Πανελλαδική - Πανυγειονομική Απεργία την Τρίτη 24/9

Πανελλαδική - Πανυγειονομική Απεργία την Τρίτη 24/9

Σεπτέμβριος 21, 2019 - 16:01
0 σχόλια

Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική - Πανυγειονομική Απεργία την Τρίτη 24/9/2019

24ωρη Πανελλαδική – Πανυγειονομική ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 24/9/2019

Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

Η ΠΟΕΔΗΝ σε συνέχεια της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, για την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που περιορίζει Εργασιακά και Συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Η χώρα μας μετά από δέκα χρόνια Μνημονίων, συνεχίζει να βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση στα πλαίσια των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.
Ξεπούλησαν τη Δημόσια Περιουσία για 100 χρόνια και ελαστικοποιήθηκαν στο έπακρο τις εργασιακές σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Τσάκισαν μισθούς και συντάξεις.

Στην αγορά εργασίας επικρατεί εργασιακή ζούγκλα. Οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους για να αυξάνουν την κερδοφορία τους.
Η Κυβέρνηση με το Νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ως «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», επιδιώκει την «πάση θυσία ανάπτυξη» με περαιτέρω περιορισμό των εργασιακών και Συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Τα Νοσοκομεία είναι 24 ώρης λειτουργίας με την πλειοψηφία του Προσωπικού να βρίσκεται στα τμήματα λόγω σοβαρών ελλείψεων Προσωπικού.
Πως είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση για απεργία με την συμμετοχή του 50% των μελών στη Γενική Συνέλευση όπως ορίζει ο απεργοκτόνος νόμος ΣΥΡΙΖΑ;
Πως είναι δυνατόν να συμμετάσχει στη ψηφοφορία ηλεκτρονικά ένας συνάδελφος όταν δεν θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση να διαμορφώσει άποψη ή να πείσει τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα μιας απεργίας;

Τα μητρώα μελών των Σωματείων μας είναι πεντακάθαρα. Οι κρατήσεις των συνδρομών των μελών μας γίνονται απευθείας από την μισθοδοσία.
Δεν πρόκειται η ΠΟΕΔΗΝ να δεχθεί κανέναν περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων ψηφισθεί δεν ψηφισθεί ο νόμος.
Θα είμαστε στο δρόμο όποτε χρειάζεται με αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ.
Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/9/2019
24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία

Διεκδικούμε την:
- Να μην κατατεθεί προς ψήφιση το εν λόγω Νομοσχέδιο
- Ανάκτηση των δικαιωμάτων (μισθολογικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών κλπ) που απωλέσαμε τα χρόνια των μνημονίων

Από την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.