Πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Loving Vincent» στο Μελιτζάzz 2017 (vid)

Πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Loving Vincent» στο Μελιτζάzz 2017 (vid)

Μάιος 11, 2017 - 13:46
0 σχόλια

Μια ταινία "πραγματική ζωγραφιά" που συνδυάζει την κινηματογράφηση με την μοναδική τέχνη του Βίνσεντ Βαν Γκογκ θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στη χώρα μας στο φεστιβάλ Μελιτζάζ 2017 που θα πραγματοποιηθεί στο Λεωνίδιο 5-9 Ιουλίου! 

Το Loving Vincent είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρότζεκτ στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 100 καλλιτέχνες, ειδικά εκπαιδευμένοι στην τεχνοτροπία του μεγάλου ζωγράφου. Η αρχική ιδέα των παραγωγών ήταν να γίνει μια ταινία μικρού μήκους, ωστόσο η δημοφιλία του Βαν Γκογκ μαζί με την επιτυχία του πρώτου trailer που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες, τους έκανε να αλλάξουν σχέδια.

Η πλοκή της ταινίας μεγάλου μήκους, που βρίσκεται στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας της, εστιάζει στις τελευταίες ημέρες της ζωής του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και βασίζεται στις 800 επιστολές που είχε γράψει ο ίδιος καθώς και σε 120 μεγάλα έργα του. 

Στόχος του φιλμ είναι να διηγηθεί την ιστορία της ζωής του σπουδαίου καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας πραγματικές ελαιογραφίες (12 ανά δευτερόλεπτο του φιλμ) οι οποίες έχουν φιλοτεχνηθεί στο στιλ του Βαν Γκογκ. 
Την ταινία σκηνοθετεί η πολωνή ζωγράφος και σκηνοθέτις Dorota Kobiela, η οποία συνεργάζεται με τον αμερικανό Hugh Welchman, που έχει βραβευτεί με Όσκαρ για την ταινία ο «Πέτρος και ο Λύκος». «Ο Βαν Γκόγκ έγραψε σε ένα από τα γράμματά του στον αδελφό του, ότι μπορούσε να μιλήσει, μόνο μέσω των έργων του. Αυτά του τα λόγια ήταν πολύ σημαντικά για μένα και στάθηκαν η αιτία που θέλησα να γυρίσω ένα τέτοιο φιλμ» τονίζει η σκηνοθέτιδα της ταινίας. 

Το καστ περιλαμβάνει ονόματα όπως Saoirse Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth, Helen McCrory, Chris O'Dowd και Jerome Flynn. 

Δείτε το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας:

Πηγή: leonidion.gr

Video: 

Loving Vincent Official Trailer


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.