«Πακέτο» φοροελαφρύνσεων θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Πακέτο» φοροελαφρύνσεων θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Αύγουστος 26, 2019 - 16:02
41 σχόλια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και το πακέτο μείωσης φορολογίας των επιχειρήσεων στην εφετινή ΔΕΘ.

Το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% για τα έσοδα του 2019 και από τα 24% στο 20% για τα έσοδα του 2020. Παράλληλα και η φορολογία μερισμάτων θα μειωθεί από το 10% στο 5% .

Μαζί με το πακέτο για το σύνολο των επιχειρήσεων αναμένεται και το επιμέρους πακέτο για την τόνωση της οικοδομής. Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και του φόρου υπεραξίας για τρία χρόνια . Επίσης θα περιλαμβάνει την δυνατότητα της έκπτωσης από το φόρο του 40% ή 50% της δαπάνης που θα γίνεται για αισθητική λειτουργική ή ενεργειακή αναβάθμιση παλιών και λιγότερο παλαιών κτηρίων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει την υλοποίηση μιας ακόμη προεκλογικής εξαγγελίας για τη χορήγηση στις οικογένειες ποσού 2.000 ευρώ σε κάθε νέα γέννηση από 1.1.2020, ως μία πρώτη συμβολική κίνηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και τη στήριξη των νέων ζευγαριών.

Το μέτρο αυτό θα συμπληρωθεί αργότερα - μέσα στο 2020 - με το μέτρο που θέλει την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί του νοικοκυριού.


41 Σχόλια

Με λίγα λόγια φοροελαφρύνσεις για τους μεγάλους και τους έχοντες. Όχι για τους μικρο-μεσαίους.

@21:21 - Οι Ο.Ε., Ε.Ε., ΙΚΕ, ΕΠΕ είναι οι έχοντες και κατέχοντες; Φαντάζομαι για εσένα ο κόσμος αρχίζει και τελειώνει σε μια θέση στο δημόσιο. Επίσης μένει να δούμε αν η μείωση θα αφορά και τους ελεύθερους επαγγελματίες (ατομικές επιχειρήσεις).

Ναι ρε φίλε. Δεν φτιάχνεις έτσι απλά μια εταιρία, έχεις και κάποιο τζίρο. Αλλιώς μένεις ως ατομική επιχείρηση. Για τις ατομικές επιχειρήσεις δεν έχει ανακοινώσει τίποτα. Δηλαδή για τον απλό αυτοαπασχολούμενο κόσμο. Δεν είναι δυνατόν τα νομικά πρόσωπα να έχουν καλύτερη φορολογική μεταχείριση από τα φυσικά.

Οι ΕΠΕ, πανύβλακα Παύλο, και ειδικά μία συγκεκριμμένη, μου έφαγαν τους μισθούς δύο ετών, ΜΙΣΘΟΥΣ, για τους οποίους φορολογήθηκα, μπορείς πανύβλακα να μεσολαβήσεις για να μου τα δώσουν (είκοσι χιλιάρικα, υπάρχει και δεδικασμένο); Κάντο και μετά έλα να μου μιλήσεις για θέσεις στο δημόσιο. Το πανύβλακας είναι επιεικές, δεν είναι υβριστικό, το γράφω για τους λογοκριτές.

Και μάλιστα, η συγκεκριμένη ΕΠΕ είχε κολλητούς στα υπουργεία (επί Σαμαρά, από τότε κρατάει η ιστορία) και έλυνε και έδενε. Λοιπόν, Παύλο, εσύ που είσαι στα πράγματα θα κάνεις κάτι για να ηθικοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας ή θα συνεχίσει τις απατεωνιές;

@11:16 - Εμένα λες βλάκα αλλά εσύ έφαγες φέσι 20.000€...Να μεσολαβήσω εγώ επειδή εσύ είσαι κορόιδο (είμαι ευγενικός και δεν θα σε χαρακτηρίσω διαφορετικά); Γύρνα και από το άλλο πλευρό.

@10:11 - Έτσι απλά φτιάχνεις μια Ε.Ε, Ε.Π.Ε., ΙΚΕ κτλ. Κανένας τζίρος δεν χρειάζεται. Μια επένδυση κάνεις με λεφτά που έχεις μαζέψει με κόπο και ιδρώτα ή που τα έχεις δανειστεί παίρνοντας τεράστιο ρίσκο. Αυτό που έχεις μαζέψει με κόπο και ιδρώτα για ποιο λόγο είναι μεμπτό; Αν εσύ έχεις μια καλή ιδέα και προοδεύσεις είναι μεμπτό; Θα είσαι "μεγάλος" και "έχοντας" και πρέπει να σε λοιδορούμε γιατί είχες αυτή την καλή ιδέα και εργάστηκες για να την υλοποιήσεις και να πετύχει; Κάτι πάει λάθος σε αυτή την χώρα. Τόσα χρόνια αριστερά προπαγάνδα έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στον τρόπο σκέψης των πολιτών.

