«Παγώνει» το ΕΣΠΑ λόγω του «καρτέλ» κατασκευαστικών εταιριών στην Ελλάδα

«Παγώνει» το ΕΣΠΑ λόγω του «καρτέλ» κατασκευαστικών εταιριών στην Ελλάδα

Ιούνιος 21, 2016 - 17:23
22 σχόλια

Σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Έλανα Βαρβιτσιώτη μεταδίδει ότι «παγώνουν» οι πληρωμές για το ΕΣΠΑ 2014-2020,διότι ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ανάθεσης δημοσίων έργων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει:

Το πάγωμα των πληρωμών από το ευρωπαϊκό περιφερειακό ταμείο (ΕΣΠΑ) για τα προγράμματα του 2014-2020 αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς, μετά από έρευνα στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, προέκυψε ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις στην ανάθεση δημοσίων έργων.

Συγκεκριμένα, σε εσωτερικό γράμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νew Europe» με ημερομηνία 17 Μαΐου, αναφέρεται μεν ξεκάθαρα ότι οι ελληνικές αρχές θα εξετάσουν στις 21 Ιουλίου την υπόθεση, αλλά διευκρινίζεται ότι έχουν ήδη εντοπίσει τις εταιρείες που συμμετέχουν στο καρτέλ, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις βασικές ελληνικές κατασκευαστικές και τις μεγάλες ξένες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Το καρτέλ», αναφέρει η επιστολή «ενδεχομένως να ήταν ενεργό για πάνω από 27 χρόνια, από το 1989 μέχρι το 2016, στον τομέα της οδοποιίας, στην κατασκευή σιδηρόδρομων, μετρό κλπ», ενώ επιβεβαιώνεται ότι μερικά από αυτά τα έργα έχουν  «σίγουρα συγχρηματοδοτηθεί από τα ταμεία της Ε.Ε.»

Κληθείσα να σχολιάσει το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι δεν προβαίνει σε σχολιασμούς διαρροών, δηλώνοντας, ωστόσο, «ενήμερη για την υπόθεση».

«Αυτό είναι βασικά ένα θέμα των ελληνικών αρχών, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στο δελτίο τύπου της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού με ημερομηνία 17 Μαΐου. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τις ελληνικές αρχές λεπτομέρειες και θα εξετάσει την υπόθεση μόλις υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. 

»Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες όταν ξεκαθαριστούν τα στοιχεία. Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο», αναφέρει ακόμη.

Tags: 

22 Σχόλια

Βλ. Σπίρτζης Πρόεδρος ΤΕΕ, Υπουργός πονεμένων υποθέσεων, πολύ ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν

Οι κατασκευαστικές εταιρείες παντού στον κόσμο είναι το μηχανάκι για να κόβουν λεφτά οι "έξυπνοι". Ο άθλιος προβοκάτορας (ρε σεις του σάιτ, έχετε πήξει στους άθλιους), βρίσκει την ευκαιρία να βρίσει τον υπουργό της κυβέρνησης. Μα τόσο ζώο είναι;

Καρτέλ 30 ετών. Για όλα φταίει η σημερινή κυβέρνηση. Η ζημιά που προκάλεσε λέγεται "χάλασε την πιάτσα".

Σπίρτζης: σε 8 εργολαβίες σπάει το Πατρα Πύργος 75 χλμ. ο ειδικός επι των εργολαβιών πρώην πρόερδος του ΤΕΕ και ανέκαθεν ΠΑΣΟΚΟΣ.

17:44 Ενώ εσύ που δεν είσαι ζώο υπερασπίζεσαι την (βλαμμένη) ψήφο σου με νύχια και με δόντια.....

"Το υπουργείο διαψεύδει τις πληροφορίες που ανέφεραν πως η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ «παγώνει» εξαιτίας της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού από την οποία προέκυψε η δράση ενός καρτέλ εδώ και τριάντα χρόνια στα δημόσια έργα."

Τσοπάνη 22:07, ο άθλιος προβοκάτορας υπερασπίζεται το κόμμα του με αθλιότητες, τυχαίνει το κόμμα του να έχει χάσει την κουτάλα και πεινάει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δέχομαι κάθε ανοησία που πετάει.

η κα Βαρβιτσιώτη, της γνωστής οικογενείας, θα ήθελε πολύ να πάγωναν τα ΕΣΠΑ...Εσείς καλό είναι να ανεβάσετε την διάψευση από το Υπουργείο Οικονομικών

Τι γράφει παραπάνω άθλιε προβοκάτορα; "«Το καρτέλ», αναφέρει η επιστολή «ενδεχομένως να ήταν ενεργό για πάνω από 27 χρόνια, από το 1989 μέχρι το 2016, στον τομέα της οδοποιίας, στην κατασκευή σιδηρόδρομων, μετρό κλπ», ενώ επιβεβαιώνεται ότι μερικά από αυτά τα έργα έχουν «σίγουρα συγχρηματοδοτηθεί από τα ταμεία της Ε.Ε.»" Και εσύ τα βάζεις με τον Σπίρτζη. Εκτός από άθλιος είσαι και ηλίθιος.

