ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Την Πέμπτη απεργούμε όλοι

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Την Πέμπτη απεργούμε όλοι

Δεκέμβριος 01, 2015 - 08:49
0 σχόλια

Συνέντευξη Πανούση Παναγιώτα, μέλος της Γραμματείας Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούµενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών

Βρισκόμαστε σε µια κρίσιμη καμπή µε κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης µε νέα μέτρα, όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη που μεγαλώνουν τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου και εμπλοκής της χώρας µας, ενώ το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης και δήθεν εθνικής ομοψυχίας που καλλιεργείται στόχο έχει να δώσει στήριξη ο λαός στη δική του σφαγή για να ξεπεράσει το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, τα προβλήματά τους.

 

Τώρα είναι η ώρα ο καθένας και η καθεμιά να µην επιτρέψει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να εμποδίσει την παραπέρα ισοπέδωση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων που ολοκληρώνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ µε το μνημόνιο. Τώρα µε τη συμμετοχή και τη δράση στο σωματείο, την Επιτροπή Αγώνα, το σύλλογο, παντού στο τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στο σχολείο και τη σχολή παίρνουμε µμαζικά μέρος στη μάχη για να δοθεί άμεση, δυναμική, απάντηση µε την πανεργατική απεργία, στις 3 του Δεκέμβρη.

Δηλώνουμε οργανωμένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή μας!
Να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που ισχυρίζεται πως έχει η κυβέρνηση!
Να σπάσουμε το κλίμα της «κοινωνικής συνοχής» και του «εθνικού διαλόγου» που προβάλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να υπονομεύσει και να καταργήσει ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα μας!

Για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα η εφαρμογή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και η υλοποίηση των δεσμεύσεων των μνημονίων για το Ασφαλιστικό, δεν μπορεί παρά να είναι αιτία πολέμου.

 

Ο κρατικός προϋπολογισμός είναι γεμάτος μέτρα για το Ασφαλιστικό, νέα χαράτσια και περικοπές στην Παιδεία, στην Υγεία, στο ΕΚΑΣ που θα πλήξει άμεσα χιλιάδες συνταξιούχους. Την ίδια ώρα σχεδιάζονται οι νέες δυσβάσταχτες αλλαγές στη φορολογία των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, ενώ διατηρούνται και ενισχύονται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές, οι διευκολύνσεις μαζί µε τα χρηματοδοτικά πακέτα στο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση προκλητικά βαφτίζει «επιτυχία» τα σκληρά μέτρα του πρώτου γύρου της διαπραγμάτευσης. Θεωρεί δηλαδή, «επιτυχία»:

Τη διατήρηση όλων των μνηµονιακών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Την κλιμάκωση της φοροεπιδρομής στο λαό, τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Τις μειώσεις στις συντάξεις µέσω της αύξησης της εισφοράς για την υγεία.

 

Πανηγυρίζει γιατί πέτυχε τους στόχους που υπαγόρευσαν οι ανάγκες του κεφαλαίου, η στρατηγική της ΕΕ. Αυτούς τους στόχους υπηρετεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που φορτώνει τα βάρη στο λαό και η άρση της όποιας προστασίας της πρώτης κατοικίας ανοίγει το δρόμο στους πλειστηριασμούς που χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα χάσουν τα σπίτια τους.

Η αντιλαϊκή επίθεση συμπίπτει µε τις επικίνδυνες εξελίξεις μετά τις πολύνεκρες εγκληματικές επιθέσεις στο Παρίσι, που καταδικάζουμε σαν εργατικό λαϊκό κίνημα αλλά και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών µε την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

Τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία επιδιώκεται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας να γίνουν το άλλοθι για την ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική, για την ένταση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

 

Δεν πρέπει να περάσει το κλίμα φόβου, ανοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα μέτρα καταστολής κατά των λαών, στο νέο κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που αναπτύσσεται και καλλιεργούν τα διάφορα αστικά επιτελεία.

Ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που στηρίζει στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σπέρνει το µίσος ενάντια στους λαούς.

▶ Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας µας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο μαζί µε την πάλη για τα επείγοντα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, για να µην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να συσπειρωθούμε περισσότερα σωματεία, συνδικαλιστές με το ΠΑΜΕ!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων  τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα!  Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει  την οργάνωση  των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Οδηγεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, υψώνει τείχη στην ανάπτυξη αναγκαίων  αγώνων της εργατικής τάξης, δυσκολεύει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

  Δυνάμωσε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία!

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 π.μ. στην ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ!

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.