Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο Μουστού

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο Μουστού

Οκτώβριος 01, 2019 - 14:00
0 σχόλια

Στο πλαίσιο εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών που λαμβάνει χώρα κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, εκδήλωση για το κοινό, στη λιμνοθάλασσα Μουστού στην Αρκαδία, τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. Επίσης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη λίμνη Στυμφαλία στην Κορινθία, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, τις ώρες 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., με σημείο συγκέντρωσης το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της άγριας ορνιθοπανίδας να παρακολουθήσουν ένα στιγμιότυπο της μετανάστευσης των πουλιών από κοντά, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την αξία των τοπικών βιοτόπων που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

παρατήρηση πουλιών με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού (κιάλια, τηλεσκόπια) και βοηθημάτων (έντυποι οδηγοί αναγνώρισης, φωτογραφικό υλικό),
ενημέρωση/πληροφόρηση επισκεπτών σχετικά με τα τοπικά είδη ορνιθοπανίδας,
πεζοπορία περιμετρικά του υγροτόπου Μουστού για την εκδήλωση του Σαββάτου 5/10 και πεζοπορία στο μονοπάτι ερμηνείας της λίμνης Στυμφαλίας για την εκδήλωση της Κυριακής 6/10,
δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας,
επανένταξη αποθεραπευμένων πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, για την εκδήλωση της Κυριακής 6/10.

Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Για λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (τηλ. 2755022021 εσωτ. 2 & 5, e-mail: info@fdparnonas.gr) και με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (τηλ. 27470 22279 και 27470 22296, e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr).

"Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους."

 

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.