Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος: Επικαιροποίηση στοιχείων και εγγραφή νέων Συλλόγων

Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος: Επικαιροποίηση στοιχείων και εγγραφή νέων Συλλόγων

Ιανουάριος 31, 2019 - 15:00
0 σχόλια

Επιστολή του νέου ΔΣ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς τα Αρκαδικά σωματεία, τους ενεργούς Αρκάδες και τους φίλους των Αρκάδων.

Συμπατριώτισσες & Συμπατριώτες Αρκάδες,

Ευχές  για χρόνια πολλά και καλά!!

Το Νέο έτος 2019 να είναι  για όλους  μια δημιουργική χρονιά με αγάπη, υγεία, ειρήνη, χαρά και ευημερία.

Όλοι οι Αρκάδες γνωρίζουμε ότι η Αρκαδία είναι ένας ξεχωριστός τόπος. Κατέχει δε μία  εξαίρετη γεωγραφική θέση στο κέντρο της Πελοποννήσου. ΄Έχει υπέροχο κλίμα όλες τις εποχές  του έτους, φυσικό περιβάλλον απείρου κάλλους, που το απαρτίζουν τα δασοσκεπή βουνά και οι δαντελωτές ακρογιαλιές με τις καθαρές θάλασσες.

Στις εύφορες πεδιάδες , στα εύφορα οροπέδια καλλιεργούνται και παράγονται ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα ονομασίας προέλευσης  (αγροτικά, κτηνοτροφικά), πολύ γνωστά έχουν γίνει και τα φρέσκα προϊόντα αλιείας.

Στα όμορφα χωριά και πόλεις με τους  φιλόξενους και εργατικούς κατοίκους, λειτουργούν πολλές βιοτεχνίες όπου παράγονται τα γνωστά πλέον παραδοσιακά αρκαδικά προϊόντα, παραδοσιακές ταβέρνες, σύγχρονα καταλύματα για άνετη διαμονή και πολλές μονάδες εστίασης. Οι νέοι αγρότες αλλά και οι παλαιότεροι εφαρμόζουν τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας. Ξεχωρίζουν τα σπίτια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και οι διατηρητέοι οικισμοί που βρίσκονται σχεδόν σε όλη την Αρκαδία. Ο επισκέπτης σε κάθε περιήγηση στην Αρκαδία συναντά τόπους , με ιστορικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό, τουριστικό, επιστημονικό και κοινωνιολογικό περιεχόμενο, όλα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς τα οποία την καθιστούν  προορισμό για όλο τον χρόνο.

Η πολιτιστική ιστορία και παράδοση της πρωτεύουσας του Νομού μας, της Τρίπολης, της πόλης με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.. Έδρα  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αξιόλογες και σύγχρονες σχολές, για τις νέες τεχνολογίες. Έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου, Μονάδες: στρατού και αεροπορίας, το παναρκαδικό περιφερειακό νοσοκομείο, πολλές διοικητικές υπηρεσίες κ.α.

Το οδικό δίκτυο και οι οργανωμένες αγορές φέρνουν την Τρίπολη και την Αρκαδία πολύ κοντά στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

Οι τέσσερις περιοχές της Αρκαδίας–Μαντινεία, Γορτυνία, Κυνουρία, Μεγαλόπολη- η κάθε μία με διαφορετικούς παραγωγικούς τομείς και με πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων είναι περιοχές που υπόσχονται πολλά.

Πολλά τα πλεονεκτήματα της Αρκαδίας.

Ανοίγονται λοιπόν δυνατότητες για την ποιότητα ζωής των πολιτών της και για τη βιώσιμη ανάπτυξη της. Θα χρειαστούν γι’ αυτό από όλους σχέδιο – πρόγραμμα, πρωτοβουλίες, συνεργασία, συμμετοχή, ανοικτούς ορίζοντες και πολύ δουλειά. Προς την κατεύθυνση αυτών των πλεονεκτημάτων η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (Συνεδρίαση 27/12/2018) συνέταξε σχέδιο – πρόγραμμα με τους παρακάτω άξονες, οι οποίοι θα αποτελέσουν για συζήτηση και υλοποίηση για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

1. Βιώσιμη ανάπτυξη της Αρκαδίας

2. Ανάδειξη αρχαιοτήτων Αρκαδίας

3. Προληπτική Ιατρική

4. Συμπεράσματα 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου tων αποδήμων Αρκάδων

5. Συμβούλιο Νεολαίας

6. Παραδοσιακοί οικισμοί – Αρχιτεκτονική

7. Παιδεία – Τέχνες & Πολιτισμός

8. Επικαιροποίηση – Καταγραφή Αρκαδικών Συλλόγων και κοινές εκδηλώσεις  μ’ αυτούς

9. Επιστήμες

10. Περιβάλλον

11. Μορφωτικές και ψυχαγωγικές επισκέψεις σε τόπους με περιεχόμενο: ιστορικό, αρχαιολογικό, περιβαλλοντικό, κοινωνιολογικό, θρησκευτικό, τεχνολογικό, τουριστικό

12. Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία

13. Θεματικός τουρισμός

14. Επιτροπές  – ομάδες εργασίας

 Για επεξεργασία και μελέτη των θεμάτων στους παραπάνω άξονες, η Π.Ο.Ε. θα συγκροτήσει επιτροπές – ομάδες εργασίας προκειμένου τα μέλη τους να αναλύσουν εμπεριστατωμένα το κάθε θέμα.

