Παίζει με τη φωτιά ο Γιώργος Παπαηλιού;

Παίζει με τη φωτιά ο Γιώργος Παπαηλιού;

Νοέμβριος 24, 2017 - 13:05
53 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, η πώληση της ΔΕΗ και το ζοφερό μέλλον των εταιριών ύδρευσης

Ρεύμα και νερό στο σφυρί. Η κυβέρνηση, κόντρα στα ιδρυτικά πιστεύω του ΣΥΡΙΖΑ, πουλάει αντί πινακίου φακής τις μονάδες στη Μεγαλόπολη αλλά και, όπως προβλέπεται στον νέο προϋπολογισμό, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΔΑΘ.

Δίχως να ακουστεί «κιχ», μάλιστα.

Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες, όμως, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του με την κυβερνητική πολιτική, και το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τις προθέσεις του, σε μια περίοδο, μάλιστα, που δεν περισσεύει ούτε ένας στον κυβερνητικό σχηματισμό, όπως λέγεται, ούτε αντιδρά κάποιος.

Από την άλλη πλευρά, ανάλογες περίοδοι δημιουργούν και ευκαιρίες επανακαθορισμού πολλών πραγμάτων.

Πράξη πρώτη: Ο κ. Παπαηλιού προκάλεσε τα πρώτα σχόλια με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου σε σχέση με τα ερωτηματικά και τις απορίες που κατά την εκτίμησή του υπάρχουν για τη διαδικασία επιλογής διευθυντών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας.

Ο κ. Παπαηλιού υποστήριξε ότι «μετά την ανάρτηση των μετρήσιμων μορίων και τη συνέντευξη από τον τελικό πίνακα αξιολόγησης, προκύπτει ότι αφαιρέθηκαν μετρήσιμα μόρια κατά παράβαση κάθε κανόνα και αρχής και χωρίς οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων» και έλαβε την απάντηση του κ. Γαβρόγλου ότι η κυβέρνηση επανέφερε τη συνέντευξη –παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος- επειδή την επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας και επειδή στην προκειμένη περίπτωση επειδή το ζήτημα αφορά όχι μόνο τυπικά προσόντα αλλά και επικοινωνιακές ικανότητες, η συνέντευξη βοηθά ακριβώς στην αξιολόγηση των ικανοτήτων αυτών. Ασφαλώς αυτό το σύστημα πρέπει να βελτιωθεί, είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο βουλευτής Αρκαδίας επέμεινε, και πολύ σωστά, κατά την άποψή μας, ζητώντας η συνέντευξη «να αποβάλει όσο γίνεται περισσότερο τα στοιχεία υποκειμενισμού, που εκ των πραγμάτων περιέχει, και να συνδεθεί με τη μετρήσιμη μοριοδότηση. Η συνέντευξη πρέπει να είναι δομημένη. Επιπλέον, δεν μπορεί να μη συνδέεται και να μη συν-αξιολογείται και με το έργο όσων διετέλεσαν διευθυντές και το οποίο έχει αξιολογηθεί θετικά», για να λάβει την απάντηση Γαβρόγλου: «Κύριε συνάδελφε, θέλω, κατ’ αρχήν, να σας ευχαριστήσω για την τολμηρή σας ομιλία, γιατί θίξατε και υπονοήσατε ένα κομμάτι των παθογενειών του δημόσιου χώρου».

Η αλήθεια είναι ότι κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναδεικνύει τις παθογένειες του δημόσιου χώρου, παρ’ εκτός αν αυτές οι παθογένειες αποτελούν πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γι’ αυτό και ο Γαβρόγλου επεσήμανε την τόλμη του κ. Παπαηλιού.

Βέβαια, εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό πρέπει να πράττει κάθε βουλευτής που σέβεται τον τόπο που τον εξέλεξε, και ότι δεν θα έπρεπε να είναι αυτή η στάση ούτε αντικείμενο θαυμασμού ούτε απορίας…

Πράξη δεύτερη: Κάποιες ημέρες αργότερα, και ενώ τα νέα για τις μονάδς της ΔΕΗ Μεγαλόπολης από τις Βρυξέλλες έφθαναν μαύρα, ο κ. Παπαηλιού απέστειλε δελτίο Τύπου με το οποίο δήλωνε κάθετα αντίθετος στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς και δήλωσε διατεθειμένος να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αποτροπής του ενδεχόμενου πώλησης.

Θυμίζουμε ότι στις 4 Μαΐου του 2017, όταν πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη εναντίον της πώλησης των μονάδων, κατά την εκφώνηση του μηνύματος που είχε αποστείλει ο κ. Παπαηλιού ακούστηκαν πολλές δοκιμασίες και τελικώς η ανάγνωση του μηνύματός του διεκόπη.

