Παναγιώτης Καμπισιούλης: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γέννα παραφροσύνη»

Παναγιώτης Καμπισιούλης: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γέννα παραφροσύνη»

Ιούλιος 20, 2019 - 14:24
1 σχόλια

 Πως αλλιώς να ερμηνευθεί η δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ, πριν από λίγες ημέρες στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του ομάδας ως αντιπολίτευση .

Όπως είπε "Είδαμε να προετοιμάζουν συστηματικά την εκποίηση της ΔΕΗ,την οποία απαξιώνουν καθημερινά και συνειδητά με δημοσιεύματα για να την ξεπουλήσουν". Λες και δεν κυβερνούσαν αυτοί επί 4,5 χρόνια και δεν κατάλαβαν πως με τις πράξεις τους απαξίωσαν και διέλυσαν τη ΔΕΗ ! Πούλησαν έναντι εξευτελιστικού τιμήματος τον ΑΔΜΗΕ ! Έκλεισαν ορυχεία και σταθμούς (Αμύνταιο,Καρδιά,Μαυροπηγή) ! Δημιούργησαν χρέη λόγω ιδεοληψίας από απλήρωτους λογαριασμούς κοντά στα 3 δις ευρώ, και τώρα βάζουν τον εξάδελφο Τσακαλώτο να τα εισπράξει ! Συμφώνησαν για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική στο 50% και χωρίς κανένα αντάλλαγμα !

Εφεύραν τα ΝΟΜΕ ,πουλώντας ενέργεια στους ανταγωνιστές κάτω του κόστους παραγωγής(υπολογίζοντας μόνο το μεταβλητό κόστος και όχι το λειτουργικό), δημιουργώντας έτσι ζημίες 250 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο ! Έβαλαν πωλητήριο δύο φορές σε Μεγαλόπολη και Μελίτη, και μάλιστα τη δεύτερη φορά με νόμο που ψήφισαν μπορούσαν να δεχθούν προσφορές χωρίς κατώτερο τίμημα !!! Ανακοίνωσαν ζημίες 903 εκατ. ευρώ για το 2018 και 233 εκατ ευρώ το πρώτο 3μηνο του 2019 με αρνητικό EBITDA 51 εκατ.ευρώ !!!

Και από τη μία βγαίνει ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΗ και λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και από την άλλη ο Αντιπρόεδρος λίγες μέρες αργότερα λέει ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να καταργηθούν τα ΝΟΜΕ και να αυξηθούν τα τιμολόγια !!! Δυστυχώς όμως ακόμη και σήμερα οι διοικήσεις συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο τόσο στη ΔΕΗ όσο και στις Θυγατρικές της ! Πως αλλιώς να εξηγηθούν αυτά που γίνονται στη Λιγνιτική Μεγαλόπολης, που αντί να ασχολούνται με τα οικονομικά "αναποτελέσματα" του πρώτου 3μήνου του 2019 ,εξακολουθούν να κάνουν ότι τους βολεύει.. Συνεχίζουν να μοιράζουν διαμερίσματα και μονοκατοικίες ,σε κουμπάρους και ημετέρους χωρίς να τους ανήκουν,σπαταλώντας χρήματα για ανακαινήσεις σε κάτι που δεν τους ανήκει !

Αναγκάζουν προσωπικό μικρής σχετικά ηλικίας να δεχθεί μεταθέσεις,ή να συνταξιοδοτηθεί για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος κι από την άλλη κρατούν ημετέρους ηλικίας άνω των 62 ετών ! Διώχνουν τους ελάχιστους μηχανικούς από την πρώτη γραμμή και στη θέση τους προσλαμβάνουν χωρίς προκύρηξη και με μη διαφανή κριτήρια νέους μηχανικούς με μπλοκάκι.(αλήθεια πόσοι υπηρετούν με αυτό το καθεστώς στη Λιγνιτική Μεγαλόπολης )??? Προσλαμβάνουν συμβασιούχους 8μηνης διάρκειας μέσω ΑΣΕΠ,αλλά ταυτόχρονα προσλαμβάνουν κι άλλους μέσω εργολάβων και σε θέσεις που ποτέ δεν υπήρχαν κενά, μόνο και μόνο για να ξεπληρώσουν προεκλογικά γραμμάτια !!! Για τις απευθείας αναθέσεις εργολαβιών και προμηθειών ,ειδικά αυτών που έχουν προκύψει λίγο πριν τις Ευρωεκλογές και την προκύρηξη των Εθνικών εκλογών έως και σήμερα ,καλύτερα να μην μιλάμε εμείς,αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της υπηρεσίας και η Δικαιοσύνη.

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο ορυχείο Δυτικού Χωρεμίου καταγράφονται υψηλές μετακινήσεις πρανών... Υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης? Υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους και τον πάγιο εξοπλισμό ?? Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να μπει ένα τέλος με γνώμονα το κοινό συμφέρον όπου την επόμενη ημέρα απατείται μια βιώσιμη Δεη με διασφάλιση των θέσεων εργασίας και εργασιακών σχέσεων προς όφελος της κοινωνίας και των καταναλωτών !


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.