Για τον σκοπό αυτό, παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας (ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας) στα τηλέφωνα επικοινωνίας που υπάρχουν στο τέλος του κειμένου.

Ζητάμε:

Από τους Συλλόγους που είναι μέλη στην Π.Ο.Ε. να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους (Δ.Σ., Πρόεδρος, διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, e-mail)
Nα γίνουν μέλη όσοι σύλλογοι δεν είναι ακόμη.
Απαραίτητες είναι οι δικές σας σκέψεις, ιδέες  και προτάσεις για την παραπάνω θεματολογία ή με νέα θέματα – προβλήματα της περιοχής σας.

Αλήθεια πόσο θετικό θα είναι εάν σε μια εορτή ενός Συλλόγου στο χωριό ή εδώ να γίνεται η ανάλογη προβολή και να παραβρίσκονται πολλοί Αρκάδες?

Επίσης σημαντικό θα είναι να γίνεται συνδιοργάνωση μιας εκδήλωσης με την Π.Ο.Ε. και συλλόγους σε ευρύτερη τοπική περιοχή στην Αρκαδία.

Καμία όμως μεγάλη εκδήλωση δε μπορεί να γίνει εάν δεν έχουμε τη βοήθεια και συμπαράσταση των Αρκαδικών φορέων.

• Περιφέρεια Πελοποννήσου

• Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας

• Δήμο Τρίπολης

• Δήμο Γορτυνίας

• Δήμο Β. Κυνουρίας

• Δήμο Ν. Κυνουρίας

•  Δήμο Μεγαλόπολης

• Τοπικές κοινότητες

•  Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας

• Εμπορικό – Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αρκαδίας

• Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

• Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

• Πολιτιστικού Σύλλογοι

• Αθλητικοί Σύλλογοι

• Διεύθυνση Γεωργίας

• Αγροτικούς συλλόγους

Η Π.Ο.Ε. έχει πραγματοποιήσει δράσεις σε περιοχές της Αρκαδίας κοινωνικής αναφοράς (Προληπτική Ιατρική - Παναρκαδικό Νοσοκομείο κ.α.). Επίσης έχει πετύχει άριστη συνεργασία με φορείς και άλλα σωματεία, διοργανώνοντας κοινές εκδηλώσεις.

Χαρακτηριστικό δε είναι ότι η Π.Ο.Ε. έχει αξιόλογη αναγνώριση από φορείς, συλλόγους και από τις τοπικές κοινωνίες της Αρκαδίας και όχι μόνο.

Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 25ης Νοεμβρίου 2018 και οπωσδήποτε μαζί με εσάς, με τη συμμετοχή στις επιτροπές και ομάδες εργασίας με τη Νεολαία, με αίσθημα ευθύνης και πολλή δουλειά, ελπίζει να πετύχει σημαντικά πράγματα προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Παρακαλούμε για τη ανταπόκρισή σας ώστε το όραμα της καθεμιάς και καθενός για τον τόπο του και την Αρκαδία να γίνει πραγματικότητα.

Τα γραφεία της Π.Ο.Ε., Τζωρτζ 9, Πλατεία Κάνιγγος – Τηλ.: 210 3823014, θα είναι ανοικτά κάθε Τρίτη & Πέμπτη και ώρες από 18:00 έως 20:00 για να σας υποδεχτούμε, να συζητήσουμε και να προγραμματίσουμε τις κοινές μας δράσεις αλλά και τις δικές σας εκδηλώσεις εφ’ όσον βέβαια μας το ζητήσετε.

Επικοινωνία:

Πρόεδρος, Γιαννακάκος Βασίλειος  - Τηλ.: 6947070519
Γεν. Γραμματέας,  Διαμαντοπούλου Χρυσούλα  - Τηλ.: 6976706147
Σύμβουλος Τύπου & Δημ. Σχέσεων, Τσιντής Νικόλαος  - Τηλ.: 6973704433

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                            Η Γεν Γραμματέας

Γιαννακάκος Βασίλειος                                        Διαμαντοπούλου Χρυσούλα

 

Τσιντής Νικόλαος

Σύμβουλος Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Π.Ο.Ε.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.