνι 1-1

Απόλλων Τυρού – Πανθυρεατικός 1-4

Βαθμολογία

1. Πανθυρεατικός 58

2. Δόξα Μεγαλόπολης 52

3. ΑΕΚ Τρίπολης 38

4. Λεωνίδιο 38

5. Τεγέα 35

6. Φαλαισία 30

7. Βρασιές 30

8. Απόλλων Τυρού 25

9. Ορχομενός Λεβιδίου 21

10. Κορακοβούνι  19

11. Νικηταράς Δολιανών  18

12. Παγγορτυνιακός  18

13. Ηρακλής Βερβένων 15

Επόμενη αγωνιστική

Λεωνίδιο-Νικηταράς Δολιανών

Φαλαισία-Βρασιές

Κορακοβούνι-Τεγέα

Α.ΕΚ. Τρίπολης-Δόξα Μεγαλόπολης

Απόλλων Τυρού-Παγγορτυνιακός

Πανθυρεατικός-Ορχομενός Λεβιδίου

Ρεπό: Ηρακλής Βερβένων

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.