Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017

Μάιος 03, 2017 - 18:03
0 σχόλια

Η προετοιμασία για τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2017 έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς την Κυριακή 7 Μαΐου η πίστα καρτ "Sparta Racing Circuit Motul" θα υποδεχθεί τους 41 αθλητές οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην πρώτη φετινή συνάντηση που διεξάγεται εκτός Αττικής. Όπως σε κάθε περίπτωση φέτος, τη διοργάνωση υπογράφει το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), φυσικά σε συνεργασία με την Επιτροπή Karting της ΟΜΑΕ.

Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει τυπικά το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαΐου, όταν και θα λάβουν χώρα ο Διοικητικός Έλεγχος και η Ενημέρωση των οδηγών από τον Αλυτάρχη. Το αγωνιστικό μέρος έχει προγραμματιστεί εξ ολοκλήρου για την Κυριακή 7 Μαΐου, με τη δράση να είναι διαρκής από τις 09:00, που έχει οριστεί ως ώρα έναρξης για τις Ελεύθερες Δοκιμές έως και τις 17:30, όταν και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι Τελικοί όλων των κατηγοριών.

Οι συμμετέχοντες στον θεσμό ταξιδεύουν για πρώτη φορά φέτος μακριά από το γνώριμο, για τους περισσότερους, Kartodromo, ενώ ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που η γρήγορη και απαιτητική πίστα "Sparta Racing Circuit Motul" που έχει μήκος 1280 μέτρα, φιλοξενεί αγώνα του Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία. Μπορεί η πλειονότητα των αθλητών να έχει ήδη βρεθεί στην Σπάρτη για προπόνηση, όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η πρώτη φορά σε μία πίστα μπορεί να κρύβει παγίδες τις οποίες άπαντες θα κληθούν να "απενεργοποιήσουν", στην προσπάθειά τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο αριθμός των 41 συμμετεχόντων κρίνεται ικανοποιητικός, αν αναλογιστούμε ότι η πλειονότητα των αθλητών έχει ως βάση την Αθήνα, αλλά και τη δυνατότητα που έχουν οι συμμετέχοντες να κρατήσουν τα 4 από τα 5 καλύτερα αποτελέσματά τους στην τελική βαθμολογία, στο πλαίσιο μείωσης του κόστους. Ο διαχωρισμός των οδηγών θα γίνει όπως πάντα σε 7 επιμέρους Κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους ή τις προδιαγραφές του καρτ που οδηγούν. Η Κατηγορία 60 Mini για αθλητές ηλικίας 8-12 ετών κρατάει τα ηνία όσον αφορά στην ποσότητα των συμμετεχόντων, καθώς θα λάβουν μέρος συνολικά 17 μικροί αθλητές, οι 8 από τους οποίους έχουν ηλικία 11-12 ετών και θα καταταχθούν στην επιμέρους 60 Mini A, ενώ στην 60 Mini B για οδηγούς ηλικίας 8-10 ετών, θα ενταχθούν ακόμη 9 συμμετέχοντες.

Στην Κατηγορία Junior  θα λάβουν μέρος 6 αθλητές ηλικίας 12-14 ετών, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να είναι στην πλειοψηφία τους παρόντες στην Σπάρτη, αφήνοντας υποσχέσεις για έντονο συναγωνισμό και πολύ θέαμα, όπως ακριβώς συνέβη στους πρώτους αγώνες της χρονιάς. Η κορύφωση των κατηγοριών Πρωταθλήματος, θα γίνει κατά τη διάρκεια των αγώνων της Κατηγορίας Senior, με τα πιο δυνατά αυτόματα καρτ του θεσμού και αθλητές ηλικίας άνω των 15 ετών και της KZ2 των καρτ με 6 σχέσεις, που συγκέντρωσαν 5 και 4 συμμετοχές αντίστοιχα, όμως αναμένεται να κρατήσουν όλους τους παρευρισκόμενους στις μύτες των ποδιών μέχρι την πτώση της καρό σημαίας, εξαιτίας του θεάματος που προσφέρουν οι μάχες τους.  Όσον αφορά στις Κατηγορίες Hobby, η Club που έχει πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον εφοδιάζει τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος με 6 συμμετοχές, ενώ 3 αθλητές θα αγωνιστούν για τη νίκη στην KZ3, με τα επίσης θεαματικά 6τάχυτα καρτ.

 

Αξιοσημείωτη είναι και η γεωγραφική διασπορά των αγωνιζόμενων, αφού εκτός από τους συμμετέχοντες που έχουν ως βάση την Αττική, στην Σπάρτη θα είναι έκδηλη η παρουσία οδηγών από την Καλαμάτα, η οποία διαθέτει ήδη έναν πυρήνα αθλητών που αυξάνεται, καθώς και από τη Θεσσαλονίκη, που κάνει ολοένα και περισσότερο αισθητή την παρουσία της στα τεκταινόμενα του ελληνικού karting!

Οι παραπάνω είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθεί κάποιος την πίστα καρτ "Sparta Racing Circuit Motul" την Κυριακή 7 Μαΐου, όπου θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει συναρπαστικές μάχες στο όριο, ανάμεσα σε αθλητές κάθε ηλικίας. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 γίνεται μεγαλύτερο και καλύτερο! Εσύ θα λείπεις;

INFO

Sparta Racing Circuit

Τοποθεσία: Οικισμός Αγία Κυριακή, Σπάρτη, Λακωνία

Μήκος: 1.280 μέτρα

Πλάτος: 9,5-14 μέτρα

Πρόσβαση: Οδηγώντας με κατεύθυνση από Σπάρτη για Γύθειο και σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων μετά την Σπάρτη, συναντάμε διασταύρωση, όπου κατάστημα LIDL. Στρίβουμε αριστερά και μετά από 2 χιλιόμετρα φτάνουμε στην πίστα.

Facebook: Sparta Racing Circuit MOTUL


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.