Pan Trail: Oδοιπορικό στη διαδρομή του μονοπατιού του Πάνα (pics)

Pan Trail: Oδοιπορικό στη διαδρομή του μονοπατιού του Πάνα (pics)

Αύγουστος 13, 2019 - 09:05
0 σχόλια

Με τη συνεργασία δύο ΚΟΙΝΣΕΠ της Κυνουρίας, της «5ENTE»  και της «A Xώρα Nάμου» (ο τόπος μου) δημιουργήθηκε  ένα νέο μονοπάτι στην Κυνουρία Αρκαδίας, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, αρχαία και νεότερα μνημεία ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έμφαση στην τσακώνικη παράδοση και κουλτούρα.

Στα χνάρια του Πάνα που από το Μαίναλο κυνηγούσε την Νύμφη Σύριγγα, η οποία δεν ήθελε να του ικανοποιήσει την ερωτική ορμή και μεταμορφώθηκε σε καλαμιά κάπου στον Λάδωνα. Ο Πάνας έκοψε την καλαμιά και δημιούργησε τον περίφημο αυλό του για να γλυκάνει με τον μουσική τον πόθο του.

Το οδοιπορικό με τις ανέγγιχτες από τον χρόνο εικόνες κάπου μεταξύ Λουτρών Ηραίας, Λιοδώρας, Λώτι, Πυρί και Λάδωνα, στην μυθική Αρκαδία, στη διαδρομή του μονοπατιού του Πάνα, το οποίο φυσικά θα έχει ως σύμβολο την Σύριγγα. Ι.Λ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.