Πανδαισία χρωμάτων σε συντριβάνι της Καλαμάτας (photos)

Πανδαισία χρωμάτων σε συντριβάνι της Καλαμάτας (photos)

Απρίλιος 25, 2013 - 08:46

από www.messiniaportal.gr

Πόλος έλξης για κατοίκους και επισκέπτες

Οι τελευταίες ρυθμίσεις έγιναν  από εξειδικευμένο συνεργείο, στο σιντριβάνι του βορείου τμήματος της υπό ανάπλαση κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου στην Καλαμάτα. Παρότι γίνονταν δοκιμές, οι μεταβαλλόμενοι πίδακες του σιντριβανιού προκάλεσαν το ενδιαφέρον των διερχομένων, κάτι που δείχνει ότι το σημείο αυτό θα αποτελέσει πόλο έλξης όσων κάνουν τον περίπατό τους στην πλατεία ή περνούν από το κέντρο της Καλαμάτας.

Η λειτουργία του σιντριβανιού ξεκινά σήμερα και το θέαμα που θα παρουσιάζει θα είναι εντυπωσιακότερο το βράδυ, διότι οι λαμπτήρες τύπου LED – που έχουν χαμηλή κατανάλωση ρεύματος – θα μεταβάλλουν χρωματισμούς αποδίδοντας 16.000.000 χρώματα. Το σιντριβάνι προγραμματίζεται να λειτουργεί από τις 9.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 23.30, ενώ στις 20.30 θα ενεργοποιούνται οι λαμπτήρες LED, προσφέροντας πανδαισία χρωματισμών.

 

Μάλιστα, κοντά στο σιντριβάνι έχει εγκατασταθεί ειδικό στοιχείο μέτρησης της ταχύτητας του ανέμου, που θα μεταδίδει δεδομένα στην υπόγεια αίθουσα ελέγχου της πλατείας, ώστε όταν φυσάει πολύ να διακόπτεται αυτόματα η λειτουργία των πιδάκων, για να μη διαχέονται τα νερά εκτός σιντριβανιού. Η υπόγεια αίθουσα ελέγχου είναι εμβαδού 20 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει ηλεκτρικούς πίνακες, ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύγχρονα συστήματα διαχείρισης του ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο ανάπλασης της πλατείας βρίσκεται στο 97 % των προβλεπομένων εργασιών. Στην εκτάσεως 14 στρεμμάτων πλατεία, το πράσινο έχει αναβαθμισθεί, καθώς τώρα είναι φυτεμένα περίπου 90 δέντρα, έναντι 25 πριν.
Εντός των επομένων 20 ημερών πρόκειται να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός που απομένει: 42 παγκάκια, 20 καλάθια απορριμμάτων των 70 λίτρων έκαστο, καθώς και στοιχεία για την αποτροπή στάθμευσης (10 κολωνάκια και 17 μπάλες).