Πάνω από 30% αυξήθηκαν οι οικογένειες που ζητούν τη συνδρομή της Εκκλησίας στην Αρκαδία (vid)

Πάνω από 30% αυξήθηκαν οι οικογένειες που ζητούν τη συνδρομή της Εκκλησίας στην Αρκαδία (vid)

Μάιος 10, 2016 - 16:00
1 σχόλια

Ακόμα μια σημαντική προσφορά άκρως εθελοντική και ανθρώπινη έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, ενισχύοντας το Καλάθι του Πτωχού Αδελφού στην Τρίπολη, το οποίο πολλάκις έχει επισημανθεί ότι αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία ανθρωπισμού και αλτρουισμού από την πλευρά της Εκκλησίας.

Όπως ανέφερε ο πατήρ Ιωάννης Σουρλίγκας εφημέριος του ΙΝ Αγ. Βασιλείου Τρίπολης, την Τρίτη 10 Μαΐου το Καλάθι δέχθηκε την αγάπη και την ευγενή προσφορά τετρακοσίων κιλών πορτοκαλιών από το κτήμα της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας η οποία βρίσκεται στο Κεφαλάρι Αργούς.

Συνεχίζεται η πολύτιμη βοήθεια απέναντι σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, χάρη στη σημαντική πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου  με τους ευλαβείς χριστιανούς να προσφέρουν από το Μαίναλο 15 κιλά αποξηραμένη ρίγανη και πολλές ακόμα προφορές οι οποίες φτάνουν καθημερινά και γεμίζουν το Καλάθι του Πτωχού Αδελφού .

Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα μπορεί να ενισχυθεί κάθε απόγευμα από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη, ενώ πραγματοποιείται κάτω από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου. Επίσης κάθε Πέμπτη όσοι έχουν να προσφέρουν είδη ρουχισμού μπορούν να απευθυνθούν στην ιματιοθήκη της Μητρόπολης στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Τρίπολη.

Υπάρχουν καταγραμμένες οικογένειες, όπου κυρίως προσφέρεται η βοήθεια, αλλά κι άλλες πολλές οι οποίες μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια και άμεσα να υπάρχει ανταπόκριση σ’ αυτό τους το αίτημα. Οι οικογένειες που απευθύνονται για βοήθεια αυξάνονται συνεχώς και τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί πάνω από 30%. Οικογένειες της διπλανής πόρτας, που ίσως πολλές φορές και να περνούν απαρατήρητες ανάμεσά μας.

Να τονίσουμε, ότι όποιος συνδημότης μας επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά του μπορεί να το κάνει προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, είδη καθαριότητας και πολλά ακόμη.

Για τις όποιες πληροφορίες, έρχεστε σε επαφή με τους ανθρώπους του γραφείου, οι οποίοι είναι εθελοντές. Το γραφείο βρίσκεται κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου βασιλείου, στην κεντρική ομώνυμη πλατεία Τρίπολης.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεχίζεται η προσφορά αγάπης στους άπορους συνανθρώπους μας στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Με όλο το σεβασμό πιστεύω ότι τα μπράβο ανήκουν στους ιερείς οι οποίοι γνωρίζουν τις αναγκες των αναξιοπαθούντων στις ενορίες τους.Ό σες ανακοινώσεις και να βγουν οι πιστοί γνωρίζουν το σεμνό και ταπεινό έργο των αταπεινών ιερέων.Συμφωνείτε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.