Παλαιοντολογικό Μουσείο στο Ίσιωμα: Τέλειωσαν τα χρήματα και οι εργασίες αλλά όχι το έργο!

Παλαιοντολογικό Μουσείο στο Ίσιωμα: Τέλειωσαν τα χρήματα και οι εργασίες αλλά όχι το έργο!

Ιανουάριος 13, 2020 - 18:44
0 σχόλια

Τελικά στην Ελλάδα δεν μας σώζει τίποτα: Καθημερινά βλέπουμε παραδείγματα που μας δείχνουν ότι τίποτα δεν αλλάζει και αντί να γινόμαστε καλύτεροι χειροτερεύουμε!

Παράδειγμα δικό μας , εδώ στην Μεγαλόπολη, η κατασκευή του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Ίσιωμα Καρυών.

Τα στοιχεία του έργου

Το έργο είχε προϋπολογιστεί να κοστίσει 875.000 ευρώ και ανάδοχος του έργου μετά από την δημοπρασία  αναδείχτηκε η εργοληπτική επιχείρηση, Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ με ποσό προσφοράς με την δαπάνη των απροβλέπτων, αναθεώρησης και χωρίς φ.π.α 409.586,80€ και μέση έκπτωση σαράντα δύο και σαράντα δύο τοις εκατό (42,42%). Πιο συγκεκριμένα:
Αξία Εργασιών : 295.906,00
Γ.Ε. και Ο.Ε (18% ) : 53.263,08
Σύνολο 1 : 349.169,08
Απρόβλεπτα (15%) 52.375,36
Σύνολο 2 : 401.544,44
Αναθεώρηση 8.042,36
Σύνολο 3: 409.586,80
Φ.Π.Α. (23% ) : 94.204,96
Γενικό Σύνολο : 503.791,76
Το έργο θα εκτελεσθεί από πιστώσεις 3ου ΕΑΠ + 4ου ΕΑΠ

δείτε την σύμβαση εργασιών ΕΔΩ

Το έργο ξεκίνησε καθυστερημένα γιατί υπήρχε ένα απίστευτο λάθος με τα τοπογραφικά και η θεμελίωση έγινε τον Αύγουστο του 2017.

Έπρεπε σύμφωνα με την σύμβαση να κατασκευαστεί μέσα σε 540 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή έπρεπε να είχε τελειώσει το αργότερο σε 18 μήνες. Λόγω του προβλήματος με τα τοπογραφικά πήρε μια δικαιολογημένη παράταση , όμως τελικά ακολούθησαν ακόμα 4.

Αναλυτικά οι παρατάσεις του έργου:

1η παράταση στις 11 Οκτωβρίου 2018, 2η παράταση στις 31 Ιουλίου 2019 , 3η παράταση στις 30 Οκτωβρίου 2019, 4η παράταση στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και τώρα πριν λίγες ημέρες πήρε και 5η παράταση για τις 31 Μαρτίου 2020.

Δυστυχώς στο συγκεκριμένο έργο , όπως αναφέρει ο εργολάβος στις αιτήσεις του και όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης, οι εργασίες έχουν τελειώσει, τα χρήματα τελείωσαν αλλά το έργο δεν είναι ολοκληρωμένο !! Και από τον Νοέμβριο του 2019 ο ανάδοχος που πήρε το έργο με 42% έκπτωση , λέει ότι τα χρήματα δεν φτάνουν και ζητάει νέο προϋπολογισμό και νέα σύμβαση!

Το έχουμε γράψει πολλές φορές , θα το ξαναπούμε και τώρα, θα απαντήσει κάποιος αρμόδιος πως γίνεται να τελειώσουν τα χρήματα και οι εργασίες αλλά το έργο να είναι ημιτελές; Τι πήγε λάθος; Οι μελέτες; οι κατασκευές; Τι;

Τελικά όπως ειπώθηκε από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, υπάρχει προφορική εισήγηση από τον υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών Τρίπολης κ. Σάσσαλο , να δώσει το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης ακόμα μια παράταση για να υπάρξει χρόνος να μελετήσουν οι υπηρεσίες τι θα γίνει με το έργο.

Είναι νόμιμο να δίνει το δημοτικό συμβούλιο παράταση σε ένα έργο που έχει τελειώσει; Δυστυχώς γίνονται περίεργα πράγματα και πλέον ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει μόνο 2 επιλογές: Να παραλάβει ένα ημιτελές έργο και να κάνει νέο διαγωνισμό για να το τελειώσει ή να κάνει συμπληρωματική σύμβαση στον υπάρχοντα ανάδοχο ο οποίος θα πληρωθεί τελικά παραπάνω χρήματα από αυτά που έκανε προσφορά και πήρε την δουλειά.

Σας βεβαιώνω , όλα αυτά που σας περιγράφω είναι αληθινά, και αγγίζουν ή και ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας.

Το θέμα θα το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις, όμως βλέπουμε όλοι μας ότι με τις διαδικασίες και τις πρακτικές που ακολουθούνται δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε σωστά τίποτα.

Αλεβίζος Παναγιώτης


Δείτε τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την 5η παράταση ΕΔΩ

δείτε σχετικές δημοσιεύσεις

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του Παλαιοντολογικού Πάρκου στο Ίσιωμα Καρυών

Το Παλαιοντολογικό Πάρκο στο Ίσιωμα Καρυών καθυστερεί γιατί το κτίριο ήταν τοποθετημένο να γίνει σε λάθος σημείο !

Θεμελίωση Παλαιοντολογικού Μουσείου Ισιώματος Καρυών

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Video: 

Συζήτηση για παράταση εργασιών στο Παλαιοντολογικό Μουσείο στο ίσιωμα Καρυών Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.