Παιδεία: Αλλαγές στη Γ Λυκείου και στις Πανελλαδικές το 2016

Παιδεία: Αλλαγές στη Γ Λυκείου και στις Πανελλαδικές το 2016

Αύγουστος 31, 2015 - 11:44
0 σχόλια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», το εξεταστικό σύστημα των Πανελλαδικών του 2016 θα είναι μεικτό, δηλαδή αφενός οι μαθητές της ' Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις σύμφωνα με το ανανεωμένο πρόγραμμα και αφετέρου όσοι από τους υποψηφίους που έδωσαν εφέτος εξετάσεις επιθυμούν να δώσουν και του χρόνου, έχουν την επιλογή να εξεταστούν είτε με το παλαιό εξεταστικό σύστημα που ίσχυε έως εφέτος, δίνοντας έξι μαθήματα, είτε με το νέο, δηλαδή δίνοντας τέσσερα μαθήματα.

Από την άλλη πλευρά, μπορούν να κρατήσουν την εφετινή τους βαθμολογία και να δώσουν με το 10%, συμπληρώνοντας μόνο το μηχανογραφικό.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις», όπου στο άρθρο 58 αναφέρεται ότι «όσοι υποψήφιοι θελήσουν να εξεταστούν με το παλαιό σύστημα θα διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης το οποίο προβλέπεται να οριστεί με απόφαση του υπουργού Παιδείας».

Αν, όμως, οι υποψήφιοι επιλέξουν το νέο σύστημα εισαγωγής, δεν θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό, ενώ θα πρέπει να καταθέσουν εντός προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στην Γ' Λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού στην οποία επιθυμούν να ενταχθούν, καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνιστούν πανελλαδικά.

Οι Ομάδες Προσανατολισμού επιτρέπουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία. Τα τμήματα των ιδρυμάτων κατατάσσονται σε πέντε επιστημονικά πεδία που ορίζονται ως εξής:

1ο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες
2ο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
3ο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής
4ο: Επιστήμες της Εκπαίδευσης
5ο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.