Παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων της Α2 από ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ

Παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων της Α2 από ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ

Ιούλιος 24, 2017 - 10:16
0 σχόλια

Την ίδια ώρα που η Εθνική Νέων κατακτά την κορυφή της Ευρώπης χαρίζοντας μία ακόμα σπουδαία επιτυχία στο Ελληνικό μπάσκετ, οι αρμόδιες επιτροπές και η ομοσπονδία που κρατούν τις τύχες του μπάσκετ στα χέρια τους προσπαθούν με τις αποφάσεις που θέλουν να πάρουν να γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω το άθλημα.

Ο ΕΣΑΚΕ αποφασίζει χωρίς να λογαριάζει για τις ομάδες πλην Basket League και η ΕΟΚ καλείται να εγκρίνει ή όχι αν θα βάλει ουσιαστικά στον πάγο και στην αφάνεια το πρωτάθλημα της Α2 από τη νέα αγωνιστική χρονιά που έρχεται.

Ας τα κάνουμε όμως πιο συγκεκριμένα τα πράγματα. Στον ΕΣΑΚΕ οι «μεγάλοι» του Ελληνικού μπάσκετ αποφάσισαν (και ο ΕΣΑΚΕ προφανώς και ακολουθεί) από τη σεζόν 2019-2020 να μειωθούν για 2 χρόνια οι ομάδες της Basket League σε 12 και να πέφτουν 2 και να ανεβαίνει από το πρωτάθλημα της Α2 μόνο 1.

Το γεγονός αυτό φέρνει νέα δεδομένα και στις δύο κατηγορίες, καθώς διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό τόσο στη δομή των δύο πρωταθλημάτων (βάλε και τα play out της Α2) αλλά και στον τρόπο που οι ίδιες οι ομάδες και κυρίως από την Α2 θα κάνουν τον προγραμματισμό τους με τον κίνδυνο της σοβαρής έλλειψης κινήτρου και ενδιαφέροντος να ελλοχεύει.

Για τις ομάδες της Basket League τα πράγματα είναι πιο απλά αφού οι «μεγάλοι» βλέπουν να μειώνονται παιχνίδια από την Basket League ρίχνοντας το βάρος ακόμα περισσότερο στην Euroleague, ενώ και για τις υπόλοιπες ομάδες η τηλεοπτική πίτα με τα οικονομικά θα μοιραστεί σε ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια.

Η ΕΟΚ έχει μπροστά της λοιπόν μια κρίσιμη απόφαση να πάρει για το αν τελικά δεχθεί κάτι τέτοιο ή αν θα προστατέψει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά και τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε ένα τόσο δυνατό και σκληρό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Α2 κατηγορίας.

Επίσης, πέρα από το κομμάτι του μπάτζετ με πολλές ομάδες από την Α2 που έχουν ως στόχο να πρωταγωνιστήσουν να έχουν ισάξιο η και μεγαλύτερο μερικές φορές από ομάδες της Basket League, πολλά από τα νέα παιδιά του Ελληνικού μπάσκετ πήραν χρόνο συμμετοχής και ψήθηκαν σε ένα πρωτάθλημα με πολλά δυνατά παιχνίδια και ιδιαίτερες παραστάσεις.

Αρκετοί παίχτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής Νέων  αγωνίστηκαν στην Α2 ενώ και ο Αρκαδικός αποτέλεσε μία ομάδα που έδωσε χρόνο και ρόλο σε πολλά νέα παιδιά για να αγωνιστούν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Δυστυχώς τα προβλήματα στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ συνεχίζονται. Πέρσι είχαμε την ''Οδύσσεια'' μιας απόφασης για το ποια ομάδα θα παίξει στην Basket League να βγαίνει στο και ένα. Φέτος τον ΕΣΑΚΕ που αποφασίζει με έναν δικό του τρόπο αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες ομάδες.

Το θέμα αυτό όπως είναι λογικό έχει σηκώσει αντιδράσεις οι οποίες το επόμενο διάστημα θα γίνουν όλο και πιο έντονες. Ο ΕΟΚ έχει μπροστά του να πάρει μια κρίσιμη απόφαση για το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.