Το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων στηρίζει τον αγώνα της ΟΜΕ για σύναψη ΣΣΕ

Το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων στηρίζει τον αγώνα της ΟΜΕ για σύναψη ΣΣΕ

Ιούνιος 13, 2019 - 08:29
0 σχόλια

Την Πέμπτη 13/6/2019 οι εργαζόμενοι στην εξορυκτική βιομηχανία της Χώρας, μετά από πρόταση των πρωτοβάθμιων Σωματείων και ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας(ΟΜΕ), κινητοποιούνται με 3ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας διεκδικώντας άμεση υπογραφή ΣΣΕ.

Η εργοδοσία του κλάδου αρνείται να υπογράψει,  βάζοντας  συνεχώς εκβιαστικά διλλήματα, όρους και προαπαιτούμενα, σε σχέση με τον χαρακτηρισμό της ισχύουσας ΣΣΕ ως κλαδική και απαιτώντας την εξαίρεση ειδικοτήτων του κλάδου από την ΣΣΕ.

Η άρνηση των εργοδοτών του κλάδου για διαπραγμάτευση στοχεύει στην λήξη της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ (έληξε στις 10/6/2019) και παράλληλα με τη προσφυγή τους στο ΣτΕ, επιχειρείται η κατάργησή της.

Στην περιοχή μας αυτόν τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ δίνουν τα σωματεία μέλη της ΟΜΕ στο χώρο της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α.Ε.

Το ΔΣ του Συνδικάτου μας, εκφράζει την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράσταση των μελών του, στον Αγώνα των Μεταλλωρύχων, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.