Εξάλλου, το μήνυμα ήταν μάλλον γενικόλογο και οι απαιτήσεις των παρευρισκομένων συγκεκριμένες.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τους Φορείς για την πώληση των μονάδων, ο κ. Παπαηλιού είπε ότι έχει αποστείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για να μην πωληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επί δέκα λεπτά οι παρευρισκόμενοι τον πίεζαν και τον ρωτούσαν να τους πει ξεκάθαρα αν θα υπερψηφίσει την απόφαση, αλλά εκείνος δεν απάντησε.

Η ώρα των απαντήσεων, όμως, έρχεται. Και το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Όχι μόνον επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έχει πάθει ολοκληρωτική μετάλλαξη και κάνει τα ακριβώς αντίθετα με τις αρχές του και τις διακηρύξεις του, αλλά επειδή μετά την ενέργεια, έρχεται προς πώληση το νερό, με πρώτες-πρώτες την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.

Η συναίνεση στην πώληση -αντί ψίχουλων- των δημόσιων εταιριών που παρέχουν δημόσια αγαθά πρωταρχικής σημασίας, όπως είναι ο ηλεκτρισμός και το νερό, είναι αμάρτημα που θα βαρύνει τις επόμενες γενιές.

 

Μετά την ενέργεια, το νερό στο σφυρί

Αξίζει να σημειωθεί, για να ξεφύγουμε από το στενό αρκαδικό πλαίσιο, ότι μέσα στον προϋπολογισμό του 2018 προβλέπεται η πώληση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, για τις οποίες δεν κουνιέται φύλλο στην κυβέρνηση, ενώ το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει ένα «δημοψήφισμα» στη Θεσσαλονίκη που είχαν διοργανώσει οι πολίτες εναντίον του ξεπουλήματος. Ούτε κινητοποιήσεις ούτε μαύρες σημαίες ούτε τίποτα και φυσικά ούτε λέξη από τους σημερινούς κυβερνώντες.

Η απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών είναι συνεχής. Έτσι, εξάλλου, θα ξεπουληθούν πιο εύκολα. Αυτό ισχύει και για τη δική μας ΔΕΥΑΤ και για τις υπηρεσίες παντού στην Ελλάδα που «ξεδοντιάζονται» συστηματικά, ώστε και οι πολίτες αγανακτισμένοι να πουν «ε, ας τις πουλήσουμε», μη αντιλαμβανόμενοι ότι ο Δήμος απαγορεύται να κλείσει το νερό, αλλά ένας ιδιώτης... ποιος ξέρει;

Αν δει κάποιος συνολικά το ζήτημα, λοιπόν, και όχι όπως συνηθίζουμε αποσπασματικά και τοπικιστικά, εδώ διακυβεύονται πολλά παραπάνω.

Θα κάνει ο Γιώργος Παπαηλιού ηρωική έξοδο, μένοντας πιστός στους πρωταρχικούς σκοπούς του κόμματός του; Ή θα συναινέσει;

Κοντός ψαλμός.

Γαλανιάδη Εύα


53 Σχόλια

Για πέστε μας κ.Γαλανιαδου που προκαλείται τον γνωστό Παπαηλιου να κάνει έξοδο από τις μνημόνια υπογραφές. Ξέρετε αν κάνει κάποια έξοδο από τις συμφωνίες ή ΝΔ ,ο κ.Βλασης,ή κ.Τατουλη είτε κάποιος από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Πέστε μου σας παρακαλώ τα 200εκ και τα 220εκ. των κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) θα τα πληρώσουν.Ρωταω εσάς που κάνετε την μερικά! Περιμένω κ.λαλιστατη...Μουγκαααα

Ρωτάτε εσεις πραγματα που δεν απαντάνε τα κοματα πως θα απαντησει μια δημοσιογράφος. Η ουσια της κυριας γαλανιαδη είναι άλλη αν την αντιλαμβάνομαι σωστα. ερχεται ο κάθε τσαμπα μαγκας βουλευτης στην αρκαδια μας το παιζει αντιμνημονιακος μας λεει ναι σε όλα και παει στην βουλη και ακνει ότι λεει το κομμα... και γεμίσαμε τσαμπα μαγκες όπως τα ιδια εκανε και ο οδυσσεας που τωρα κραει το συριζα για τα μνημονια και εχει βαλει και εχει υπογραψει και το χερακι του ενα

Ο κύριος Παπαηλίου ορέγεται θεσούλα στο νέο ΠΑΣΟΚ. Έτσι είναι όμως, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τον "αρπάξατα" από το ΠΑΣΟΚ και τον βάλατε στη λίστα για να κάνετε τη δουλίτσα σας αλλά τώρα ήρθε η άρα να γυρίσει κι αυτός στο "μαντρί" και σεις να βρείτε άλλο παλικάρι να σας βοηθήσει στα ψέμματα σας.

