Παναρκαδικός 3x3 με την «υπογραφή» του Θανάση Στάικου

Παναρκαδικός 3x3 με την «υπογραφή» του Θανάση Στάικου

Φεβρουάριος 12, 2019 - 10:38
0 σχόλια

Ο Παναρκαδικός στο νικηφόρο ντέρμπι κόντρα στον Παναργειακό έστειλε μήνυμα πως είναι εδώ και πως η παραμονή στην κατηγορία εξαρτάται από τα δικά του και μόνο χέρια, με τον Θανάση Στάικο να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο αποτελέσματα αυτό.

Το τριφύλλι με τον Θανάση Στάικο στον πάγκο του μετράει 3 στα 3, έχοντας κερδίσει κατά σειρά Αστέρα Βλαχιώτη, ΑΟ Εικοσιμίας και Παναργειακό, μαζεύοντας 12 βαθμούς έχοντας αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που είχε διαμορφωθεί στις αρχές του νέου έτους, με την ομάδα να ανεβαίνει στον βαθμολογικό πίνακα στην 8η θέση και να είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Στις 20 Ιανουαρίου οι πράσινοι γνωρίζουν βαριά ήττα στο Κιβέρι με 3-0 από την Ένωση Λέρνας με την ομάδα να βρίσκεται κάτω από την ζώνη, ενώ λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα αυτό έρχεται και το τέλος της συνεργασίας με τον Αντώνη Μαυρέα με την διοίκηση του Παναρκαδικού να αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Παράλληλα με το τέλος της συνεργασίας με τον Αντώνη Μαυρέα παρελθόν αποτελούν και οι Μουλιάτος, Κασάπης, ενώ είχε αποχωρήσει και ο τερματοφύλακας Λίβας λίγες ημέρες πριν από τη διακοπή των εορτών των Χριστουγέννων με τη διοίκηση της ομάδας να εμπιστεύεται και να δίνει τον χρίσμα σε ένα νέο προπονητή με τον Θανάση Στάικο στις 22 Ιανουαρίου να ανακοινώνεται και να αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα.

Ο Αρκάς τεχνικός από την πρώτη στιγμή ξέρει πως η αποστολή είναι δύσκολη και πως η πρόσληψή του στον πράσινο πάγκο έρχεται σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή για την ομάδα, που είχε μπροστά της δύο αγώνες "πρέπει" και ένα μεγάλο ντέρμπι υψηλής σημασίας για τησυνέχεια.

Ο Παναρκαδικός στο ντεμπούτο του Θανάση Στάικου στην τεχνική ηγεσία πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή εμφάνισή του κέρδισε με 5-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη, πήρε έστω και με δυσκολία το πρώτο του διπλό στην καταδικασμένη Εικοσιμία στην Λευκάδα και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα παίρνοντας μια μεγάλη νίκη στο Πελοποννησιακό ντέρμπι με τον Παναργειακό, ένα αποτέλεσμα που σαφώς έχει πολλές ερμηνείες και θετικά εκτός από το ζητούμενο των τριών βαθμών που έχουν να κάνουν με το κομμάτι της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης.

Από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη ο Θανάσης Στάικος δείχνει να αλλάζει σιγά-σιγά την ομάδα και να περνάει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία, με τον Παναρκαδικό να μοιάζει πιο ήρεμος και τους ποδοσφαιριστές πολύ πιο απελευθερωμένους προσπαθώντας να παίξουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη της ομάδας και τη γενικότερη λειτουργία της μέσα στο γήπεδο.

Το έκανε εντός με επιτυχία κόντρα στο Βλαχιώτη, το προσπάθησε και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό κόντρα και στον Παναργειακό που έχει και τις μονάδες και την ποιότητα. Το τριφύλλι φαίνεται να έχει πλάνο, οι ποδοσφαιριστές να αποκτούν ρόλους και η ομάδα να φτιάχνει τις πρώτες της συνεργασίες, βάζοντας στο παιχνίδι όλες της τις γραμμές.

Κόντρα στον Παναργειακό είδαμε έναν Παναρκαδικό να αμύνεται άριστα, να είναι απόλυτα διαβασμένος, να είναι ψύχραιμος σε κομμάτια πίεσης, να έχει σωστό passing game με γρήγορη μετάβαση στο transition από την άμυνά του με την μπάλα κάτω και όχι με μεγάλες μπαλιές αλλά με υπομονή και αναζητώντας τη σωστή λύση ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που οι μεσοεπιθετικοί προκαλούν το ένας εναντίον ενός.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που γίνονται διακριτά στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας τις τελευταίες αγωνιστικές ωστόσο αυτό που κατάφερε ο Παναρκαδικός κόντρα στον Παναργειακό δεν είναι μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί αλλά να ζεστάνει τους φιλάθλους του και να συσπειρώσει ξανά τον κόσμο του.

Αυτή η αγκαλιά στο φινάλε μεταξύ κόσμου, διοίκησης και προπονητών και παιχτών στην πόρτα του γηπέδου και το "Παναρκαδικός" μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης είναι κατάκτηση από όλους όσοι παλεύουν το ιστορικό σωματείο να μείνει όρθιο και να σταθεί εκεί όπου το ένδοξο παρελθόν του προστάζει να είναι.

Αξίζει να αναφέρουμε τα γρήγορα αντανακλαστικά που έδειξε η διοίκηση (κάτι που έχουμε επισημάνει ξανά) αλλά και τη στοχευόμενη επιλογή για την επόμενη μέρα με την επιλογή του Θανάση Στάικου, ο οποίος αθόρυβα αλλά ουσιαστικά κερδίζει μέρα με τη μέρα τον κόσμο της ομάδας με τα πρώτα του αποτελέσματα να δικαιώνουν την επιλογή της διοίκησης στην πιο δύσκολη ίσως χρονικά στιγμή της ομάδας.

Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ο Παναρκαδικός έχει μπροστά του δύσκολο δρόμο ωστόσο, όπως έδειξε, τα πάντα θα εξαρτηθούν από αυτόν. Επόμενη στάση στον δρόμο προς την παραμονή η Πέλλάνα την ερχόμενη Κυριακή.

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.