ΠΑΜΕ Αρκαδίας: "Μεθοδεύεται νέο χαράτσι στις πλάτες των γονιών…"

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: "Μεθοδεύεται νέο χαράτσι στις πλάτες των γονιών…"

Φεβρουάριος 28, 2011 - 10:51

       Την Τρίτη 1 Μάρτη 2011 σταματά η δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε όλο το νομό Σύμφωνα με έγγραφο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας (23/2/2011- Αρ. Πρωτ.35) αναστέλλεται το έργο της μεταφοράς των μαθητών διότι η Νομαρχία πριν και η Περιφέρεια τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας Α.Ε.

        Πρόκειται για «φυσιολογική» κατάληξη σε μια δέσμη μέτρων που φορτώνει νέα δεινά στη λαϊκή οικογένεια, στους γονείς. Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να θέλει την υποχρέωση του κράτους για την μόρφωση των παιδιών, ατομική υπόθεση και υποχρέωση του κάθε γονέα. Τι και αν οι γονείς πληρώνουν ιδιαίτερα στις μέρες μας πολλαπλούς φόρους. Τι και αν τα βγάζουν πέρα όλο και πιο δύσκολα. Τώρα θέλουν να τους φορτώσουν και τη σχολική μεταφορά των μαθητών. Υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης που μέσω του Καλλικράτη περνά από 1η Ιανουαρίου 2011 την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στους Δήμους.
     Με  τις προωθούμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης εκτός των άλλων θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των μεταφερόμενων μαθητών. Kκαταλαβαίνουμε όλοι πόσο θα επιβαρυνθούν ακόμη οι κάτοικοι των νέων Καλλικρατικών Δήμων.
Διεκδικούμε:
- Την δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους. Καμία επιβάρυνση των γονιών τους.
- Την δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα για την μεταφορά των μαθητών.
     Από κοινού γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές να διεκδικήσουμε αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία χωρίς επιχειρηματική δράση και χορηγούς.