αυτό κανουν συνεχεια οι συριζαιοι νομιζουν ότι κανουν ακομα αντιπολιτευση ενώ τα αντιλαικα μετρα αυτοι τα φερνουν

Κε Γαλανιαδη, από το να υπερασπίζεσθε ΔΕΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης θα ήταν προτιμότερο να κάνετε ένα σοβαρό ρεπορτάζ για να μάθουν οι αναγνώστες σας τι σπατάλη χρημάτων γίνεται στους φορείς αυτούς από στελέχη διορισμένα από τα κόμματα σε θέσεις διευθυντών κλπ, τις προκλητικεσ αποδοχές των ανθρώπων που βολεύτηκαν από το παράθυρο καθώς και ποσό πιο αποδοτική και οικονομική θα ήταν η λειτουργία των εστιών αυτών διαφθοράς αν περνούσαν σε ιδιώτη. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν και θα σταματήσετε την καραμέλα για τους κακούς ξένους που εποφθαλμιούν την κρατική περιουσία..

Τα «λιγούρια της εξουσίας» του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσαν να ξεπεράσουν σε εθελοδουλεία και πρόθεση εξυπηρέτησης των ξένων συμφερόντων οποιαδήποτε προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση. Γι’ αυτό, άλλωστε, Βερολίνο και Βρυξέλλες δείχνουν τέτοια ανοχή και (κυρίως) συμπαράσταση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

επιτελους καποιος εγραψε το αυτονοητο. αυτό που κανει ο παπαηλιου είναι κοροιδια... αφου θα τα ξεπουλησουν τη δεη οι συριζαιοι τι ακριβως μας το παιζει τωρα; ότι είναι κατά; εσεις κυβερνατε παπαηλιου εσεις ξεπουλάτε. μην το παιζεις αγωνιστης τωρα

Pit στο σημείο στο σχόλιο σου για τα κομματόσκυλα που διοριστήκαν σε θέσεις διευθυντών κ.λ.π. με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Στο σημείο όμως που λες ότι σε ιδιωτικά χέρια μια κρατική επιχείρηση είναι πιο αποδοτική και οικονομική έχεις κάποιο παράδειγμα να μας προτείνεις;

ΟΤΕ και πολλές άλλες αγορές που άνοιξαν στον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες για τους πολίτες

@STOIXOS - Ολυμπιακή αεροπορία, ΟΤΕ, ΑΓΕΤ κτλ. Οτιδήποτε πάει σε ιδιώτη και φύγει από ΑΥΤΟ το κράτος, θα λειτουργεί ποιοτικότερα. Το κράτος θα μπορούσε να έχει κάποιες υπηρεσίες και να τις λειτουργεί ικανοποιητικά αρκεί να τηρούσε τα αυτονόητα. Δηλαδή να υπάρχει συσχέτιση αμοιβής και εργασίας. Στο Ελληνικό δημόσιο και ο τελευταίος υπάλληλος έχει το δικαίωμα να τα ξύνει και να μην απολύεται. Ακόμα και να μην πατάει στην εργασία και να μην απολύεται! Οι δυτικές χώρες λειτουργούν το δημόσιο τομέα με όρους ιδιωτικού τομέα. Για αυτό έχουν ποιοτικότερο δημόσιο τομέα. Εδώ είναι κεκτημένο η τεμπελιά.

@ 18.44 Έχετε εργασθεί ποτέ κύριε? Βλέπω ότι μιλάτε για τεμπελιά, μάλλον κάτι ξέρεις..........

προς εκπληξη μου διαβασα αυτό το αρθρο και βλεπω μια πρωτη προσπαθεια από τοπικο μεσο να κανει κριτικη - ισως με το γαντι - αλλα κατι είναι και αυτό για πρωτη φορα. μακαρι κυρια γαλανιάδη να το κανετε για ολες τις παρατάξεις για να ανοιγει ο κοσμος τα ματια του και να δειξετε - αν υπαρχει - και εσεις την αντικειμενικοτητα σας.

