Πάλι καλά που ήταν και ο Κώτσιρας

Πάλι καλά που ήταν και ο Κώτσιρας

Ιούνιος 12, 2019 - 10:52
0 σχόλια

Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε ταπεινωτική ήττα από την Αρμενία στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-3 το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουνίου κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την ζωή της αναφορικά με το θέμα της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020.

Η ήττα έφερε γκρίνια και είχε το δικό της αντίκτυπο λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον αρχηγό Σωκράτη Παπασταθόπουλο να βγαίνει μπροστά για να αναλάβει την ευθύνη και τον Άγγελο Αναστασιάδη να απαντά στις δηλώσεις του κεντρικού αμυντικού της Άρσεναλ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κρίνεται επιεικώς τραγική τόσο από τις επιλογές που έκανε ο Άγγελος Αναστασιάδης και στα δύο παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία όσο και πλευράς ποδοσφαιριστών με τα πολλά αβίαστα λάθη, την έλλειψη συγκέντρωσης και ασφαλώς την μηδαμινή ενέργεια με την ομάδα να μοιάζει άδεια πνευματικά και αγωνιστικά.

Σε αυτό το αγωνιστικό ναυάγιο που μέσα σε τρεις μέρες είδε 6 φορές να παραβιάζεται η εστία του από Ιταλούς και Αρμένιους είδαμε τον Γιάννη Κώτσιρα να παίρνει την ευκαιρία του και να αποτελεί όαση βάση της αγωνιστικής του διάθεσης και του πάθους του.

Ο Μεγαλοπολίτης μπακ πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Μαυρία στο 17' και αν μη τι άλλο έδειξε πως όχι απλώς δεν είναι ψαρωμένος στο επίσημο ντεμπούτο του και σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα η οποία ήταν και πίσω στο σκορ αντίθετα έδειξε να είναι απόλυτα έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ο Γιάννης Κώτσιρας ήταν σταθερός, είχε πολλά ανεβάσματα και σωστές μεταβιβάσεις, έφυγε πολλές φορές στην πλάτη του Μασούρα δημιουργώντας overlap όντας ο παίχτης παραπάνω στην δεξιά πτέρυγα, ήταν εξαιρετικός αμυντικά και πιστώθηκε δύο πολύ καλές και σωτήριες ίσως επεμβάσεις κρατώντας την θέση του στις στιγμές που έπρεπε.

Ο Αρκάς μπακ-χαφ μαζί με τον Κώστα Φορτούνη που ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε επιθετικά και τον Κάρλος Ζέκα που ήταν ο μοναδικός που έτρεχε στην μεσαία γραμμή ξέφυγα από την γενική μετριότητα εισπράττοντας και θετικά σχόλια και βαθμολογίες ως κριτική με το τέλος της αναμέτρησης.

Κόντρα στην Ιταλία ο Γιάννης Κώτσιρας δεν αγωνίστηκε ενώ απέναντι στην Αρμενία κλήθηκε να μπει αναγκαστικά στο χορτάρι. Ο Γιάννης έδειξε πως μπορεί δικαιώνοντας την επιλογή να κληθεί στην Εθνική και να φορέσει το Εθνόσημο.

ΥΓ1. Η είσοδος του Γιάννη Κώτσιρα στον αγωνιστικό χώρο στο 17ο λεπτό δημιούργησε έναν δικαιολογημένο πανικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους Αρκάδες που ένιωσαν υπερήφανοι για το δικό τους παιδί.

ΥΓ2. Με την τόσο απογοητευτική εικόνα της Εθνική μας ομάδας αρκετοί δέκτες τηλεόρασης θα είχαν αλλάξει από πολύ νωρίς. Ο Γιάννης Κώτσιρας αποτέλεσε το κίνητρο να μη γίνει ζάπινγκ. Πάλι καλά που ήταν και αυτός!
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.