Πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας από τον αναπτυξιακό νόμο

Πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας από τον αναπτυξιακό νόμο

Ιούνιος 10, 2016 - 16:39
0 σχόλια

Πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργήσει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, μέχρι το 2022, ο οποίος θα παράσχει χρηματοδοτικά κίνητρα συνολικού -αρχικού- ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Τα εργαλεία στήριξης των επενδύσεων, όπως τα περιέγραψε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, παρουσιάζοντας το νέο νομοσχέδιο, είναι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, φορολογικά κίνητρα και σύγχρονα ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το νέο αναπτυξιακό ταμείο, που σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει.  
 
•    ΙΚΑ: Ένας στους δυο οφειλέτες εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων
Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων έχουν «βγει» 53.778 οφειλέτες του ΙΚΑ από τους συνολικά 113.239 που είχαν ενταχθεί για να εξοφλήσουν, σε βάθος χρόνου, χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ενδεικτικά, για τον Απρίλιο, μόλις 47 οφειλέτες ολοκλήρωσαν την αποπληρωμή των δόσεων εμπρόθεσμα, ενώ μόλις 8 νέοι εντάχθηκαν.
 
•    Από την 1η Ιουλίου, η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Από τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από την 1η Ιουλίου και μετά, θα ισχύσει η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα εφαρμοστεί ενιαία στους πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης, εφόσον εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 380 εκατ. ευρώ από μεγάλες επιχειρήσεις (υψηλή τάση), 260 εκατ. από το Δημόσιο και 1,85 δισ. από μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά (χαμηλή και μέση τάση). Δηλαδή, προσεγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ συνολικά.  
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
 
 •    Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις νομικών προσώπων
Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου, όπως και για τα φυσικά πρόσωπα. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 7 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη την επόμενη εργάσιμη της υποβολής της δήλωσης.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
 
•    Ψηφιακή υπογραφή για τις επιχειρήσεις σε τέσσερα βήματα από το Επιμελητήριο Αρκαδίας
Μια ακόμη υπηρεσία, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των μελών του, ξεκίνησε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. Πρόκειται για τη δυνατότητα απόκτησης ψηφιακής υπογραφής. Μια σύγχρονη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική λύση, η οποία προσφέρει ένα εύχρηστο, γρήγορο και απόλυτα ασφαλή τρόπο διαχείρισης των συναλλαγών των επιχειρήσεων. Η έκδοση της ψηφιακής υπογραφής γίνεται με έξι απλά βήματα. Η διάρκεια των ψηφιακών πιστοποιητικών και της υπηρεσίας/άδειας χρήσης της Ασφαλούς Διάταξης Υπογραφής θα είναι 5 έτη και το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 24%.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.