Όλα στους ιδιώτες - μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία προάγει την οικονομία και κατά συνέπεια την κοινωνία. Έτσι δημιουργούνται πραγματικές, παραγωγικές θέσεις εργασίας και όχι αντιπαραγωγικές , όπως με τους διορισμούς στο δημόσιο. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο που στη τελευταία εικοσαετία νάχει διπλασιάσει τον αριθμό Δ.Υ.

@20:05 - Αφού δεν δουλεύω στο δημόσιο, πως πιστεύετε ότι ζω; Ζητάω ελεημοσύνη στα φανάρια ή περιμένω τα επιδόματα του Τσίπρα; Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι. Κάποιος σαν εμένα που εργάζεται χρόνια στον ιδιωτικό τομέα είναι λογικό να αναγνωρίζει εύκολα την τεμπελιά του δημόσιου τομέα. Η αντίθεση είναι τεράστια. Τι σας κάνει εντύπωση; Ξεκινάω κάθε μήνα από το μηδέν, κρίνομαι κάθε ημέρα και αισθάνομαι πολύ καλά με αυτό. Αυτονόητα είναι σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος αυτά που γράφω. Στην Ελλάδα του κρατισμού και των τελευταίων φαντασιόπληκτων κομμουνιστών τίποτα δεν είναι αυτονόητο όμως.

Στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν κι άλλα να προσφέρουν στους διεθνείς τοκογλύφους, μέχρι αυτοί να τους ξεζουμίσουν τελείως και αυτούς, πηγαίνοντας μετά στον επόμενο εγχώριο εκπρόσωπο του πολιτικού υπηρετικού προσωπικού τους , Κουλη-Φώφη !

Παυλο & Pit ρε σεις παλιοκουμμούνια είστε & γράφετε από το Περισσό;! Τέτοιο τρολάρισμα στη Νέα Δημοκρατία & τον Νεοφιλελευθερισμό χρόνια είχαμε να διαβάσουμε! Ο Ιδιωτικός ΟΤΕ με τις ακριβότερες υπηρεσίες στην Ευρώπη (ακριβότερες & από της Ελβετίας!) μεταφράζετε σε καλύτερες & φθηνότερες υπηρεσίες για τους πολίτες; Επίσης… έδωσε φτηνά εισιτήριά η Ολυμπιακή του μεγαλοαπατεώνα (σε βαθμό κακουργήματος) συχωρεμένου; Βγενόπουλου & δεν το πήραμε χαμπάρι; 2 ερωτήσεις: Πότε & που δούλεψε ο ανταγωνισμός στη χώρα μας; Με 100% ιδιωτική ΔΕΗ τι λέτε θα έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη Ναι ή Όχι;

Ο ιδιωτικός ΟΤΕ παρέχει καλύτερες υπηρεσίες από τον κρατικό ΟΤΕ. Η σύγκριση τελειώνει εκεί. Η ιδιωτική Ολυμπιακή φεύγει στην ώρα της και δεν χρεώνει ούτε ένα ευρώ την τσέπη μας. Φτηνή σου φαινόταν η Ολυμπιακή εσένα; Έχεις διαβάσει πόσα εκατομμύρια έριξε κανόνι; Πόσο μας κόστισε; Έτσι είναι το φτηνό; Άλλο και αυτό. Ο ανταγωνισμός στην χώρα μας δουλεύει παντού. Εκείνο που δεν υπάρχει στην χώρα μας είναι συνειδητοποιημένος καταναλωτισμός. Με λίγα λόγια ο καταναλωτής είναι πρόβατο συνήθως. Με το ίντερνετ αλλάζει σιγά-σιγά αυτό.

@20.14 Θυμάσαι τον αλήστου μνήμης κ.υπουργό της κυβέρνησης της Ν.Δ. κ.κ. Ανδριανόπουλο που προσπαθούσε να μας πείσει "ότι αν αφήσουμε ελεύθερη την αγορά καυσίμων, τότε θα μειωθούν οι τιμές των καυσίμων", όταν όμως το έκανε αυτό οι τιμές εκτοξεύθηκαν προς τα πάνω! ΘΥΜΑΣΑΙ? Δεν πρέπει να υπάρχει λήθη σε αυτά τα πράγματα!

Ας αναλογιστεί κανείς πως όσοι ολοφύρονται για την ιδιωτικοποίηση τμημάτων της ΔΕΗ είναι πασοκικά βύσματα με στοιχειώδεις γραμματικές γνώσεις (αστοιχείωτοι) και επίπεδο ζωής ανώτερο επιστημόνων που έλιωσαν παντελόνια σπουδάζοντας

@21:01 - Οι τιμές στα καύσιμα όπως και σε όλες τις πρώτες ύλες διαμορφώνονται από την διεθνή ζήτηση και δευτερευόντως από την εσωτερική. Προσφορά και ζήτηση. Ούτε τα βασικά; Ούτε αυτά;

Ναι αλλά εσύ παλιόβλακα προπαγανδίζεις την άποψη ότι η ελεύθερη αγορά προκαλεί πτώση των τιμών για να το χάψουν τα κορόιδα και κρύβεις το ότι οι τιμές διαμορφώνονται από τη ζήτηση. Τα βασικά που αναφέρεις είναι τεχνικές παραμυθιάσματος των κορόιδων.

