Πάνω από 2.000 υπογραφές κατά των έμφυλων ταυτοτήτων στην Αρκαδία

Πάνω από 2.000 υπογραφές κατά των έμφυλων ταυτοτήτων στην Αρκαδία

Μάιος 17, 2017 - 18:39
13 σχόλια

Ομόφωνα το ΔΣ Τρίπολης κατά της εγκυκλίου για τις έμφυλες ταυτότητες

Το ζήτημα των έμφυλων ταυτοτήτων και της Θεματικής Εβδομάδας συζητήθηκε ως θέμα εντός ημερήσιας διάταξης του ΔΣ Τρίπολης με τον αντιδήμαρχο κ. Σταματόπουλο να το εισηγείται,  καθώς αυτός αρχικά έλαβε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας από γονείς της Τρίπολης. Στη συνεδρίαση, σημειωτέον, παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς.

Ξεσηκωμό έχει προκαλέσει η θέσπιση της Θεματικής Εβδομάδας στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο λόγος είναι η ενότητα η οποία αναφέρεται στις έμφυλες ταυτότητες, στο βιολογικό και στο λεγόμενο κοινωνικό φύλο, και η οποία θεωρείται από μεγάλη μερίδα γονέων ότι ταράζει συθέμελα την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια.

Αρχικά ο πρόεδρος  πολυτέκνων κ. Μανιατάς  έλαβε τον λόγο και ξεκίνησε αναφέροντας ότι  οι γονείς έχουν σοβαρότατες αντιρρήσεις ως προς το περιεχόμενο, την υποχρεωτικότητα, τη στοχοθεσία και τον χαρακτηρισμό του ως «εξαιρετικά επείγοντος» να διδαχθεί σε ανήλικους μαθητές (12-15 χρονών). 

«Είναι δυναμίτης στα θεμέλια της οικογένειας και της κοινωνικής συνοχής και αποτελεί αισχίστου είδους επιβαλλόμενη κρατικά πλέον σεξουαλική  χειραγώγηση με συνέπειες που αγγίζουν τα όρια ηθικής και πνευματικής γενοκτονίας.  Καλούνται ανήλικοι μαθητές να μυηθούν σε αστήρικτες επιστημονικά καινοφανείς θεωρίες περί φύλου, οι οποίες σύμφωνα με την Εγκύκλιο θα αναπτυχθούν στους παρακάτω άξονες: Σωματικές αλλαγές στην εφηβεία - Βιολογικό και Κοινωνικό Φύλο - Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα - Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών.

»Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εγκύκλιος του υπουργείου ζητά η διδασκαλία να έχει το χαρακτήρα «μιας όσο το δυνατόν πιο "ολιστικής" προσέγγισης και μιας βιωματικής επεξεργασίας, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια, καθώς δεν επιδιώκεται μόνο η απόκτηση πληροφοριών ή γνώσεων αλλά και η αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών .

»Ο εξαναγκασμός στην σεξουαλική φαντασίωση και στον πανσεξουαλικό πειραματισμό  προσβάλλει ευθέως την  σεξουαλική  τους ελευθερία,  το δικαίωμα στην αβίαστη επιλογή και στην αποχή από σεξουαλικές σκέψεις και πράξεις».
Τέλος ,κάλεσε το ΔΣ Τρίπολης να ευαισθητοποιηθεί και ανέφερε ότι έχουν συγκεντρωθεί 2.050 υπογραφές γονέων και κηδεμόνων κατά των θεματικών ενοτήτων που προωθεί  το υπουργείο. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι στις 31 Μαΐου θα διοργανωθεί εκδήλωση ενημέρωσης για το θέμα των έμφυλων ταυτοτήτων.

Ο κ. Βασίλης Αθανασιάδης γονέας 4 παιδιών,  εξέφρασε την ανησυχία  του για το θέμα αναφέροντας ότι με την κίνησή τους αυτή δείχνουν  έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά τους:

«Η θεματική εβδομάδα είναι υποχρεωτική και θα την κάμει ένας εκπαιδευτικός ο οποίος δεν έχει τη γνώση για να το κάνει αυτό».

