ΤΟ ΠΑΜΕ Αρκαδίας για τον αγώνα μαθητών και γονιών των ΕΠΑΛ Τρίπολης και Άστρους

ΤΟ ΠΑΜΕ Αρκαδίας για τον αγώνα μαθητών και γονιών των ΕΠΑΛ Τρίπολης και Άστρους

Σεπτέμβριος 22, 2018 - 17:02
0 σχόλια

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) χαιρετίζει τους γονείς, τους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς που δεν συμβιβάστηκαν με τα τετελεσμένα και τις ανάλγητες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και έδωσαν περήφανο  αγώνα για να γίνει πράξη το αυτονόητο αλλά και το τόσο δίκαιο. Να λειτουργήσουν τα τμήματα στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης και ΕΠΑΛ Άστρους ώστε κανένα παιδί να μην χάσει την ειδικότητα που έχει επιλέξει, κανένα παιδί να μην μείνει εκτός σχολείου.

Ο αγώνας αυτός είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν γίνονται. Ήταν μια συντονισμένη δράση που άρχισε διστακτικά, αλλά αμέσως εξελίχθηκε και κλιμακώθηκε, φέρνοντας το πρόβλημα στο προσκήνιο και τους υπαίτιους προ των ευθυνών τους. 

Αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη στα δύσκολα που είναι μπροστά μας. Διδάσκει  ότι είναι εφικτό, εκπαιδευτικοί, γονείς μαζί με τους μαθητές μας,  να μπορούμε από κοινού να αλλάζουμε τα δεδομένα,   να δημιουργήσουμε καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Αποδείχθηκε ότι σε ένα αγώνα που αναμετριέται με τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής (στρατηγικής) που σκοπό έχουν να κόψουν κοινωνικές δαπάνες για να δοθούν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, το λαϊκό κίνημα οφείλει να αποκαλύπτει αυτές τις μεθοδεύσεις και να αντιτάσσει τις δικές του ανάγκες.
Αποδείχθηκε και κάτι ακόμη. Το σωματείο, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αποτελεί μετερίζι οργάνωσης και προπύργιο αγώνα. Να δυναμώσει η συσπείρωση δυνάμεων σε αγωνιστικό προσανατολισμό. Να ηττηθεί η γραμμή της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Σε αυτή τη γραμμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα καταθέσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Κερδήθηκε μια μάχη, ο «πόλεμος» όμως με την αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται, στην εκπαίδευση και την κοινωνία. 

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών των λαϊκών οικογενειών.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.