Το πανόραμα της 21ης αγωνιστικής της Α Αρκαδίας

Το πανόραμα της 21ης αγωνιστικής της Α Αρκαδίας

Μάρτιος 20, 2017 - 10:14
1 σχόλια

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το ντέρμπι της ΑΕΚ Τρίπολης με το Λεωνίδιο μία στροφή πριν από το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος. Σπουδαίες νίκες για την Τεγέα στο Λεβίδι και των Βρασιών κόντρα στον Πανθυρεατικό ενώ εκπληκτικό ήταν και ο αγώνας στον Τυρό με τον Απόλλωνα να κάνει την ανατροπή και να κερδίζει τον Μαντινειακό. Διεκόπη το Κορακοβούνι-Ολυμπιακός με τους Λεωνιδίοτες να μην μπορούν να συνεχίσουν ελέω τραυματισμών.

Παραγωγική παρότι δεν ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Κορακοβουνίου με τον Ολυμπιακό ήταν η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας καθώς σε τέσσερα παιχνίδια σημειώθηκαν 14 τέρματα ενώ και σε αυτό που διεκόπη μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν μπει πέντε με το Κορακοβούνι να είναι στο 4-1.

Η Τεγέα είναι η ομάδα που εξασφάλισε την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος πίσω από το Λεωνίδιο και μάλιστα προσπέρασε τους νταμπλούχους τόσο στον τομέα της καλύτερης επίθεσης με 54 γκολ έναντι 51  όσο και σε αυτό της συγκομιδής πόντων στο Β' γύρο έχοντας μαζέψει πια τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα με 25 βαθμούς στο σύνολο.

Η διακοπή αγώνα στο Κορακοβούνι με τον Ολυμπιακό Λεωνιδίου ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα με την ομάδα της Νότιας Κυνουρίας που έχει γνωρίσει τον υποβιβασμό να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα καθώς δεν μπορούσε να αντικαταστήσει τραυματίες ποδοσφαιριστές της. Για την ιστορία να πούμε πως ο αγώνας τελείωσε πρόωρα στο 57' με το Κορακοβούνι να έχει το προβάδισμα με σκορ 4-1.

Φωτιά φαίνεται πως έχει πάρει ο πίνακας των σκόρερ και όπως όλα δείχνουν το πρώτο κανόνι της φετινής Α' Αρκαδίας θα βγει στην τελευταία αγωνιστική. Παραμένει στην πρώτη θέση ο Πιτ Κυρίος με 11 τέρματα ενώ υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στα 10 γκολ με τους Κιρβαλίντζε, Καραμπέτσο και Μήτση με τον Λάγκα και τον Τσαλγιτζόπουλο να ακολουθούν με ένα λιγότερο.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η Τεγέα πέτυχε στη δύσκολη έδρα του Λεβιδίου την νίκη της αγωνιστικής επιβεβαιώνοντας πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Ορχομενός προηγήθηκε με τον Μούστο με τον Καραμπέτσο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια και τον Βλάση να κάνει την ανατροπή και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ζιάζιαρης ισοφάρισε με τον Τσαλγιτζόπουλο να βάζει την υπογραφή του στο φινάλε για το τελικό 2-3.

Man of match της αγωνιστικής: Ο τίτλος του man of match της αγωνιστικής μοιράζεται σε δύο ποδοσφαιριστές όπου και οι δύο αγωνίζονται στην ίδια ομάδα. Δημήτρης Κοσκολός και Βασίλης Ζάβος ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές από πλευράς Απόλλωνα στην ανατροπή και τελικά στην νίκη κόντρα στον Μαντινειακό. Ένα τρομερό γκολ-φάουλ και μία ασίστ πάρε βάλε από τον Κοσκολό, δύο γκολ με το πρώτο να είναι για όσκαρ από τον Ζάβο. Οι δύο έμπειροι ποδοσφαισφαιριστές πήραν από το χέρι την ομάδας του και την οδήγησαν στη νίκη.

Τι μας άρεσε: Τα πολλά και όμορφα γκολ που σημειώθηκαν στην 21η αγωνιστική της Α' Αρκαδίας αλλά και τα ακόμα πιο πολλά νέα παιδιά αγωνίστηκαν και αυτή την αγωνιστική και οι ευκαιρίες που δίνονται σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από τις περισσότερες ομάδες.

Σκόρερ

Πιτ Κυρίος (Λεωνίδιο) 11

Κιρβαλίντζε, (Λεωνίδιο), Καραμπέτσος (Τεγέα) 9 Μήτσης (Πανιώνιος Μεγαλόπολης) 10

Λάγκας, Τσαλγιτζόπουλος (Τεγέα) 9

Αγγελόπουλος  (Πανθυρεατικός), Βλάσης (Τεγέα) 8

Τακλής (Πανθυρατικός), Αραχωβίτης (Βρασιές) 7

Αποτελέσματα

Πανθυρεατικός-Βρασιές 1-2

ΑΕΚ Τρίπολης-Λεωνίδιο 0-0

Ορχομενός-Τεγέα 2-3

Κορακοβούνι-Ολυμπιακός Λεωνιδίου 4-1 ΔΙΕΚΟΠΗ

Απόλλων Τυρού-Μαντινειακός 4-2

Βαθμολογία

1. Λεωνίδιο 57

2. Τεγέα 44

3. Βρασιές 37

4. Ορχομενός 36

5. ΑΕΚ Τρίπολης 34

6. Πανθυρεατικός 34

7. Μαντινειακός 28

8 Πανιώνιος Μεγαλόπολης 26

9.  Απόλλωνας Τρίπολης 24

10. Κορακοβούνι 23 *

11. Ολυμπιακός 14 *

12. Παγγορτυνιακός –

Επόμενη αγωνιστική

Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Παγγορτυνιακός 3-0 α.α.

Μαντινειακός-Πανθυρεατικός

Ορχομενός-Κορακοβούνι

Τεγέα-Απόλλωνας Τυρού

Πανιώνιος Μεγαλόπολης-ΑΕΚ Τρίπολης

Βρασιές-Λεωνίδιο

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.