Περί βασικών, παλιόβλακα: σε έναν κόσμο όπου ισχύει ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης, όποιος πουλάει θα κάνει τα πάντα για να πουλήσει ακριβότερα. Αν κρατάει το μαχαίρι (π.χ. η φαρμακευτική εταιρεία), ο άλλος μπορεί και να μην αγοράσει, το πολύ-πολύ να πεθάνει. Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

@11:56 & 12:33 - Πολύ σφίγγεσαι και θα πάθεις τίποτα. Αυτός που πουλάει θέλει να πουλάει ακριβότερα και αυτός που αγοράζει θέλει να αγοράζει φτηνότερα. Μπράβο ανακάλυψες τον ήλιο. Μα τι στο καλό; Ούτε παντελόνι δεν έχεις αγοράσει; Αν ένα μαγαζί σου φαίνεται ακριβό, πας στο επόμενο. Δεν υπάρχει μια φαρμακευτική, υπάρχουν πολλές. Αν μια επιλέξει να πουλάει πολύ ακριβά και δεν έχει αγοραστές, απλά θα κλείσει, γιατί θα πάρουν το μερίδιο οι ανταγωνιστές. Καλά έγραψα ότι ούτε τα βασικά δεν κατέχουν τα κομμουνισταριά. Για αυτό πιστεύουν σε φίδια και δράκους.

Κάθε φορά αποδεικνύεις ότι είσαι παλιόβλακας. Εγώ θα τα βάλω με τη φαρμακευτική που πουλάει το φάρμακο για το μελάνωμα, είμαστε ίσοι για να μην πω ότι εγώ είμαι ισχυρότερος. Αυτό λες. Το χειρότερο είναι, παλιόβλακα, όταν διακηρύσσεις πως η ελεύθερη αγορά ρίχνει τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών για να παραδεχτείς στη συνέχεια ότι οι τιμές καθορίζονται από τον κανόνα προσφοράς - ζήτησης. Ψεύτη.

Παύλο εγώ στη θέση σου θα ντρεπόμουν να έγραφα αυτά που γράφεις εσύ λες και είναι οι γύρω σου είναι ηλίθιοι & ιδίως να την έκανα γαργάρα σε τόσα πολλά και σημαντικά θέματα! Για τις ακριβότερες χρεώσεις στην Ευρώπη του Ιδιωτικού ΟΤΕ γαργάρα, για τα “δικά” σας παιδιά που διορίζατε στον Κρατικό ΟΤΕ γαργάρα(και μετα σου έφταιγε η ποιότητά των “δικών” σας διευθυντών & υπαλλήλων), τα εκατομμύρια της Ολυμπιακής σε πείραξαν, τα δισεκατομμύρια που φορτωθήκαμε των Ιδιωτικών Τράπεζων όμως γαργάρα ΠΑΥΛΟ! Διαρκώς δυο μέτρα και δυο σταθμά!!!!!.....

Τα κανόνια & οι απάτες των ιδιωτικών ΔΕΗ περιλαμβάνονται στη ποιότητα του Ιδιωτικού τομέα; Γαργάρα το ερώτημα για τις τιμές ρεύματος με 100% ιδιωτική ΔΕΗ.Αν είχες στοιχειωδώς ασχοληθεί θα γνώριζες για τις παταγώδεις αποτυχίες των ιδιωτικοποιήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, τα θανατηφόρα δυστυχήματα, τους εκβιασμούς σε πολίτες και κυβερνήσεις, τις μεγάλες αυξήσεις τιμών και τις χρεοκοπίες σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις π.χ. ιδιωτικοποιημένη ηλεκτρική εταιρεία στην Καλιφόρνια, ιδιωτικές εταιρίες τραίνων και αποχέτευση στην Αγγλία, ιδιωτικές εταιρείες νερού στην Λατινική Αμερική κ.λ.π.....