Οι Ε.Π.Ε και οι Α.Ε που δεν τρέχει και τίποτα να κάνουν πτώχευση μπορεί και εικονική βλέπε εκδοσρισ Λυμπέρη και να χάσουν μόνο τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας !

Δεν είσαι μόνο πανύβλακας, είσαι και υποστηρικτής των ληστών. Ποιον ιδρώτα ρε, με τον ιδρώτα των άλλων τα κάνουν τα λεφτά στον ιδιωτικό τομέα και τους αποκαλούν κορόιδα κι από πάνω. Και όχι μόνο, αψηφούν και τις αποφάσεις των δικαστηρίων βγάζοντας τα κλοπιμαία έξω. Το κίνημα δεν πληρώνω των εχόντων.

στην Ελλάδα οι έχοντες θα είναι μια ζωή λαμόγια και θα κοιτάνε να θησαυρίζουν είς βάρος των εργαζομένων και έχουμε πολλά παραδείγματα με απλήρωτους εργαζόμενους και τα αφεντικά μόνιμα στην Φλοριντα !Ο φιλελευθερισμός μπορεί να υλοποιηθεί στην βόρεια Ευρώπη που τηρούνται οι νόμοι και οι λαοί έχουν πειθαρχία !!

Εσένα φίλε μου που σου χρωστάνε 2 χρόνια μήπως έφταιγες και εσυ που έμεινες τόσο καιρό στην Λαμογιοεταιρια , γιατί από προσωπική μου εμπειρία μολις μου χρώσταγαν 3 μισθούς και θα συνέχιζαν να μου χρωστάνε δεν κάθησα ,γιατί όταν σου χρωστάνε 3 μισθούς και δεν στους δίνουν τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα σου δώσουν τους 12 τους 18 η τους 24 !

Η Αριστερά έχει καβουρντίσει πολλά μυαλά. Δεν υπάρχει σωτηρία όταν αρνείσαι τους κανόνες της φύσης.

Υποτίθεται ότι την λύση τη δίνει η Δικαιοσύνη, οι απατεώνες όμως τη γράφουν στα παλιά τους παπούτσια. Και τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Κατά τα άλλα, μόνο ο Παύλος συνεχίζει να μιλάει για το μόχθο του επιχειρηματία που ιδρώνει για το καλό μας και για τον Κούλη που έφερε την ανάπτυξη. Την είδε κανείς;

Δεν θα μπορούσε να το γράψει κανένας άλλος, μόνο ο ψυχωτικός του πληκτρολογίου! Αν πιστεύεις ότι η ανθρωπότητα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της φύσης, τι σε εμποδίζει να εξοντώνεις τους πιο αδύναμους; Οι κανόνες της κοινωνίας ή η Αριστερά που «καβουρδίζει τα μυαλά»; Επομένως αν εξαλειφθεί η επιρροή της, οι δρόμοι θα γεμίσουν πτώματα. Ελπίζω να είσαι απλώς τρόφιμος της Μπολέτας με πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλιώς είσαι επικίνδυνος για την κοινωνία.

Καλοκαβουρντισμένο τόχεις εφ' όσον νομίζεις ότι η Αριστερά κρατά ισορροπίες παγκοσμίως! Τι άλλο θ' ακούσουμε εδώ μέσα από τους πικραμένους αριστερούληδες.

ΠΑΥΛΟ ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΟΒΩ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ 24 % ΦΠΑ, ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕ 18 ΜΕΤΑ 19 21 ΚΑΙ ΤΩΡΑ 24%. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ?

Ελάφρυνση μόνο στους μεγάλους προκειμένου,υποτίθεται,να "επενδύσουν".Οι μικροί,απλώς θα περιμένουν,σαν την αλεπού,να πέσουν του κριαριού τα......,μήπως κολατσίσουν κάτι...

Όχι μόνο ψυχωτικός και επικίνδυνος για την κοινωνία αν σ' έχουν ελεύθερο να κυκλοφορείς στους δρόμους, αλλά και μεγάλος σαλτιμπάγκος.

Αυτό έλειπε να μην είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Η μαρίδα γι' αυτό υπάρχει, για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Πώς θα ζήσουν οι καρχαρίες;

@00:26 - Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και σε απασχολεί το ύψος του ΦΠΑ; Για ποιον λόγο; Δεν σε επιβαρύνει εσένα ο ΦΠΑ.

Όχι μόνο ψυχωτικός και επικίνδυνος για την κοινωνία αν σ' έχουν ελεύθερο να κυκλοφορείς στους δρόμους, αλλά και μεγάλος σαλτιμπάγκος.

