Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση στον ΙΝ Κοίμησης της Θεοτόκου στην Επισκοπή Τεγέας (pics,vid)

Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση στον ΙΝ Κοίμησης της Θεοτόκου στην Επισκοπή Τεγέας (pics,vid)

Αύγουστος 14, 2019 - 23:08
0 σχόλια

Κατά την περίοδο  του Δεκαπενταυγούστου, είναι πανελληνίως γνωστή η μεγάλη πανήγυρη πού τελείται  στo Βυζαντινό Ιερό  Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Επισκοπή της Τεγέας. Όπως είθισται και φέτος τελέσθηκε μέγας Εσπερινός το βράδυ της Τετάρτης 14 Αυγούστου στην οποία και παρευρέθηκε πλήθος πιστών από ολόκληρη της περιφέρεια.

Επισκέπτες από την Αρκαδία αλλά και από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου συνέρρεαν στον βυζαντινό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Επισκοπή της Τεγέας, για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας.

Όπως είθισται, οι πιστοί στη συνέχεια ακλούθησαν την περιφορά της εικόνας, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας.

Ο εσπερινός ξεκίνησε στις 19:00 και τελείωσε λίγο πριν από τις 21:00, όπου με το πέρας της λιτανείας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 49ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας.

Αύριο ανήμερα της εορτής στις 7:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 10:00 θα γίνει η τέλεση των μυστηρίων.

Η εκκλησία στέκει σήμερα μεγαλόπρεπη ανάμεσα στα χαλάσματα παλαιότερων εποχών, και ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει υπολείμματα από τον αρχαιολογικό χώρο, από το μεσαιωνικό τείχος, αλλά και από φρούριο που έστεκε εκεί κατά τον Μεσαίωνα.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εσπερινός και Λιτάνευση στον ΙΝ Κοίμησης της Θεοτόκου 2019


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.