Επειδή είσαι και τσιγγούνης (τόσα βιβλία σου έχω προτείνει, κανένα δεν πρέπει να έχεις αγοράσει) δες το Καταστροϊκα που είναι & τσάμπα, να γλιτώσεις & τις γαργάρες. Παράδειγμα ανταγωνισμού στην Ελλάδα. Τιμή βενζίνης πριν την απελευθέρωση επι κυβερνήσεως μπαμπά Μητσοτάκη 82 το λίτρο. Μετά την απελευθέρωση 150 δραχμές. Και δε κατέβηκε ποτέ, απλά γιατί ποτέ δεν λειτούργησε ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα. Μόνο τα καρτέλ και οι μεγαλοεργολάβοι του ιδιωτικού τομέα λειτουργούν και φυσικά οι πολίτες πάντα τη τρώνε. Δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία, γιατί έχουμε άπληστη οικονομική ελίτ.

Είδαμε και πως πρόκοψε η ολυμπιακή ,που ιδιωτικοποίηθηκε και εγινε η ποιο λαμπρή αεροπορική εταιρία στον κοσμο !!Ειδαμε τον ΟΤΕ που ιδιωτικοποιήθηκε και οι υπάλληλοι του αμείβονταν με 10 μισθούς ο καθένας λόγω της κερδοφορίας !!μην μιλήσουμε για τα αεροδρόμια που οι υπάλληλοι θα παίρνουν ποιο πολλα και απο τους τεχνικούς της ΝΑΣΑ

Ασε ρε δυSTOIXHMA την Καλιφόρνια, μου αρκεί αυτό που βλέπω εδώ 30 χρόνια αγράμματους με τριχίλιαρα το μήνα συν έκπτωση στο ρεύμα και συνεταιριστικές υπεραγορές για φίρμες στο κόστος

Οbserver ,ο ιδιώτης ψαχνει να βρει τρόπους να μην πληρώνει φόρους και να εχει ποιο πολλα κέρδη με το λιγότερο κόστος ,που αυτο σημαίνει οτι γίνονται πολλα εργατικά δυστυχήματα που ειναι και το ποιο τραγικό απο ολα .Το αμαζον που ηταν μεγάλη επένδυση σε Αγγλία και Γερμανία το μονο που κατάφερε ηταν να παραιτούνται οι υπάλληλοι απο την αφοσητη πίεση γιατι πρέπει να δουλεύει ενας για τρεις με ψίχουλα !Αλλα αν είχες ζήσει λιγο αμερικη και Ευρώπη θα είχες άλλη γνώμη !Τιποτα σωστό Δεν γινεται στην ελλαδα Οποτε μην εχεις αυταπάτες

Όσες καπιταλιστικές χώρες αντιμετώπισαν προβλήματα χρεοκοπίας, εθνικοποίησαν τράπεζες, εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεφωνίας, νερού, ορυχείων, φυσικών πόρων κ.λ.π. (& δεν προσέλαβαν τα “δικά” τους παιδιά), για να αποκτήσουν τον έλεγχο της οικονομίας & να ασκήσουν κρατική αναπτυξιακή οικονομική πολιτική. Ξέρεις Παύλο κανένα κράτος που βγήκε από κατάσταση χρεοκοπίας στηριζόμενο μόνο στον ιδιωτικό τομέα; Υπάρχει παράδειγμα καπιταλιστικής χώρας που να αναπτύχθηκε (πραγματική ανάπτυξη όχι φούσκα) η οικονομία της χωρίς να χρησιμοποιήσει σαν ατμομηχανή τις κρατικές επενδύσεις;

Εμένα μου αρκεί Α ρε τρόικα, πο… που οι Υπάλληλοι του Ιδιωτικού ΟΤΕ περνούν τρεις και εξήντα και εγώ πληρώνω τον ΟΤΕ πιο ακριβά από τον Ελβετό & τα κέρδη από τον Ιδιωτικό ΟΤΕ πάνε, στην καλύτερη στην Γερμανία, στη χειρότερη σε οικονομικούς παραδείσους! Εσένα δηλαδή η αγωνία σου είναι να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, μετά θα ευχαριστηθείς που οι εργάτες θα παίρνουν τρεις και εξήντα και εσύ θα χρεώνεσαι περισσότερα από ότι ένας Ελβετός!!!!! Μπα και πρέπει να το δεις λιγάκι αυτό;

@STOIXOS - Αυτά που γράφεις είναι ασυνάρτητα και επιπέδου 2ας δημοτικού. Μπλέκεις τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ και τις ...τράπεζες. Οι τράπεζες είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός. Όταν χρεοκοπήσει μια τράπεζα, στο τέλος με τον ένα τρόπο ή τον άλλο θα την πληρώσει ΚΑΙ ο πολίτης. Εκείνο που είναι κρίσιμο όμως είναι ότι ΠΡΩΤΑ πρέπει να την πληρώσουν οι μέτοχοι, μετά οι καταθέτες και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Αν δεν θέλεις τράπεζες, τράβα στην Βενεζουέλα να συζητάς για τον Λένιν περιμένοντας το συσσίτιο στην ουρά.

