Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής της Α’ Αρκαδίας

Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής της Α’ Αρκαδίας

Ιανουάριος 05, 2015 - 10:09
0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος  της Α’ Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε με τη 13η αγωνιστική και Την Δόξα Μεγαλόπολης να είναι η νικήτρια στο ντέρμπι του Άστρους κόντρα στον Πανθυρεατικό να μειώνει την μεταξύ τους διαφορά και ασφαλώς να δίνει νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο γύρω που ακολουθεί.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η ευρεία νίκη του Παγγορτυνιακού επί του Ορχομενού στο ντέρμπι της ουράς καθώς επίσης και οι νίκες της Φαλαισίες επί του Νικηταρά της ΑΕΚ Τρίπολης επί των Βρασιών και του Κορακοβουνίου επί του Ηρακλή. Τέλος δεν υπήρξε νικητής στον αγώνα ανάμεσα στον Απόλλων Τυρού και την Τεγέα. Ρεπό είχε το Λεωνίδιο.

Πανθυρεατικός-Δόξα Μεγαλόπλης 1-2: Μεγάλη νίκη για την Δόξα Μεγαλόπολης στο ντέρμπι με τον Πανθυρεατικό που της δίνει το δικαίωμα να μπει και πάλι δυναμικά στην υπόθεση τίτλος . Σε ένα πολύ ωραίο ματς με αρκετές φάσεις οι φιλοξενούμενοι αν και μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι τελικά ο Πανθυρεατικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Ιατρίδη βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του. Στην συνέχεια η Δόξα αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στο 29’ για να λήξη το πρώτο ημίχρονο με 1-1. Στην επανάληψη η ομάδα του Βασίλη Κούβαλη έφτασε στην ανατροπή με τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο στο 71’ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Σούρσου. Στα τελευταία λεπτά ο Πανθυρεατικός πίεσε δημιούργησε φάσεις όμως το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την Δόξα να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο.

ΑΕΚ Τρίπολης-Βρασιές 1-0: Σε ένα παιχνίδι λίγες καλές φάσεις η ΑΕΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής ομάδας των Βρασιών με 1-0 χάρη στο γκολ φάουλ του Ζιούλη. Η αλλαγή του Δημήτρη Μειδάνη περνώντας  στον αγωνιστικό χώρο τον Ζιούλη ήταν καθοριστική με τον ταλαντούχο δημιουργικό μέσω της ΑΕΚ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να την στέλνει στα δίχτυα μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Στην συνέχεια η Βρασιές έφτασαν μία ανάσα από το γκολ με τον Ζαχαρόπουλο από κοντά να μην προλαβαίνει την μπάλα στην μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων και την ΑΕΚ να κρατά το υπέρ της 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Φαλαισία-Νικηταράς 1-0: Στο Σαββατιάτικο παιχνίδι της Μεγαλόπολης μεταξύ της Φαλαισίας και του Νικηταρά οι ‘’πορτοκαλί’’ πήραν την νίκη μετά από ένα κακό σε ποιότητα  παιχνίδι με λιγοστές καλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 76’ με κεφαλιά του Κολιόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ. 

Απόλλων-Τεγέα 2-2: Σημαντικό βαθμό απέσπασε ο Απόλλων από την Τεγέα στην προσπάθεια της ομάδας του Τυρού για παραμονή. Η Τεγέα μπήκε πολύ επιθετικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 0-2 πριν την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου με τα γκολ των Τσαλγιτζόπουλου στο 9’ και του Παπαδόγιαννη στο 19’. Ο Απόλλων δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να αντιδράσει αρχικά με τον Κορολόγο στο 29’ και με τον Σούρσο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο 48’ να κάνει την ανατροπή με τις δύο ομάδες τελικά  να μοιράζονται  τον βαθμό της ισοπαλίας.

Κορακοβούνι-Ηρακλής 3-1: Μεγάλη νίκη για το Κορακοβούνι κόντρα στον Ηρακλή που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι γηπεδούχοι καθάρισαν την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Μπακάλη στο 10’, Κουλεντιανού στο 31΄και Ρουμπή στο 45’ . Ο Ηρακλής το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ στο 88’ με τον Βούλγαρη με την ομάδα του Κορακοβουνιού να φτάνει έτσι σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Παγγορτυνιακός-Ορχομενός 5-1: Φωτιά στην ουρά της βαθμολογίας και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Παγγορτυνιακό με το εντυπωσιακό 5-1 επί του Ορχομενού. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Γορτυνίας ο Κουρόγιωργας με το καρέ τερμάτων που σημείωσε (47', 52',65', 90') και αφού πρώτα ο Καρκούλης είχε ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 19’. Το μόνο που κατάφερε ο Ορχομενός ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Μπακόπουλο στο 89’.

Σκόρερ: Αγγελόπουλος 14 (Πανθυρετικός)

Αποτελέσματα 13ης αγωνιστικής

Φαλαισία-Νικηταράς Δολιανών 1-0

Κορακοβούνι-Ηρακλής Βερβένων 3-1

Παγγορτυνιακός-Ορχομενός Λεβιδίου 5-1

ΑΕΚ Τρίπολης-Βρασιές 1-0

Απόλλων Τυρού-Τεγέα 2-2

Πανθυρεατικός-Δόξα Μεγαλόπολης 1-2

Ρεπό: Λεωνίδιο

 Βαθμολογία

Πανθυρεατικός 30

Δόξα Μεγαλόπολης 25

Λεωνίδιο 24

ΑΕΚ Τρίπολης 22

Φαλαισία 20

Τεγέα 17

Νικηταράς 15

Βρασιές 14

Απόλλων Τυρού 11

Κορακοβούνι 9

Ηρακλής Βερβένων 9

Ορχομενός 8

Παγγορτυνιακός 7

Επόμενη αγωνιστική

Δόξα Μεγαλόπολης-Παγγορτυνιακός

Τεγέα-Ορχομενός Λεβιδίου

Ηρακλής Βερβένων-Απόλλων Τυρού

Βρασιές-Πανθυρεατικός

Νικηταράς Δολιανών-ΑΕΚ Τρίπολης

Φαλαισία-Λεωνίδιο

Ρεπό: Κορακοβούνι

Ειδήσεις: 
Προηγούμενο άρθρο
Στον Πανθυρεατικό ο Δημάκος
Επόμενο άρθρο
Μάθε πού ψηφίζεις

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.