Βρε βρε τα Συριζόπουλα, πρώην Πασόκεμον, αγωνία μην τους θιγεί το κόμμα. Ποια συμφέροντα θα θίξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμα στο 2014 είσαστε; Πάει παιδιά, έφυγε η Ζωή, έφυγε ο Λαφαζάνης. Ήρθε ο Μπόμπολας. Δεν τα μάθατε τα νέα ή κάνετε τους χαζούς; Μάλλον το δεύτερο. Ο Σπίρτζης να μαζέψει τα δάκρυα του να τα πουλάει για χώνεψη μετά το σανό που σας ταΐζει. Δεν είναι κακό που ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται να κάνει φιλελεύθερη πολιτική από την Ε.Ε. Με αυτήν έχουν προκόψει όλες οι χώρες. Αλλά κάντε την πάπια. Μην το παίζεται Τσεγκεβάρες της Ελληνικής συμφοράς. Μια χαρά ο Μπόμπολας τα πάει και τώρα. Και πάλι καλά.

O απεγνωσμένος συριζιάρης ας τα βάλει και με την άθλια εφημερίδα των συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα με τον ίδιο τίτλο

Ρε άθλιε, έχει σημασία και ποιος λέει τι, όχι αναγκαστικά τι λέει. Εσύ είσαι εξ ορισμού αναξιόπιστος, άθλιος προβοκάτορας δηλαδή. Πες κάτι για τα τριάντα χρόνια φαγοπότι και άσε τις προβοκάτσιες. Τριάντα χρόνια ρε, που τώρα μάς ζητάνε να πληρώσουμε. Για σένα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δεητζήδες, όχι οι εθνικοί εργολάβοι, οι εφοπλιστές και οι πετρελαιάδες. Νταλάρα, ε Νταλάρα!

@16:51 -Η επιλεκτική μνήμη είναι κακός σύμβουλος. 30 χρόνια κυβέρναγε από το πεζοδρόμιο η Αριστερή συμμορία που ο άμυαλος λαός έβαλε στη κυβέρνηση. Και που 'σαι.. σιγά μη σχίσεις το καλσόν....

Η αριστερή συμμορία κυβερνούσε από το πεζοδρόμιο και οι Μπόμπολες και οι Αλαφούζοι έκαναν λεφτά. Α, και οι κολλητοί των Καραμανλή γέρου, Αντρέα, Σημίτη, Γιωργάκη, Καραμανλή μικρού και δε συμμαζεύεται. Καλή δουλειά.

Η περίπτωση Observer είναι μοναδική.Τόσα χρόνια που τον παρακολουθώ δεν έχει αλλάξει ούτε χιλιοστό. Μια-δυο γραμμές καθαρής και άδολης ψυχασθένειας. Ευτυχώς που κρύβεται πίσω από το απατεωνίστικο ψευδώνυμο.

To εργολαβικό αντάλλαγμα του EΘΝΟΣ του Μπόμπολα είναι κάθε μέρα στα μανταλάκια: Από ουδέτερα εξώφυλλα μέχρι συναινετικά για τον Αλεξέι. Πως θα ρυθμίσετε τις δόσεις για το αυθαίρετο, που θα πάνε οι βάσεις των ΑΕΙ, τι ζητάει πάλι αυτό το ΔΝΤ και ούτω καθεξής. Ο εργολάβος πάλι με την εξουσία

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο είσαι άθλιε προβοκάτορα. Αλλά για τα τριάντα χρόνια λέξη.

@ 9.29 Tελευταία φορά για τους δύσκολους στη μάθηση: Η πασοκαρία ( κυριαρχία ανίκανων να σταθούν με αξιοκρατικά κριτήρια- ευνοημένοι από το κόμμα) απαράλλαχτη κυριαρχεί από το 81 και εντεύθεν αφού μόλυνε όλο το πολιτικό σύστημα. Οι εργολαβικές δραστηριότητες είναι προνομιακός της χώρος.

Έχεις πάθει με την πασοκαρία. Σου λένε πως θα βρέξει και εσύ απαντάς ότι φταίει το Πασόκ. Σου εύχονται καλημέρα, εσύ το ίδιο (πού να βρεθεί καλή μέρα με τον πασοκικό ιμπεριαλισμό). Να το προσέξεις. Αν συνέλθεις, καταργώντας και το ηλίθιο ψευδώνυμο, μπορούμε και να συζητήσουμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.