@19:06 - Έχεις ασφαλιστική κάλυψη; Πληρώνει το κράτος για εσένα το φάρμακο και έχεις περίθαλψη. Τι είναι αυτά που λες ότι θα μείνει κάποιος χωρίς φάρμακο; Ποιος Έλληνας δεν έχει φαρμακευτική περίθαλψη; Καμία ασφαλιστική δεν συμφέρει να πουλάει φάρμακα που δεν αγοράζει κανένας. Δεν έχεις ιδέα από εμπόριο. Αντί να πουλάει σε 1.000 ένα φάρμακο 10.000 ευρώ, της είναι πολύ πιο εύκολο και προσοδοφόρο να πουλάει σε 100.000 ένα φάρμακο που κάνει 150 ευρώ. Πως γίνεται να υποφέρει η υγεία των πολιτών από τον καπιταλισμό και το προσδόκιμο ζωής να αυξάνεται συνέχεια σε αυτές τις χώρες;

Stoixo Δεν μου λες μιας και ξέρεις ποιες είναι οι εταιρείες τηλεφωνίας στην Ελβετία και πόσο ακριβώς χρεώνουν;; Άντε καλέ πες μας να κάνουμε καινούριο συκώτι από τα γέλια.... Δεν φτάνει που είσαι άσχετος το'χεις γράψει και 100 φορές. Εκτός και αν είσαι ψεύτης.. Οπότε πάω πάσο.

Πάντως είναι φοβερό να βλέπουμε το μέγεθος της άγνοιας των υποστηρικτών του Νεοφιλελευθερισμού!!!!! Ζούμε τέτοια καταστροφή & αυτοί το χαβά τους! Μόνη ανάγκη για αυτούς η Εξουσία!! Η αγνοία αυτή έχει καλλιεργηθεί ουσιαστικά από τα κυρίαρχα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Το τρίγωνο των χρεοκοπημένων, Τραπεζίτες, Καναλάρχες, Κόμματα Εξουσίας, (που αποτελούν & την οικονομική ελίτ της χώρας) κατάφεραν να μετατρέψουν τη δική τους χρεωκοπία σε χρεοκοπία της χώρας, να επιβιώσουν, εκμεταλλευόμενοι αυτή την άγνοια. Οι λύσεις που προτείνονται από το τρίγωνο σπρώχνουν τη χώρα όλο & πιο βαθιά στη κρίση....

.... Και βέβαια το σοκ στην οικονομία της Τρίπολης, όσο αναφορά τη πώληση των μονάδων στη Μεγαλόπολη, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι τρομερό. Τότε να σας δω Λεβέντες μου, που θα μάθετε από πρώτο χέρι, πόσα απίδια χωράει ο σάκος.!!!!

01:35 τι με πέρασες Παύλο; -Πολύ ακριβά πληρώνουμε τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην Ελλάδα, ακριβότερα μάλιστα από όλους τους Ευρωπαίους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αφορούν το 2016, πριν δηλαδή επιβληθεί το τέλος 5% σταθερής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Internet (ισχύει από 1/1/2017). Οι χρεώσεις στην Ελλάδα είναι ακριβότερες ακόμη και από αυτές που ισχύουν στην Ελβετία (39,2% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο στην Ελλάδα έναντι 35% στην Ελβετία, χώρα για την οποία η Eurostat παρέχει στοιχεία, αν και δεν ανήκει στην Ε.Ε.).- Πηγή: Καθημερινή

Καθιστε πιετε καφε δειτε τον Αστερα και αφηστε την πολη στον Αυτοματο πιλοτο των Συριζαιων.Οι Καταστροφες που ερχονται σε Εθνικο και Περιφερειακο επιπεδο θα σας κανουν να τριβεται τα ματια σας.Ποια ΔΕΥΑΤ Ποια Δεη Ποιες συνθηκες εργασιας για εμας και τα παιδια μας.Ολα θα μοιαζουν εφιαλτης.Σηκωστε το κεφαλι απο την Κοριτα και τον Κ@λ# σας απο τον καναπε.