Ομόφωνα το ΔΣ Τρίπολης κατά της εγκυκλίου για τις έμφυλες ταυτότητες (δείτε ΕΔΩ)

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

Και λίγες είναι οι υπογραφές.Έπρεπε να τρίζει ο τόπος, με το μαρκάρισμα που κάνουν στον κοσμάκη.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ 2017. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΙΔΟΤΟΠΟ ΓΕΜΑΤΟ ΚΡΥΦΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

Οι ισλαμοφασίστες είναι αμόρφωτοι και φανατισμένοι. Οι δικοί μας σκοταδιστές τι δικαιολογία έχουν; Απαράδεκτες συμπεριφορές που θυμίζουν μεσαίωνα. Φοβούνται ότι θα γίνουν τα παιδιά τους "π@ύστηδες". Να τους πει κάποιος ότι δεν κολλάει. Έτσι γεννιέσαι. Ντροπή και πάλι. Ντροπή και στο ΔΣ.

Μπράβο σας!

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο...δεν έχουν διαβάζει την εγκύκλιο;...δεν έχουν κατανοήσει την εγκύκλιο;...ψάχνουν για ταυτότητα οι ίδιοι;...αναζητούν πολιτική δύναμη;...

εξουσιαστές είναι απέναντι στα παιδιά τους που τα θεωρούν επέκταση του δικού τους σώματος και εύκολο πεδίο άσκησης επιβολής. Φοβικά- ημιμαθή ανθρωπάκια που νομίζουν ότι το να είναι κανείς π@στης ή λεσβία αποτελεί ύβρι απέναντι στο τέλειο είδος που αυτοί τάχα εκπροσωπούν. Αδιάφορο τους είναι αν τα παιδιά τους πρώτα πρώτα θα είναι καλοί άνθρωποι, μόνο μην τους μαγαρίσουν τον κ@λο. Παύλο, δεν είναι όλοι οι ισλαμιστές φανατικοί και φασίστες, όπως δεν είναι όλοι οι χριστιανοί μορφωμένοι και ανεκτικοί. Φτάνει με αυτόν τον οριενταλισμό. Δε βλέπουμε ότι ο φανατισμός δεν έχει θρησκεία και χρώμα;

Όλοι εσείς οι φιλελέυθεροι... να δω τι θα λέτε όταν το παιδί σας αναγκαστεί να παρακολουθήσει τα θέματα που αναφέρονται σε αυτή την εγκύκλιο.

Τα παιδιά που γονατίζουν ή ακόμη καλύτερα σκύβουν στις κάρες και τα ακρωτηριασμένα μέλη των λειψάνων είναι σωστά ενημερωμένα από το σπίτι ή το σχολείο;

Όλοι εμείς οι φιλελευθεροι κάνουμε αυτήν την δουλειά καθημερινά με τα παιδιά μας και είμαστε χαρούμενοι που ακόμα ένας θεσμός πέραν της οικογένειας αναλαμβάνει να μιλήσει υπευθυνα στα παιδιά γι΄αυτά τα θέματα. Εμείς, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας, ανεκτικά με τη διαφορετικότητα. Άλλωστε κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος. Είναι ίσος αλλά όχι ίδιος. Κι εσύ που το γράφεις, μπορεί να είσαι παχύς, άσχημος, με δυσλειτουργίες σωματικές ή ψυχικές. Θα ήθελες να είσαι περιθωριοποιημένος;

Η ομοφυλοφιλία βρίσκεται σε περισσότερα από 450 είδη στη φύση. Η ομοφοβία, μονάχα σε ένα.

Τα πρότυπα συμπεριφοράς στους άνδρες και τις γυναίκες έχουν βιολογική προέλευση και η μανία του "ουδέτερου φύλου" είναι μάταιη έναντι αυτής της πραγματικότητας, λέει η Debra W. Soh (Ντέμπρα Σο), νευροεπιστήμονας και ερευνήτρια σε θέματα σεξ, στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ στο Τορόντο και συγγραφέας για τα Globe and Mail, Harpers, Wall Street Journal, Scientific American, LA Times και το περιοδικό Playboy.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.