Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Συνάντηση γνωριμίας του Ψυχιατρικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Συνάντηση γνωριμίας του Ψυχιατρικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων

Δεκέμβριος 19, 2018 - 08:54
1 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/12/2018 στο Νέο Κτίριο του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου μας, με την παρουσία του Διοικητή κ. Π. Τομάρα,  η συνάντηση  γνωριμίας  του Ψυχιατρικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝ Τρίπολης με το σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, σπουδαστές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου, καθώς επίσης με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, των ΚΕΣΥ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Τρίπολης, του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Τρίπολης, της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ξενώνα  «Αμάλθεια», της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Γορτυνίας, του Κοινωφελούς Ιδρύματος ‘Αναστάσιος Σχίζας’, ιδιωτών συναδέλφων και φίλων. 

Μας δόθηκε η ευκαιρία, να ξεναγήσουμε τους καλεσμένους μας στο καινούργιο, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών κτίριο, και να μοιραστούμε μαζί τους, τις ως τώρα δράσεις μας και τα σχέδια μας για το μέλλον, ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους.

Τονίστηκε η κοινή  επιθυμία για συνεργασία και  συμμετοχή, με σκοπό την πλήρη ανάπτυξη ενός σύγχρονου τμήματος, το οποίο  θα παρέχει ψυχιατρική παρέμβαση, νοσηλεία και θεραπεία σε παιδιά και εφήβους και υποστήριξη στις οικογένειές τους,  έργο που θα καλύψει μια σημαντικότατη, καταγεγραμμένη  ανάγκη  της Πελοποννήσου.

Σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα,  με γλυκά και μουσική, θετικό πνεύμα και εξωστρέφεια, γνωριστήκαμε, συζητήσαμε, περιγράψαμε την πραγματικότητα και οραματιστήκαμε το μέλλον, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την ζωντάνια και την μουσική των εφήβων, μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε, αυτούς και το Σχολείο τους, με όλη μας την καρδιά. Ευχαριστούμε επίσης το ζαχαροπλαστείο ‘Λάκης’ που μας προμήθευσε γλυκές νοστιμιές!

 

Η πρόληψη και η θεραπευτική αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου στα παιδιά και τους εφήβους οφείλει να είναι κύριο μέλημα της δημόσιας υγείας μιας κοινωνίας που θέλει να αυτοαποκαλείται σύγχρονη, δημοκρατική και υγιής. Η φροντίδα των μελλοντικών πολιτών μας είναι το μέτρο του πολιτισμού μας και η συνεργασία το μέτρο της πραγματικής επιτυχίας.

 

Το να βρεθούμε μαζί είναι

μια ΑΡΧΗ,

το να παραμείνουμε μαζί είναι

μια ΠΡΟΟΔΟΣ

το να δουλέψουμε παρέα, είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ.                 

Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                               

                         ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                      

              6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                          

          ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ     

           ΗΠΕΙΡΟΥ  ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                

     ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ                            

            ΤΡΙΠΟΛΗΣ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»           

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.