Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων στο Music Center στην Τρίπολη (photos+video)

Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων στο Music Center στην Τρίπολη (photos+video)

Απρίλιος 18, 2015 - 14:49
3 σχόλια

Η Ημέρα του Δισκοπωλείου ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ ως γιορτή των 700 ανεξάρτητων δισκοπωλείων της χώρας και σύντομα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.

Είναι η ημέρα, κατά την οποία τα ανεξάρτητα δισκάδικα του κόσμου, μαζί με τους καλλιτέχνες, γιορτάζουν την τέχνη της μουσικής και μας θυμίζουν ότι η ύπαρξή τους απειλείται από την επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μουσική.

H Τρίπολη και το δισκοπωλείο Music Center συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα των δισκοπωλείων διοργανώνοντας ένα event γεμάτο μουσική και προσφορές για τις αγορές του κόσμου.

 Η Record Store Day είναι ένας θεσμός πλέον, που σκοπό έχει τη διάδοση της μουσικής, τη διατήρηση  της δυνατότητας της προσωπικής επιλογής, αλλά και επικοινωνίας μέσα στο χώρο του παραδοσιακού δισκοπωλείου, παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση που διανύουμε.

Η μυσταγωγία της ακρόασης του βινυλίου, όταν η βελόνα του πικάπ μπαίνει στα αυλάκια του και ο ζεστός ήχος του αναβλύζει από τα ηχεία «τράβηξε» πολλούς περαστικούς να μπουν στο κατάστημα και να απολαύσουν την μαγεία μιας ποιοτικότερης μουσικής

Ο ιδιοκτήτης του Music Center Σταύρος Κωτσιόπουλος μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal για την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων και το βινύλιο το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο και περισσότερους λάτρεις της μουσικής.

Διαφορετικά είδη μουσικής ακούστηκαν δυνατά από τους Vassilis A. + Soul & World & Jazz, Antonis K. + Electro Pop & New Wave, Nektarios K. + Pop & R&B & Trip Hop, Giorgos A. + Reggae & 80’s & 90’s, Stilianos K. + Rockabilly & Classic Rock.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων στην Τρίπολη


3 Σχόλια

Συγχαρητήρια για την όμορφη εκδήλωση, Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάποιοι ρομαντικοί και αντέχουν στο χρόνο και στις πιέσεις...κράτα γερά.

Βυνιλιο,αθανατο,μας θυμιζει τα παιδικα μας χρονια. Αλλα ρε παιδια να ειναι βυνιλιο και να μην ειναι εκει να παιξουν οι dj που μεγαλωσαμε ,αυτοι που επαιζαν στην υπογα,στην disco top ειναι καπως. Σουλης Λαμπροπουλος,Χρηστος Πολιτης και δεν ξερω ποιον αλλο να θυμηθω,αυτους βαλτε μια μερα να παιξουν βυνιλιο να ερθουμε να τρελαθουμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.