Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής της Α Αρκαδίας

Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής της Α Αρκαδίας

Ιανουάριος 16, 2017 - 10:49
1 σχόλια

Το Λεωνίδιο μπορεί να δυσκολεύτηκε κόντρα στην μαχητική Τεγέα όμως πήρε την 12η νίκη του σε 13 αγώνες και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' Αρκαδίας κρατώντας την διαφορά στον +11 από την δεύτερη ΑΕΚ Τρίπολης.

Σε αυτή την 13η αγωνιστική της Α' Αρκαδίας σημειώθηκαν 13 τέρματα σε πέντε αγώνες με τις έδρες να έχουν τον πρώτο λόγω και εκτός από Λεωνίδιο και την ΑΕΚ Τρίπολης τις νίκες να παίρνουν Πανθυρεατικός και Βρασιές ενώ η μοναδική ισοπαλία ήρθε στην αναμέτρηση του Μαντινειακού με τον Πανιώνιο Μεγαλόπολης.

Το Λεωνίδιο δέχθηκε γκολ έπειτα από 900' και πλέον αγωνιστικά η αλλιώς μετά από έναν ακριβός γύρο με την Τεγέα να είναι η μοναδική ομάδα που σκοράρει εις βάρους του. Στα δύο φετινά μεταξύ τους παιχνίδια υπήρξε το ίδιο σκορ υπέρ του Λεωνιδίου (1-2, 2-1) με το τελευταίο να αναγκάζει τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται για πρώτη φορά πίσω στο σκορ στην χρονιά που διανύουμε και να κάνουν την ανατροπή.

Ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες μέχρι στιγμής στην Α' Αρκαδίας ο Μαντινειακός έχοντας 5 σε 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Πλην της τελευταίας ισοπαλίας με τον Πανιώνιο Μεγαλόπολης ο Μαντινειακός έχει μοιραστεί βαθμούς και με την ΑΕΚ Τρίπολης, την Τεγέα, τον Πανθυρεατικό και το Λεωνίδιο.

Σε ότι έχει να κάνει με τον πίνακα των σκόρερ της Α' Αρκαδίας ο Πιτ Κυρίος με το γκολ που σημείωσε πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή με 9 τέρματα σε 13 αγώνες αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον συμπαίχτη του στο Λεωνίδιο Μπέκα Κιρβαλίντζε.

Η νίκη της αγωνιστικής: Το Λεωνίδιο πέτυχε την νίκη της αγωνιστικής κόντρα στην Τεγέα. Η ομάδα του Γιάννη Νενεκούμη τα βρήκε για ακόμα μία φορά σκούρα απέναντι στην σκληροτράχηλη Τεγέα και χρειάστηκε την ανατροπή για να πάρει τους τρεις βαθμούς με τον Κατσικαδά στο 85' να λυτρώνει το Λεωνίδιο για το τελικό 2-1. Τσαλγιτζόπουλός στο 26' και Πιτ Κυρίος με πέναλτι στο 28' τα άλλα δύο τέρματα του αγώνα.

Man of match της αγωνιστικής: Ο τίτλος του man of match της αγωνιστικής πηγαίνει στον Μιχάλη Μήτση του Πανιωνίου. Η ομάδα της Μεγαλόπολης μπορεί να ισοφαρίστηκε στο φινάλε όμως ο Μήτση ήταν αυτός που με την είσοδο του στο παιχνίδι άλλαξε την ροή του αγώνα. Ένα γκολ και μία άσιστ έπειτα από πολύ ωραία προσωπική ενέργεια ο απολογισμός του Μιχάλη Μήτση στο παιχνίδι με τον Μαντινειακό.

Τι μας άρεσε: Στο 42ο λεπτό του αγώνα της ΑΕΚ Τρίπολης με το Κορακοβούνι με το σκορ σε εκείνο το σημείο στο 2-0 ο Ευγένιος Πετρόπουλος με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή αναγκάζει τον Παναγιώτη Τετώρο να κάνει μία από τις θεαματικότερες επεμβάσεις της χρονιάς διώχνοντας την μπάλα που κατευθύνονταν στο παραθυράκι του με το ένα χέρι σε κόρνερ. Ο Σπύρος Λαγός της ΑΕΚ Τρίπολης τρέχει και δίνει το χέρι στον πορτιέρο του Κορακοβουνίου και τον συγχαίρει για την προσπάθεια του σε μια ένδειξη αναγνώρισης και υψηλού ποδοσφαιρικού ήθους. Από τα highlights της 13ης αγωνιστικής.

Σκόρερ

Κιρβαλίτζε  8 (Λεωνίδιο)

Πιτ Κυρίος 8 (Λεωνίδιο)

Μπίλλης 6 (ΑΕΚ Τρίπολης)

Βλαχοκυριάκος 6 (Ορχομενός)

Αγγελόπουλος 6 (Πανθυρεατικός)

Ανδριανός 5 (ΑΕΚ Τρίπολης)

Λάγκας 5 (Τεγέα)

Αραχωβίτης 5 (Βρασιές)

Αποτελέσματα

Σάββατο (14/1, 15:00)

Πανθυρεατικός-Απόλλων Τυρού 1-0

Μαντινειακός-Πανιώνιος Μεγαλόπολης 2-2

Κυριακή (15/1, 15:00)

ΑΕΚ Τρίπολης-Κορακοβούνι 3-0

Λεωνίδιο-Τεγέα 2-1

Βρασιές-Ολυμπιακός Λεωνιδίου 2-0

Βαθμολογία

1. Λεωνίδιο 37

2. ΑΕΚ Τρίπολης 26

3. Ορχομενός 25

4. Πανθυρεατικός 24

5. Τεγέα 22

6. Βρασιές  22

7. Κορακοβούνι 19

8. Μαντινειακός 17

9.  Πανιώνιος Μεγαλόπολης 14

10. Απόλλων Τυρού 13

11. Ολυμπιακός  5

12. Παγγορτυνιακός –

Επόμενη αγωνιστική

Παγγορτυνιακός-ΑΕΚ Τρίπολης 0-3 α.α.

Τεγέα-Πανιώνιος Μεγαλόπολης

Ολυμπιακός-Μαντινειακός

Πανθυρεατικός-Ορχομενός

Απόλλων Τυρού-Λεωνίδιο

Κορακοβούνι-Βρασιές

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

συχαρητηρια στην τεγεα μας που επεξε στα ισα σε μια δυσκολη εδρα και αν και αξιζε τουλαχιστον το βαθμο τις ισοπαλιας ητηθηκε με ενα ανηπαρκτο πεναλτι και με πολλα φαλτσοσφυριγματα απο τον διαιτητη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.