Είναι γελοίο το θέαμα να βλέπεις κομμουνισταριά το 2017 να κρίνουν τον καπιταλισμό. Μάλιστα κάποιοι συμπολίτες μας είχαν την φαεινή ιδέα να τους στείλουν και στην εξουσία. Απολαμβάνουμε τα χάλια της διακυβέρνησης. Τραγωδία σε όλα τα επίπεδα. Προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, μιλάνε για ανύπαρκτα "σκάνδαλα" και συνεχίζουν να μοιράζουν σανό ελπίζοντας ότι υπάρχουν πρόβατα σε ικανό αριθμό ακόμα, ώστε να μην διασυρθούν στις επόμενες εκλογές. Θύμα αυτού του σανού είναι και ο STOIXOS. Εύκολος στόχος σαν αριστερός. Εδώ πιστεύει ότι ο Βαξεβάνης είναι αξιόλογος δημοσιογράφος!!!

Δηλαδή ρε παλιόβλακα, ποιοι θέλεις να κρίνουν τον καπιταλισμό; Ο Μπιλ Γκέιτς ή ο Νιάρχος;

@15:54 - Ο κομμουνισμός χρεοκόπησε εδώ και δύο δεκαετίες στα φανερά, γιατί πίσω από τις κουρτίνες είχε χρεοκοπήσει σχεδόν από την αρχή του. Όταν διαβάζεις άτομα που έχουν κολλήσει σε ένα πλήρως αποτυχημένο σύστημα όπως ο κομμουνισμός, να κάνουν κριτική με όρους του 1960 στον καπιταλισμό, είναι προφανώς γελοίο. Να καθόμαστε το 2017 και να συζητάμε για την προσφορά και την ζήτηση και το αν πρέπει να υπάρχουν τράπεζες. Ε, είναι γελοίο.

Να σου ζητήσουμε συγνώμη Παύλο που δεν πήραμε την άδεια σου για να σχολιάσουμε ή να κρίνουμε τη καταστροφή της χωράς μας από τον Νεοφιλελευθερισμό σου! Και μέσα σε όλα έχεις & τη ψύχωσή με τον Κομμουνισμό! Στο έχω ξαναπεί, δεν είναι προαπαιτούμενο η κριτική στον Νεοφιλελευθερισμό να ασκείται μόνο από Κομμουνιστές! Εσύ χαμπάρι δεν παίρνεις! Είσαι τόσο ψυχωτικός που νομίζεις πως κυβερνούν Κομμουνιστές, πως ο Σύριζα ασκεί Κομμουνιστική πολιτική! Ποιες είναι οι οικονομικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ για να χαρακτηριστεί Κομμουνιστικό κόμμα Παύλο;

…. Επίσης Παύλο σε πια “ανύπαρκτα” σκάνδαλα αναφέρεσαι πάλι; Το αν χρεοκόπησε ο Κομμουνισμός αυτό θα το δείξει μόνο ο χρόνος. Μπορεί εσύ να έχει εναποθέσει τις (ιδιωτικές σου) ελπίδες σε ένα χρεοκοπημένο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία αλλά ευτυχώς οι κοινωνίες λειτουργούν αναγκαστικά με τελείως διαφορετικά κριτήρια από ότι ο ιδιωτισμό σας. Όποιος προσπαθεί να βγάλει βεβιασμένα συμπεράσματα μέσα από στενά χρονικά όρια σίγουρα τα συμπεράσματα του θα έχουν μεγάλα ποσοστά λάθους. Π.χ. η Δημοκρατία της Αθήνα ήταν θνησιγενές σαν πολίτευμα. Το κατάλαβες ή να στο κάνω και αυτό λιανά;

@STOIXOS - Δεν είσαι κομμουνιστής αλλά πιστεύεις στον κομμουνισμό. Αλλιώς πως εξηγείς τις ελπίδες σου ότι θα κριθεί στο μέλλον διαφορετικά; Και μιας και ο κομμουνισμός είναι πολύ φρέσκος για εσένα, μας πήγες στην Δημοκρατία των προγόνων μας, που μόνος σου αποφάσισες ότι ήταν "θνησιγενές" πολίτευμα. Έτσι και ο κομμουνισμός μπορεί να δικαιωθεί μετά από 1.500-2.000 χρόνια. Μήπως δικαιωθεί και ο Χίτλερ μετά από 1.000 χρόνια; Η χούντα; Σου έχω νέα. Έχουν κριθεί ήδη. Από αυτούς που υπέστησαν τα απολυταρχικά καθεστώτα. Τους νεκρούς και τις ποδοπατημένες ζωές από κόκκινες και μαύρες ηλιθιότητες.

@16:57 - Έπρεπε να είχες γίνει ποιητής. Το έχεις σκεφτεί;

Οι ποιητές είναι λαπάδες. Το είπε χρόνια πριν ένας δικός σας. Κουίζ: ξέρεις ποιος ήταν;

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.