Με το παραεμπόριο τι θα κάνει; Οι λαθρομετανάστες έχουν ρημάξει την αγορά. Θα τους μαζέψει για απέλαση στις χώρες τους για να ησυχάσει η αγορά από αυτό;

Ασχολείστε με έναν μπαγλαμα ρε μάγκες δεν μιλάτε καλύτερα στον τοίχο οι ροές λαθρομεταναστών είναι συνεχές όπως επι σφύριζα ,λέει 2εκκ 251 χιλιάδες ψήφοι που οι 250 χιλιάδες είναι εξαπατημενων που ψήφισαν Χρυσή Αυγή το 2015 ,100 χιλιάδες ψηφοφόροι του Καμμένου ,άλλες 200 χιλιάδες από Ποτάμι ,Λεβέντη ,και ΚΙΝΑΛ και αρκετοί που σιχάθηκαν τις κωλοτούμπες του Αλέξη ,και ο Παύλος Πανυγηρηζει !Ε Παύλο του την έδωσαν την εξουσία μπορείς να το καταλάβεις !!!Οπως την είχε παραδώσει ο Μπούλης στο τζεφρευ το 2010

Ρε Παύλο σε παρακολουθώ καιρό. Έχω συναντήσει πολλά κομματόσκυλα στη ζωή μου αλλά σαν εσένα πρώτη φορά. Μου υποστηρίζεις για σωτήρα τη ΝΔ που είναι κύρια υπεύθυνη για τα μνημόνια και ότι μας έχει βρει. Μάλλον όχι. Κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς που τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια. Αλλά μερικοί τουλάχιστον βάλαμε μυαλό. Τα κομματόσκυλα σαν εσενα παραμένουν πιστοι.

Ο Μητσοτάκης (ενεργό και ισχυρό μέλος της κυβέρνησης του 1ου και του 2ου μνημονίου ήρθε τώρα να μας σώσει. Άσε χορτάσαμε σωτήρες τόσα χρόνια δεν θέλουμε άλλο.

Προσοχή!!! Κυκλοφορούν άτομα που πιστεύουν σκόμη ότι τα μνημόνια ήταν λάθος. Σε λίγο θα μας πουν πως τον ετοιμοθάνατο δεν πρέπει να τον βάζουν στην εντατική!

Μιλώντας για μυαλά, προς το παρόν κυκλοφορούν ελάχιστοι ψυχωτικοί. Φαίνεται από τον ανύπαρκτο αριθμό πτωμάτων στους δρόμους. Νιώθεις μοναξιά;

Τροικανέ και εσείς οι άλλοι της συμμορίας των πέντε, έχετε εύκολη δουλειά εδώ μέσα, οι λογοκριτές σάς προστατεύουν δεόντως κόβοντας απαντήσεις στα δυσώδη σχόλιά σας.

Ρε Παύλο σταματά να απαντάς στον καθένα προσωπικά εδώ μέσα ,άκουσε και άλλες γνώμες δεν είσαι Θεός να τα ξέρεις όλα ,δεν πιστεύεις άλλωστε ,θα σε βρω στο γήπεδο και θα βάλω τα ball boys να ρίχνουν σουτ στο κεφάλι σου μπας και δουλέψει σωστά το μυαλό σου γιατί τόσο καιρό δουλεύει ανάποδα !

Πολλοί οι πυροβολημένοι σ' αυτό το τόπο. Και πολλοί οι φασίζοντες διεκδικώντας ως δικαίωμα το μονοπώλιο (χρεωκοπημένων) απόψεων.

Εδώ εχθές είχαμε σε 30 λεπτά 14 φουσκωτά με 547 πρόσφυγες και λάθρο σε παραλίες της Λέσβου !Και ο Παύλος ο κουραμπιές βγαίνει να μας πει ότι το μαύρο είναι άσπρο !Εφυγε η μια κυβέρνηση καραγκιόζηδων και ήρθε η άλλη !!!

Προτείνω στον ψυχωτικό του πληκτρολογίου, επκεφαλής της συμμορίας των πέντε, να δεχθεί ως μέλος της τον δόκιμο ΤΘ, κατά τη γνώμη μου το αξίζει.

@10:03 - Ψήφισα Κυριάκο και με κρίνεις για αυτό αρνητικά. Εσύ λοιπόν που δεν είσαι κομματόσκυλο και που έβαλες μυαλό μετά από τόσα χρόνια λανθασμένων επιλογών, τι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές;

Εσυ γκαβαδι κοιτά ποιο πέρα από την γαμψή σου μύτη και άσε με εμένα ,εγώ έχω περάσει αρκετές φορές ψυχίατρο !

Γαμψή μύτη είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των εβραίων, ο δόκιμος ΤΘ είναι μεγάλο αστέρι, θα είναι πολύ πετυχημένη μεταγραφή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.