Πάνω από δύο χιλιάδες μετανάστες έφτασαν στη χώρα μας σε 20 ημέρες

Πάνω από δύο χιλιάδες μετανάστες έφτασαν στη χώρα μας σε 20 ημέρες

Οκτώβριος 26, 2016 - 09:33
4 σχόλια

Αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά, όπου πλέον έχουν φτάσει τους 15.714. Οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία αυξάνονται σταθερά: μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες έφτασαν στην Ελλάδα 2.228 πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). 

Συνολικά από την αρχή του χρόνου έως και την 23η Οκτωβρίου στην Ελλάδα έφτασαν μέσω θαλάσσης 169.302 άτομα, ενώ από τις αρχές του έτους 3.671 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων. Περίπου 1.500 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται εντός των κέντρων φιλοξενίας, ενώ μόνο 700 έχουν μεταφερθεί σε συγκεκριμένες κατάλληλες δομές. Ταυτόχρονα μόνο 50 ασυνόδευτα παιδιά έχουν μετεγκατασταθεί, καθώς δεν προτιμούνται για προφανείς λόγους από τα άλλα κράτη- μέλη. Αντίστοιχα, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι αποτελούν την περισσότερο ευάλωτη ομάδα που συχνά εκμεταλλεύονται οι διακινητές.

Στο μεταξύ, στη Λέσβο έχουν σταματήσει προσωρινά οι διαδικασίες για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου εφόσον καταστράφηκαν οι υποδομές. Στο Κέντρο φιλοξενίας Μεταναστών στη Μυρσίνη Ηλείας, όπου προχθές ένα προσφυγόπουλο 18 μηνών πνίγηκε πέφτοντας σε μισογεμάτη πισίνα, την Τρίτη οι πρόσφυγες επιτέθηκαν σε γυναίκα που εργάζεται στο κέιτερινγκ του καταυλισμού.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

απέλαση

"από τις αρχές του έτους 3.671 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη" ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΑ. Αφιερωμένο εξαιρετικά στα σκυλιά του σάιτ!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.